دیدارنیوز ـ آرش بزرگمهر: بیشک این روزها چینیها در هر حوزهای که وارد میشوند میتوانند رقیب سرسختی برای دیگران باشند. اگرچه برچسب جنس بنجل، همیشه روی کالاهای چینی چشمک میزند، اما در برخی حوزهها هم، دستکم در تولیدات داخلی، آنقدر چشمنواز کار میکنند که خبرش گوش فلک را کر میکند. از آن میان میتوان به طراحیهای زیبای عرصه معاری اشاره کنیم که اخبار زیادی حولوحوش آن مخابره میشود و جدیدترین نمونه آن، سالن تئاتری است که با الهام از حالت سنگ و با طرح و نقشهایی از اژدها، در گوانژو ساخته شده است. اگرچه طرح اولیه این سازه کمنظیر را استیو چیلتن، معمار معروف ارائه کرده است، اما معماران و طراحان چینی هم به او کمک کردهاند تا محصول نهایی، زیبا و خاص باشد. در پردازش طرحهای زمینه قرمز خیالانگیز بدنه، از خالکوبی الهام گرفته شده است، چون این هنر در چین و نزد مردم بسیار محبوب است؛ بنابراین میتوانید طرحهایی خالکوبیمانند را مشاهده کنید که سروشکل پرندگان مختلفی مانند ققنوس، خروس و ... را نشان میدهند. ضمنا، جزییات نما تحت تأثیر افسانه محلی «۱۰۰ پرندهای که به ققنوس ادای احترام میکنند» طراحی شده است.
کلیت این پروژه که «تیاتر بزرگ سوناک گوانژو» نامیده میشود الهامگرفته از جاده ابریشم است. این بنا، از نظر سازهای شامل هزاران پنل آلومینیومی سوراخدار است که توسط مجموعهلولههای فولادی پوشانده شده و درنهایت لایه بتونی نیز به آن اضافه شده است.
«ژانگ هونگ فی»، هنرمند چینی طراحی نمادهای بدنه را بر عهده داشته و درواقع نگارههای روی این سازه، ابتدا بهوسیله او طراحی شدهاند و بعد به شکل چاپ دیجیتال در اختیار گروهی معماری و سازندگان سازه قرار گرفتهاند. او درباره این کار میگوید: «ما یک سبک ترکیبی را با الهام از زیباییشناسی هنر خالکوبی توسعه دادیم. هر شکل، طی مجموعه مطالعاتی در پاسخ به توپولوژی هندسه سطحِ روی" بدنه "سازه تئاتر، قرار گرفت.»
ظرفیت این سالن ۲ هزار نفر است و میتواند میزبان هر نوع اجرا هم باشد، اما به دلیل طراحی خاصی که دارد میتواند از اجراهایی هم میزبانی کند که آب، نقش مهمی در آن دارد. در مرکز آن، یک استخر عمیق با بالابر مرحلهای خودکار و سه منطقه ذخیرهسازی مناظر زیر آب برای وسایل بزرگ و عناصر دیدنی وجود دارد. علاوه بر این، صفحههای LED با زاویه ۳۶۰ درجه روی سقف نصب شده است تا به شما کمک کند تمام گوشه و اکناف سالن را هنگام اجرا ببینید. این سالن قرار است در سال ۲۰۲۱ افتتاح شود.