دیدارنیوز: به سنت هر هفته «دیدار» چند محصول فرهنگی را معرفی میکند که میتواند آدینه خوبی برای شما رقم بزند. ببنید و بخوانید و بشنوید! آدینهتان پر از دیدار!
این روزها توی بعضی سریالهای خانوادگی خارجی آنقدر نابهنجاری و چیزهای عجیب غریب (لااقل برای ما ایرانیها) میبینیم که وقتی یک جا آدمهایی شبیه خودمان را میبینیم کلی ذوق میکنیم که آنجورها هم که فکر میکردیم فرقی نداریم. سریال «این ما هستیم!» (This is Us!) دقیقا یک همچین تصویری را از اعضای یک خانواده آمریکایی امروزی ارائه میدهد که خیلی هم با چیزی که ما از خانواده سراغ داریم فرق ندارد. خواهر و برادرهایی که جانشان را برای هم میدهند و اگر هم بعضی وقتها توی سر و مغز هم میزنند باز هم پشت هم میایستند و هوای هم را دارند. این سریال خوب خانوادگی از سال ۲۰۱۶ از شبکه NBC آمریکا پخش شده و تا حالا ۵ فصل آن ساخته شده است. در این سریال ما داستان زندگی اعضای یک خانواده را در برهههای مختلف زندگی و کشمکشهایی که آنها در مقاطع مختلف با آن دست و پنچه نرم کردهاند میبینیم. تلاش اعضای این خانواده برای داشتن زندگی بهتر و غلبه کردن بر تراژدیهای گذشته خیلی آموزنده و جذاب است. «این ما هستیم!» تا حالا جوایز مهم زیادی را برای بازیگرانش به ارمغان آورده است و در کنار مردم عادی نظر مثبت منتقدان را هم به خودش جلاب کرده تا جایی که منتقدان سختگیر وبسایت راتن تومیتوز به آن امتیاز بالای ۹۳ درصد را دادهاند. تماشای این سریال خانوادگی زیبا را در این آخر هفته مطبوع پاییزی پیشنهاد میکنیم.
فریدا کالو نقاش مهم مکزیکی را خیلیها به خاطر فیلمی که چند سال پیش سلما هایک از زندگی او ساخته بود میشناسند. فریدا که در عالم هنر به خاطر پرترههایی که از خودش کشیده مشهور است در سال ۱۹۰۷ به دنیا آمد و خیلی زود یعنی سال ۱۹۵۷ چشم از جهان فروبست. اگر کالو جزو نقاشان مدرن و نوگرا به شمار میرود، اما در آثارش تاثیر زیادی از هنر سنتی و مردمی مکزیک را میتوان مشاهده کرد. در این سالها نشر ثالث کتاب خوبی را به اسم «فریدا» منتشر کرده که هایدن هررا آن را نوشته و فروغ پوریاوری ترجمهاش کرده است. در این کتاب زندگی خصوصی و هنری کالو با نثری شیوا و خواندنی روایت میشود و به ما اجازه داده میشود تا از زاویه دید این هنرمند پرشور نگاهی به دنیایش بیاندازیم. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «الکس، به من خواهی گفت به خاطر اینکه فراموشت کردهام برایت نامه ننوشتهام، اما اینطور نیست، آخرین باری که به دیدنم آمدی گفتی به زودی، یکی از همین روزها، برمیگردی، نگفتی؟ من هیچکاری بجز ماندن در انتظار آن روز که نرسیده نکردهام... مالامال از ناامیدیام. مرد، پستی نکن و به دیدنم بیا، به نظر دروغ میآید که حالا که بیش از همیشه به تو نیاز دارم ناپدید شوی... اگر نیایی به خاطر این است که دیگر اصلا عاشقم نیستی ها؟ در این اثنا برایم نامه بنویس و تمام عشق خواهرت را که میپرسدت بپذیر».
ظافر یوسف عودنواز و آهنگساز اهل تونس نام شناخته شدهای در بین طرفداران موسیقی جاز و موسیقی جهانی است. او که رادیو را «مهمترین مدرسه» برای خودش میخواند از همان کودکی به جاز علاقهمند شد و در نهایت این علاقه باعث شد که او تونس را به مقصد اروپا ترک کند تا بتواند موسیقی را عشقش را دنبال کند. او تاکنون آلبومهای زیادی را منتشر کرده و علاوه بر سبک جاز با هنرمندان آوانگارد زیادی هم همکاری داشته که از بین آنها میتوان به کسانی مانند ساردینیان، پائولو فرسو و ایویند آرست اشاره کرد. او علاقه خاصی به موسیقی هندی و همچنین موسیقی نروژی دارد و با نوازندههای نروژی زیادی همنوازی کرده است. یکی از آلبومهای یوسف «مرثیه پرندگان» (Birds Requim) نام دارد که در ضبط آن نیلز پتر مولوائر ترومپتنواز ایویند آرست نوازنده گیتار الکتریک با او همکاری داشتهاند. در مرثیه پرندگان یوسف علاوه بر نوازندگی عود، آواز هم خوانده. گوشهایتان را به شنیدن این آلبوم زیبا دعوت میکنیم.