براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، از منابع یک میلیارد دلاری که برای هزینههای کرونا از صندوق توسعه ملی باید پرداخت میشد، تاکنون بانک مرکزی معادل ریالی ۸۳۰ میلیون دلار را در اختیار خزانهداری قرار داده است.
دیدارنیوز ـ حمید پوراصغری، معاون علمی فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در نشستی خبری ابعاد مختلفی از عملکرد سازمان در بخشهای مربوطه را تشریح کرد.
عوض پور از مدیران معاونت مربوطه درباره جزئیات برداشت یک میلیارد یورویی از صندوق توسعه ملی بابت مقابله با کرونا اظهار داشت: مجموعا ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان معادل ۸۳۰ میلیون یورو توسط بانک مرکزی به ریال تبدیل شده و از طریق خزانه داری کل کشور در اختیار دستگاههای ذیربط قرار گرفته است. ۱۶.۵ هزار میلیارد تومان از این رقم به بخش سلامت و ۳ هزار میلیارد تومان مابقی به سایر بخشها از جمله صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است. پیگیر هستیم که ۱۷۰ میلیون یورو مابقی هم به ریال تبدیل شده و به دستگاهها بدهیم.
در ادامه، پوراصغری، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه درباره حمایتهایی که دولت از بخشهای مختلف طی سالهای گذشته انجام داده به موضوع بازنشستهها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه طی این سالها حقوق شاغلان بر اساس فصلهای قانون مدیریت خدمات کشوری در مقاطع مختلف افزایش داشته موجب شده بود بازنشستهها دچار اختلال در دریافت شوند. بر این اساس، با توجه به الزام قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر رفع تبعیض در پرداختیها از سال ۱۳۹۶ این موضوع در دستور کار قرار گرفت و ما اصلاح پرداختها و اعمال فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را اعمال کردیم.
وی با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری و اخیرا تامین اجتماعی، یادآور شد که ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری و همچنین ۵۳ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی از طریق تعدیه بدهی دولت اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس اعلام این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه، از پایان سال ۱۳۹۸ تاکنون متوسط حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری با افزایش ۱۲۰ درصدی به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و متوسط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با رشد ۱۳۸ درصدی به پنج میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به سایر برنامههای حمایتی دولت در زمان شیوع ویروس کرونا گفت که در مورد حمایت از کودکان و زنان بی سرپرست، سالمندان و معلولان حمایتهایی از طریق نهادهای پوششی و حمایتی از جمله سازمان بهزیستی و کمیته امداد صورت گرفت. بطوریکه توانستیم تعداد ۲.۲ میلیون خانوار تحت پوشش این نهادها را با افزایش اعتبار به ۳.۳ میلیون خانوار افزایش دهیم که رشد ۵۰ درصدی پوشش را در این بخش دارد.
وی یادآور شد که میزان مستمری که به خانوارهای تحت پوشش پرداخت میشود از متوسط ۷۵ هزار تومان در سال ۱۳۹۲ به متوسط یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال جاری افزایش یافته است که نمیگوییم این کافی و کامل است، اما سعی کردیم با نگاه مثبت در این بخش حرکت کنیم.
پور اصغری گفت: در جریان کرونا علاوه بر منابعی که از صندوق توسعه ملی دریافت شد، حدود ۹۰۰۰ میلیارد تومان از محل بودجه عمومی اختصاص پیدا کرده است و در رابطه با مبارزه با کرونا ۱۴ برنامه مختلف را تدوین و اجرایی کردیم و در بخشهای مختلف از جمله تامین تجهیزات، وسایل حفاظتی، تامین دارو و واکسن اقداماتی صورت گرفت. گرچه دیر یا زود شد، اما به هر حال سعی بر انجام آن بود.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در رابطه با برنامه دولت برای تزریق واکسن نیز گفت: پیش بینی بر واردات ۶۰ میلیون واکسن و ۱۴۰ میلیون دوز تولید داخل است که بتوان در سال جاری آن را انجام داد.
وی اشارهای هم به میزان افزایش اعتبارات حوزه سلامت داشت و توضیح داد که با وجود شرایط نامطلوبی که به دلیل کرونا و تحریم اعمال شده بود، اعتبارات حوزه سلامت از حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ به ۱۴۲ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است. سهم سلامت در بودجه عمومی نیز در این دوره از هفت درصد به ۱۷ درصد رشد دارد.
طبق گفته این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه، آنچه مردم در مراجعه به مراکز درمانی پرداخت میکنند از سال ۱۳۹۲ تا سال گذشته به ۱۰ درصد در شهرها و پنج درصد در روستاها کاهش یافته، در حالیکه در ابتدا مردم ۳۷ درصد از هزینه را پرداخت میکردند.