افسردگی به عنوان شایعترین اختلال همراه در بسیاری از بیماریها به خصوص بیماریهای قلبی و عروقی مطرح است. در افراد افسرده به علت تغییر در عملکرد سیستمهای طبیعی بدن، زمینه برای ایجاد یا پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی فراهم میشود.
دیدارنیوز ـ با توجه به ارتباط بین سلامت روانشناختی و بیماریهای قلبی عروقی، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در فاز پایلوت مطالعه کوهورت شهرکرد در سال ۱۴۰۰، ارتباط بین افسردگی و تغییرات نوار قلب را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج بهدست آمده حاکی از این است که بهنظر میرسد افسردگی میتواند باعث ایجاد تغییراتی در نوار قلب شود و استفاده از نوار قلب در این بیماران میتواند تا حدودی اطلاعات مفیدی در اختیار قرار داده و در پیشگیری از ایجاد عوارض و بیماری قلبی کمک کننده باشد.
پژوهشگران این تحقیق پیشنهاد میکنند، در مطالعات آتی از مطالعات طولی استفاده شده و وضعیت تاثیر طولانیمدت افسردگی بر نوار قلب بیماران مبتلا با مدنظر قرار دادن دقیق متغیر مصرف دارو مورد بررسی قرار گیرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی ارتباط بین افسردگی و تغییرات نوار قلب در فاز پایلوت مطالعه کوهورت شهرکرد در سال ۱۴۰۰» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و دکتر معصومه معزی، دکتر بهروز پورحیدر، جواد پیوند و دکتر علی احمدی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.