موسوی چلک: الزام حضور مددکاران اجتماعی در مدارس / نیازی به راه‌اندازی اورژانس اجتماعی نیست

رییس انجمن مددکاران اجتماعی گفت: به جای راه اندازی اورژانس اجتماعی در آموزش و پرورش که باعث بی اعتمادی به مدارس می‌شود باید زمینه حضور مددکاران اجتماعی را در مدارس فراهم کنیم.

کد خبر: ۳۱۸۴
۲۰:۰۶ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - سید حسن موسوی چلک در گفتگو با مهر در مورد  راه انداری اورژانس اجتماعی در مدارس گفت: با توجه به اتفاقاتی که چندی قبل برای دانش آموزان یکی از مدارس رخ داد، مسئله وجود آسیب های اجتماعی در آموزش و پرورش برای خانواده ها و مسئولان و اندیشیدن راه چاره ای برای کاهش آسیب در مدارس جدی تر شد و در همین راستا برخی از مسئولان به فکر راه اندازی اورژانس اجتماعی در آموزش و پرورش افتادند، این در حالی است که این وزارتخانه اورژانس نمی خواهد و نباید یک اتفاق را به کل مدارس جامعه تعمیم داد.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بهترین بستر برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ارتقای سلامت روان است، گفت: ارتباط دانش آموزان و خانواده های آنها با مدرسه، ارتباط اولیا با معلمان و خود دانش آموزان با هم سه ضلعی هستند که با ارتباط موثر و مستمر می توانند نقش مهمی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی داشته باشند و خانواده ها با اطمینان فرزند خود را به مدرسه ببرند، چرا که مدرسه سالم ترین محیط است.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی گفت: در سیاست های آموزش و پرورش به افزایش مهارت های اجتماعی و پیشگیری تاکید شده اما نسبت دادن این محیط اجتماعی تاثیرگذار به یک محیط آسیب زا و تدوین برنامه های غیرکارشناسی برای مداخله در آسیب های این وزارتخانه جفا در حق آموزش و پرورش است.

چلک تصریح کرد: اینکه بخواهیم در آموزش و پرورش اورژانس اجتماعی راه بیندازیم تایید کانون آسیب خیز بودن مدارس و آموزش و پرورش است که امری اشتباه است و افرادی که این برنامه ها را دنبال می کنند به فکر تخریب آموزش و پرورش هستند.

وی گفت: به جای اورژانس اجتماعی باید واحد مددکاری اجتماعی را در مدارس کشور راه اندازی کنیم تا مددکار با پیشگیری هم در نیازسنجی و هم در شناسایی دانش آموزان در معرض آسیب و آسیب دیده و هم بهره گیری از ظرفیت منابع اجتماعی در بیرون آموزش و پرورش برای حمایت از دانش آموزان در معرض آسیب و آسیب دیده اقدام کند و موثر باشد.

چلک با اشاره به اینکه شناسایی ظرفیت ها و استفاده از آنها در مدارس باید مورد تاکید قرار بگیرد، گفت: آموزش و پرورش در طول این چند سال یک مددکار اجتماعی جذب نکرده است و رویکرد اجتماعی در آن نهادینه نشده است.

به گفته وی، ظرفیت آموزش و پرورش هزاران بیشتر از چیزی است که امروز کار می کنند و ای کاش معاونت اجتماعی در آن شکل می گرفت تا بتوانند تربیت و سواد اجتماعی را در میان دانش آموزان شکل دهند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش به یک نوسازی نیاز دارد. نوسازی سازمانی و محتوایی و در حوزه برنامه ریزی تا بتوانند برای بالا بردن مهارت های دانش آموزان به جامعه پذیری برسند و در جهت بالا بردن سواد اجتماعی نقش موثری ایفا کنند و این موضوعات مستلزم این است که تفکر اجتماعی را در این حوزه تقویت کنند.

این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: یکی از نشانه های استفاده از مددکاران اجتماعی، تفکر اجتماعی است، بنابراین آموزش و پرورش کانون آسیب زا نیست که بخواهیم اورژانس اجتماعی را در آن پیاده کنیم و باید این اورژانس در جایی مستقر شود که کانون آسیب باشد.

موسوی چلک گفت: این به این معنا نیست که دانش آموزان و خانواده ها نیازمند خدمات اجتماعی نیستند بلکه اگر دانش آموزی دچار مشکل شود باید به مراکز مشاوره فرستاده شود و با توجه به نوع مشکل باید از سایر منابع استفاده کنیم و در نهایت مهارت نظام ارجاع به منابع اجتماعی را فعال کنیم و استقرار اورژانس اجتماعی که فقط باعث بی اعتمادی می شود، را حذف کنیم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی افزود: باید حرمت آموزش و پرورش را نگه داریم و اعتماد را به این نهاد برگردانیم که تنها راه آن نیز راه اندازی واحد مددکاری اجتماعی و شناسایی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده و ارجاع آن به مراکز موجود است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: