دفن ۲۲ هزار کرونایی در بهشت ‌زهرا در ۹ ماه

طی سال ۹۸ حدود ۵۱ هزار نفر در بهشت زهرای تهران به‌صورت عادی دفن شدند، اما تنها طی ۹ ماه گذشته به گفته مدیرعامل سازمان بهشت زهرا حدود ۲۲ هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا در این آرامستان به خاک سپرده شده‌اند.

کد خبر: ۷۷۵۵۳
۱۰:۰۶ - ۲۰ آذر ۱۳۹۹
 
دیدارنیوز - طی سال ۹۸ حدود ۵۱ هزار نفر در بهشت زهرای تهران به‌صورت عادی دفن شدند، اما تنها طی ۹ ماه گذشته به گفته مدیرعامل سازمان بهشت زهرا حدود ۲۲ هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا در این آرامستان به خاک سپرده شده‌اند.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا
رویداد۲۴ طبق آمار رسمی وزارت بهداشت تا روز گذشته در کل کشور، کرونا ۵۱۲۱۲ نفر قربانی داشته است. به‌عبارتی حدود نیمی از جان‌باختگان کرونایی، مربوط به تهران هستند. البته که تهران از نظر وسعت و جمعیت، اختلاف بسیار زیادی با سایر کلانشهرها دارد؛ با این حال جدا از آنکه چه میزان از فوتی‌های کرونایی مربوط به تهران و سایر شهرهاست، این موضوع اهمیت دارد که بهشت‌زهرا روزبه‌روز، به تکمیل ظرفیتش نزدیک‌تر می‌شود.

آمارهای سازمان بهشت‌زهرا نشان می‌دهد که امسال، تعداد متوفیان به خاک سپرده شده، اختلاف بسیار زیادی نسبت به سالیان گذشته دارد؛ این درصورتی است که اگر بخت یار نشود، طبیعت روی خوشش را با باد و باران به پایتخت‌نشینان نشان ندهد و هوا آلوده شود، متأسفانه تعداد فوتی‌ها به‌خاطر سکته‌های قلبی و تشدید بیماری‌های ریوی افزایش می‌یابد.
بنابراین سؤال مهم اینکه قرار است این آرامستان بزرگ تا چه زمانی گنجایش دفن متوفیان را داشته باشد و بعد از اتمام گنجایش، سرنوشت متوفیان جدید چه خواهد شد؟ بر همین اساس، سال گذشته با اعلام محدودیت ظرفیت دفن در سازمان بهشت‌زهرا، شورای شهر تهران طرحی را درخصوص توسعه آرامستان‌های تهران ارائه کرد که این طرح هنوز به صحن شورا نرسیده است.

زهرا صدراعظم‌نوری، رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر تهران، در این ‌باره به گفت: «سازمان بهشت‌زهرا طی دهه ۵۰افتتاح شده است و تا امروز، نیم‌قرن است که از سابقه خدمات آن می‌گذرد. در این مدت سازمان به‌خوبی توانسته به شهروندان کلانشهر تهران خدمات ارائه بدهد.

بهشت‌زهرا به‌دلیل جانمایی درست، خیلی خوب جوابگوی شهروندان بوده است. به علاوه طی نیم‌قرن ظرفیت‌هایی ایجاد کرده تا دچار مشکل و کمبود فضا نباشد، ولی براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، بهشت‌زهرا فقط تا چند سال آینده ظرفیت دارد که دفن در آن صورت بگیرد و از آنجایی که هر سازمان و فضایی، زمانی ظرفیت‌هایش پر می‌شود، اگر آینده‌نگری نداشته باشیم، دچار مشکل خواهیم شد.»

نوری با بیان اینکه در شرایط حساس امروز و با توجه به شیوع ویروس کرونا و افزایش آمار مرگ‌ومیر در کشور این مسئله باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، افزود: «به همین منظور، ضمن پیگیری‌هایی که کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورا داشته، قرار شده گنجایش ظرفیت سازمان بهشت‌زهرا با راهکارهای مدیریتی و ظرفیتی و همچنین توسعه آرامستان‌های جدید در شهر تهران افزایش پیدا کند.»

او ادامه داد: «شهر تهران از گستره زیادی برخوردار است. طبیعی است امروز مشکل است که به‌عنوان مثال مردم از شمال تهران به جنوب شهر بروند؛ برای همین بهتر است در یک نقطه‌ای از شهر به غیر از بهشت زهرا، پیش‌بینی‌ها برای احداث آرامستان‌های جدید صورت بگیرد.»

چند سال پیش و اواخر کار دوره مدیریت شهری پیشین، اعلام شد که بخشی در شرق تهران به‌عنوان مکانی‌ جدید برای دفن اموات پایتخت درنظر گرفته شده و در حال بررسی نهایی است، اما گویا تاکنون به نتیجه نرسیده است. به همین‌خاطر سمت و سوی ماجرا به سمت توسعه بهشت‌زهرا رفت.

نوری اما در گفت‌وگو با همشهری اعلام کرد که بررسی‌های بیشتر همچنان در حال انجام است. او گفت: «بخشی از نیازهای دفنی تهران، از طریق توافق و تملک زمین‌هایی در شمال، شرق و غرب شهر انجام می‌شود. البته هنوز توافق و تملک زمین‌های شمال، شرق و غرب تهران قطعی نشده و اگر قطعی شود، اعلام عمومی خواهد شد. اکنون مطالعات برای جانمایی آرامستان‌ها در تهران توسط مشاوران انجام و در قالب طرح به شورا ارائه شده است. این طرح مطالعاتی در حال بررسی است و بعد از بررسی‌های لازم و تأیید به‌صورت لایحه به شورا ارائه خواهد شد.»

سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا نیز در این زمینه گفت: «مساحت ابتدایی بهشت‌زهرا حدود ۳۱۴هکتار بود که در ۲مقطع زمانی سال‌های ۷۸و ۸۸به‌ترتیب ۱۱۰و ۱۶۰هکتار به آن افزوده شد. به‌عبارتی مساحت فعلی در مجموع ۵۸۴هکتار است و یکی از بزرگ‌ترین آرامستان‌های جهان محسوب می‌شود که طی نیم‌قرن تعداد یک‌میلیون و ۷۵۰هزار نفر پذیرش داشته است.»

به گفته او، تا امروز تعداد یک‌میلیون و ۵۰۰نفر از پذیرش‌شدگان در این آرامستان تدفین شده‌اند و ۲۵۰هزار نفر به شهرستان‌ها ارجاع داده شده‌اند. خال ادامه داد: «با توجه به تعداد فوتی‌ها، سازمان بهشت‌زهرا حداکثر ظرف ۳سال آینده پاسخگوی متوفیان خواهد بود. به همین منظور مدیریت شهری از سال گذشته مشاوران مجربی را انتخاب کرده است تا به مکان‌یابی آرامستان‌های جدید برای شهر تهران بپردازند. نتیجه مطالعات تا آخر سال مشخص می‌شود و مدیریت شهری اعلام می‌کند که چه آرامستان‌هایی به تهران اضافه خواهد شد.»

خال در پایان بیان کرد: «طی ۹ماهی که از بحران کرونا می‌گذرد با اینکه تعداد متوفیان شهر تهران به علاوه متوفیان کرونایی در برخی از روزها به نزدیک ۴۰۰نفر هم رسیده، اما تاکنون مشکلی نداشتیم. لازم است بگویم در بهشت‌زهرا قطعه کرونایی‌ها وجود ندارد و شهروندان می‌توانند طبق دلخواه خودشان متوفی را در هر جایی از بهشت‌زهرا که بخواهند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دفن کنند.»

سعید خال همچنین اعلام کرد که از ابتدای شیوع کرونا در کشور حدود ۲۲ هزار نفر متوفی کرونایی در بهشت‌ زهرا پذیرش ‌شده‌اند که از این میزان زیر هزار نفر بعد از پذیرش به شهرستان‌ها برای تدفین منتقل شدند.

پذیرش ۲۲۵تا ۲۴۵فوتی در روز
به‌طور متوسط روزانه ۷۵جان‌باخته کرونایی در بهشت‌زهرا دفن شده‌اند. طی سال۹۸ به‌طور متوسط روزانه ۱۵۰تا۱۷۰ فوتی در بهشت‌زهرا پذیرش شده‌اند. از ابتدای سال تاکنون به‌طور متوسط روزانه ۲۲۵تا۲۴۵ فوتی در بهشت‌زهرا پذیرش شده‌اند. در روزهای اوج کرونا، تعداد پذیریش فوتی‌های ناشی از کرونا در بهشت‌زهرا حدودا برابر با سایر فوتی‌ها بوده است. تقریبا نیمی از جان‌باختگان کرونایی کشور مربوط به استان تهران هستند.
 
منبع: انتخاب
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: