احسان عظیمی‌راد می‌گوید این طرح کاملا منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است

مخالفت مجلس با تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس/ یک نماینده: به صلاح نیست

در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران) با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۳۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع تصویب نشد.

کد خبر: ۱۸۰۸۶۸
۱۰:۱۵ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۳

دیدارنیوز: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور مخالفت کردند.

به نقل از تسنیم، در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران) با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۳۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع تصویب نشد.

احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره این طرح اظهار کرد: در اصل پانزدهم قانون اساسی بیان شده که زبان و خط رسمی کشور، زبان فارسی است و کلیه متون رسمی و کتب درسی باید مبتنی بر زبان فارسی باشند. در این اصل همچنین قید شده که تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد است. بنابراین، این طرح کاملاً منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است و حتی می‌تواند به عنوان یکی از الزامات آن در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: همه نمایندگان دغدغه اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را دارند، که این موضوع از دغدغه‌های کلیدی مقام معظم رهبری نیز هست. در سند تحول بنیادین، در بخش هدف‌گذاری‌های عملیاتی و راهکارها، به بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب در مناطق مختلف کشور اشاره شده است. در مناطق مختلف کشور، اقوام و گروه‌های مختلفی زندگی می‌کنند و زبان‌ها و ادبیات محلی آن‌ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا عدالت در نظام تعلیم و تربیت آن مناطق گسترش یابد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در سند تحول بنیادین، به نظام آموزش و پرورش اختیار داده شده است که می‌تواند و باید حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد از برنامه‌های آموزشی خود را به معرفی حرفه‌ها، هنرها، آیین‌ها و رسوم‌ها مبتنی بر جغرافیا و استان‌ها، با توجه ویژه به مناطق روستایی و عشایری، اختصاص دهد. هدف از اجرای این طرح، حفظ هویت ملی و تقویت هویت اسلامی-ایرانی است. همچنین، دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص خواهد یافت.

به گزارش دیدارنیوز، محمدمهدی شهریاری در مخالفت با کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس کشور، گفت: این طرح در شرایط فعلی به صلاح نیست چرا که این موضوعات تمامیت ارزی کشور، همچنین وحدت ملی را به خطر می‌اندازد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: همچنین ظرفیت‌های آموزش و پرورش ما نمی‌تواند پاسخگوی این موضوعات باشد، چرا که ما باید برای آموزش زبان‌های محلی مجددا معلمانی را تربیت کنیم که با توجه به بودجه اندک آموزش و پرورش نمی‌توان این کار را انجام داد.

وی افزود: این موضوعات در قانون اساسی در ۴۵ سال گذشته بیان شده که در آن زمان شکاف‌های قومی و طبقاتی در کشور وجود نداشت، اما با توجه به نارضایتی‌هایی که از سیستم حکمرانی کشور وجود دارد به هیچ وجه صلاح نیست که این موضوعات مطرح شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: