یک کارشناس بازار سرمایه کابینه رئیسی و رویکرد اقتصادی او و همکارانش و نیز بحث احیا یا عدم احیای برجام را دو عامل موثر بر وضعیت بورس در ماههای آینده دانست.
دیدارنیوز ـ پیمان حدادی با اشاره به تاثیر اخبار منتشر شده در زمینه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی شستا و تاثیر آن در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و گفت: این موضوع با تاثیر زیادی در معاملات کلی بازار و شتاب در روند صعودی شاخص بورس همراه بود.
وی افزود: روز گذشته اکثر سهام بزرگ بازار در حال معامله بر مدار منفی بودند، اما معاملات مثبت سهام شرکت شستا و زیرمجموعههای آن منجر به روند صعودی شاخص بورس در بازار شدند و معاملات بازار را از روند منفی به سمت صعود پیش بردند.
حدادی به کاهش نوسان و هیجان ایجاد شده در معاملات بورس و علت بازگشت شاخص بورس بر مدار صعودی اشاره کرد و گفت: بازار از دو ماه گذشته و بعد از اصلاح شدیدی که تجربه کرد در موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری قرار گرفت، اما تحت تاثیر ابهامات موجود در زمینه انتخابات ریاست جمهوری ایران و وجود ترس در معاملات این بازار، شاخص بورس همچنان به روند نزولی خود ادامه داد.
این کارشناس بازار سرمایه به کاهش ابهامات موجود در بازار از زمان مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران تاکید کرد و گفت: ثبات در قیمت ارز، گزارش مثبت شرکت ها، رکود در معاملات بازارهای موازی به خصوص رمز ارزها که به عنوان رقیب اصلی بازار در طی هفتههای گذشته بودند باعث شد تا معاملات بورس رنگ دیگری به خود بگیرد و روزهای امیدوارکنندهای را در این بازار ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در کنار این مسایل به مرور نمادهای کوچک بازار که در صف فروش قرار داشتند به تعادل رسیدند و با توجه به قرار گرفتن در فصل مجامع برخی از سرمایه گذاران سرمایههای در اختیار خود را برای اخذ سود وارد بازار میکنند تا بتوانند سود نقدی از مجمع کسب کنند، این موضوع به دلیل افزایش ورود نقدینگی به بازار باعث تغییر سمت و سوی معاملات بورس و ایجاد روزهای امیدوارکننده در این بازار شده است.
حدادی به دیگر عامل تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره و بیان کرد: در بودجه دولت افزایش تورم پیش بینی شده است؛ بنبراین انتظار افزایش تورم دیگر عامل موثر در رشد بازار بود که باعث شد تا شاخص بورس از روزهای گذشته در مسیر صعودی قرار بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران و تاثیر آن به روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: انتخاب ریاست جمهوری در بازار با دو تاثیر کوتاه مدت و بلندمدت همراه بود، نخستین تاثیر آن پایان برگزاری انتخابات و رفع ابهامی بود که گریبان بازار را گرفت و باعث ایجاد روند منفی در معاملات بورس شد.
وی اظهار کرد: تاثیر بلندمدت آن مرتبط به کابینه دولت به خصوص کابینه اقتصادی است که این موضوع میتواند به شدت بر روند بازار تاثیرگذار باشد، باید منتظر ماند و دید برنامه و دیدگاه کابینه جدید چگونه خواهد بود و کدام یک از سیاستهای انبساطی و انقباضی را در دستور کار خود قرار میدهند.
به گفته حدادی، در این زمینه یکی از مسایل قابل توجه این است که کابینه اقتصادی کشور کدام یک از مسایل را مانند تورم یا رشد اقتصادی به عنوان اولویت فعالیت خود در دستور کار قرار میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: از طرف دیگر موضوع بسیار مهم بازار، دیدگاه دولت جدید نسبت به برجام است این موضوع جزو مسایلی تلقی میشود که میتواند به شدت بر روند بازار اثرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به وجود چنین مسائلی در کشور و تاثیر آن بر بازار، از این موضوع نباید غافل ماند که ١٠٠ درصد روند کلی معاملات بورس تا پایان سال مثبت است و میتواند بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارها در اختیار سهامداران قرار دهد.
حدادی اظهار کرد: اکنون قیمت سهام اکثر شرکتها بعد از اصلاح شدیدی که تجربه کرده اند بسیار ارزان شدند و موقعیت مناسبی را برای سرمایهگذاری فراهم کردهاند.
این کارشناس بازار سرمایه به سهامداران توصیه کرد و گفت: سهامداران برای کسب بازدهی معقول در بورس باید استراتژی خرید و نگهداری را جایگزین استراتژی نوسانگیری در معاملات بورس کنند و سهامی را انتخاب کنند که جزو سهام اصلی بازار هستند و از میزان نقدشوندگی بالایی برخوردارند.
وی تاکید کرد: سهامداران برای سرمایهگذاری در این بازار باید گزارش ماهانه شرکتها و صورتهای مالی فصلی را با دقت زیادی مدنظر قرار دهند، اکنون و با توجه به وضعیت فعلی بازار وزن تحلیل در بازار بیشتر میشود به همین دلیل سهامداران باید سهامی را که از پتانسیل خوبی برای سرمایهگذاری برخوردارند انتخاب کنند، سهامداران در صورت انتخاب درست میتوانند تا پایان سال بازدهی خوبی را از بازار کسب کنند.
حدادی با اشاره به ریسک تهدیدکننده معاملات بورس گفت: ریسکی که اکنون بازار را تهدید میکند نوعی ابهام در خصوص نتیجه مذاکرات است، همچنین در کنار این موضوع اسامی اعلام شده برای کابینه اقتصادی دولت سیزدهم جزو مسایل بسیار مهمی تلقی میشود که میتواند روند بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و اظهار کرد: وعدههایی در خصوص واریز ٢٠٠ میلیون دلار منابع مالی به صندوق تثبیت بازار سرمایه داده شده بود که اکنون فقط معادل ریالی ٥٠ میلیون دلار واریز شده است، در صورت واریز باقیمانده منابع مالی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، افزایش فعالیت بازارگردانی سهام، وعدههای دولت جدید در مورد بازار سرمایه در یک برنامه مدون و نیز انتشار آن وضعیت بازار بهتر از روند فعلی میشود و میتوان شاهد رشد بیشتر شاخص بورس در بازار باشیم.