یک فعال زیست‌محیطی عنوان کرد:

انسان؛ عامل اصلی گرمایش زمین و تغییرات اقلیم

یک فعال زیست‌محیطی گفت: انسان عامل اصلی گرمایش زمین و تغییرات اقلیم است.

کد خبر: ۵۲۷۱۱
۱۴:۴۲ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـ فرشته وطن‌دوست روز گذشته (۲۹ بهمن) در سومین دوره نشست‌های منطقه‌ای باشگاه دانشجویان حامی محیط‌زیست و منابع‌طبیعی که در سالن شهید شهریاری مجتمع جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، در رابطه با تغییر اقلیم، اظهار کرد: هر تغییر مشخص در الگو‌های مورد انتظار برای وضعیت میانگین آب و هوایی که در طولانی‌مدت در یک منطقه خاص یا برای کل اقلیم جهانی رخ بدهد، تغییر اقلیم تعریف می‌شود که در یخ‌های قطبی این تغییرات از ۱۰ سال تا چند میلیون سال تغییر می‌کند و در سیاست محیطی اصطلاح (تغییر اقلیم)، اغلب به تغییراتی که در اقلیم کنونی رخ می‌دهد، اطلاق می‌شود.
 
وی با بیان اینکه کنوانسیون UNFCCC، اصطلاح تغییرات اقلیمی را برای تغییراتی به کار می‌برد که منشا غیرانسانی داشته باشد، افزود: تغییر اقلیم نتیجه‌ای است که فاکتور‌هایی همچون فرآیند‌های دینامیکی زمین یا عوامل بیرونی همچون تغییرات در شدت تابش آفتاب یا فعالیت‌های انسانی رخ می‌دهد. بدین ترتیب عوامل خارجی تاثیرگذار بر اقلیم را اغلی نیرو‌های اقلیمی می‌نامند و شامل فرآیند‌هایی همچون نوسانات در شدت نور خورشید، انحراف در مسیر حرکت زمین، افزایش غلظت گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود.
 
این فعال زیست‌محیطی، بازخورد‌های ناشی از تغییر اقلیم را متغیر دانست و گفت: بسیاری از تغییرات درونی در سیستم‌های اقلیمی با تاخیر رخ می‌دهند، زیرا سیستم اقلیمی کره زمین بسیار بزرگ است و به کندی حرکت می‌کند و به ورودی‌ها با تاخیر پاسخ می‌دهد. برای مثال یک سال خشکسالی تنها سبب کاهش آرام سطح دریاچه‌ها یا خشک شدن زمین‌های هموار می‌شود.
 
وطن‌دوست با اشاره به تفاوت اقلیم و آب و هوا، تصریح کرد: آب و هوا به شرایطی که در حال حاضر یا طی چند روز آینده احتمال دارد در بخشی از اتمسفر زمین رخ دهد، اشاره می‌کند، اما اقلیم برای توصیف شرایط آب و هوایی معمول یک منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد و تغییرات اقلیمی به تغییر شرایط معمول آب و هوایی یک منطقه گفته می‌شود که بخشی از آن طبیعی و بخشی دیگر به‌دست انسان اتفاق می‌افتد و در حال حاضر بخش زیادی از تغییرات اقلیمی که هم‌اکنون با آن مواجه هستیم، نتیجه فعالیت‌های مخرب بشر است.
 
وی افزود: دانشمندان و کارشناسان این حوزه گرمایش زمین و تغییرات جوی که اکنون در حال رخ دادن است را نتیجه فعالیت مخرب بشر می‌دانند و تولید گاز‌های گلخانه‌ای و استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی سبب گرم شدن زمین و در نهایت ذوب شدن یخچال‌ها می‌شود که با این اتفاق تعداد گیاهانی که کربن دی‌اکسید را به اکسیژن تبدیل می‌کند، کاهش می‌یابد. همچنین گاز متان که گازی سمی‌تری نسبت به سایر گاز‌های گلخانه‌ای نیز است از طریق کشاورزی، دامداری، اکتشاف و استحصال سوخت‌های فسیلی وارد اتمسفر می‌شود.
 
این فعال زیست‌محیطی یادآور شد: تغییر در یخ کره و گیاهان و جانوران پیامد‌های تغییر اقلیم است و از آنجایی که یخچال‌ها حساس‌ترین بخش زمین در قبال تغییرات اقلیمی هستند و هرچه دمای زمین بیشتر شود یخچال‌ها نیز بیشتر ذوب شده و عقب می‌روند. علاوه بر آن یخ‌دریا، چون بر میزان بازتاب نور خورشید از زمین تاثیر دارد و نقش بسیار مهمی را در اقلیم زمین ایفا می‌کند و با تغییر اقلیم زمین ممکن است در نوع، توزیع و پوشش گیاهان شاهد تغییراتی باشیم و مهاجرت جانوارن به دلیل تغییر اقلیم نیز می‌تواند اکوسیستم‌ها را تغییر دهد.
 
وطن‌دوست با بیان اینکه سازمان ملل متحد ۲۴ اکتبر هر سال به عنوان روز جهانی تغییرات اقلیمی نام‌گذاری شده است، خاطرنشان کرد: دانشمندان معتقدند به طور کلی گرمایش جهانی ممکن است باعث بارش باران بیشتر شود، ولی خطر خشکسالی در تابستان و مناطق دور از اقیانوس‌ها افزایش می‌یابد و در نتیجه وقوع طوفان‌ها و افزایش سطح آب دریا، احتمال وقوع سیل هم بیشتر می‌شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: