دیدارنیوز ـ آخرین نتیجه آزمایشهای انجام شده مرگ پرندگان آزاد در مازندران با توجه مردود اعلام شدن علایم نیوکاسل و آنفلوآنزا از قبیل کبودی، خونریزی و تورم طحال احتمال این بود که شیوع این بیماریها در میانکاله منفی است.
در حال حاضر نتیجه نهایی علت تلفات پرندگان مهاجر هنوز از سوی سازمان دامپزشکی اعلام نشده و در دست بررسی است.
بیش از ۴۰۰۰ لاشه پرندگان مهاجر جمعآوری و دفن بهداشتی شد
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه در چهارمین روز از پایش تالاب میانکاله متاسفانه ۴۱۰۰ لاشه پرندگان مهاجر جمع آوری و دفن بهداشتی شده است، اظهار کرد: در چهارمین روز از پایش تالاب بین المللی میانکاله بیش از ۴۰۰۰ لاشه انواع پرندگان مهاجر جمع آوری شد.
وی تصریح کرد: نتیجه نهایی علت تلفات پرندگان مهاجر هنوز از سوی سازمان دامپزشکی اعلام نشده که به محض مشخص شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: تیمی متشکل از دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست وارد منطقه شده و در حال بررسی علت و یا علل تلفات پرندگان مهاجر هستند.
ابراهیمی کارنامی ضمن تقدیر از حضور و بازدید استاندار مازندران از تالاب میانکاله و محل تلفات پرندگان مهاجر افزود: با حضور استاندار مازندران جلسه ستاد مدیریت بحران استان در محل پاسگاه محیطبانی قلعه پایان برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد هر گونه شکار پرندگان مهاجر در شرق استان تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام و به منظور حفظ بهداشت و سلامت انسانی، فعالیت بازار عرضه پرندگان مهاجر در فریدونکنار نیز تا مشخص شدن علت دقیق تلفات متوقف شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تاکید کرد: فردا نیز عملیات جمع آوری و دفن بهداشتی با حضور نیروهای محیط زیست و دامپزشکی انجام میشود.
ابراهیمی کارنامی ازهمه مردم مازندران خواست تا جهت حفظ سلامت خود از خرید و مصرف هر گونه لاشه پرندگان وحشی خودداری کنند.
خرید و فروش هر گونه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در سطح مازندران ممنوع!
وی یادآور شد: با توجه به تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر درتالاب بین المللی میانکاله و نا مشخص بودن علت این تلفات بنابر تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستاد مدیریت بحران مازندران هرگونه شکار پرندگان مهاجر در شرق استان تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: بهمنظور حفظ بهداشت و سلامت انسانی، فعالیت بازار عرضه پرندگان مهاجر در فریدونکنار تا مشخص شدن علت دقیق تلفات، متوقف شده است.
ابراهیمی کارنامی افزود: بنابراین از تمامی هم استانیهای عزیز درخواست میشود، جهت حفظ سلامت خود از خرید و مصرف هرگونه لاشه پرندگان وحشی خودداری کنند.
ممکن است تلف شدن پرندگان عامل انسانی باشد
یک محیط دار مازندرانی گفت: چندین نوع پرنده در گونههای مختلف نظیر فلامینگو، انواع اردک و گونههای غواص مثل کشیم در چند روز گذشته در خلیج مازندران تلف شدند.
علی ابوطالبی با بیان اینکه طی گزارش دامپزشکی هیچ گونه بیماری آنفلوآنزا و نیوکاسل در بین پرندگان تلف شده دیده نشده است، اظهار کرد: نمونه این پرندگان تلف شده به تهران منتقل شده است.
وی تصریح کرد: ممکن است تلف شدن پرندگان عامل انسانی یا طعمه مسموم باشد که هنوز هم در حال بررسی است.
این محیط دار مازندرانی با اشاره به اینکه دیروز در میانکاله تلفات جدیدی از تلف شدن پرندگان گزارش نشده است، گفت: برای نتیجه نهایی تلف شدن پرندگان باید صبر کرد.
ابوطالبی ادامه داد: در سالهای گذشته چنین تلفاتی در جنگلها مشاهده شد که تلف شدن بعضی از پرندگان حساسیت به جلبک آلگورلا بوده است.
وی افزود: جلبک آلگورلا یک جلبک درون آبزی است که بعد از بررسیهای انجام شده معلوم شد که چنگرها (نام گونهای از پرندگان) بدنشان به این سم عادت نداشته است.
این محیط دار مازندرانی خاطرنشان کرد: امروزه تلف شدن پرندگان نشان میدهد که استفاده از یک نوع رژیم غذایی نیست بلکه مسمومیت کلی بوده است.