جوادی آملی: چرا برخی برای تحریم ظریف کف می‌زنند؟

جوادی آملی گفت: تلاش ارزشمند و قهرمانانه‌ای که تیم دیپلماسی کشور به رهبری ظریف داشتند هم نهایتا به رفع ظلم و جهالت‌هایی منجر شد که بخشی از آن به تفکر درون کشور و بخشی به خارج بازمی‌گشت.موفقیت برجام نیز رفع تحریم‌ها و نجات از ابر سیاه جنگ بود. حال می‌خواهیم نامش را «صلح»، «مذاکر» یا «برجام» بگذاریم.

کد خبر: ۳۱۲۱۷
۱۵:۴۸ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
 

دیدارنیوز ـ در آخرین ساعات روز چهارشنبه ۹ مرداد ماه، محمد جواد ظریف از سوی وزرات خزانه‌داری آمریکا تحریم شد. تحریم ظریف با موجی از واکنش‌های مثبت و گاهی منفی همراه بود. برخی ظریف را سخنگوی سیاست خارجی ایران و مورد حمایت رهبری دانستند و در مقابل تندروها این تحریم را حاصل مذاکره او با آمریکا و امضای برجام دانستند. 

در همین راستا، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی که با جماران گفتگو کرده است در واکنش به تحریم ظریف گفت: شرایط و اتفاقاتی که برای کشوری با یک انقلاب بزرگ، فرهنگ و تمدنی ریشه‌دار و اندیشه‌ای بسیار وسیع و فراگیر به وجود آمده، در طول ۴۰ سال گذشته پیروزی ها و موفقیت هایی را به همراه داشته است؛ گرچه آسیب‌ها و لطمات فراوانی هم به کشور زده است. درباره ظریف نیز تاریخ و آینده باید قضاوت کند که توانسته در چنین زمانی چه نقش موثر و عظیمی برای کشور و انقلاب داشته باشد.

این جهل جاهلان بود که سنگ‌ها را در جامعه و انقلاب ما انداخت

جوادی آملی در ادامه به واکنش‌های منفی به تحریم ظریف گفت: این افراد تحریم‌ها را صرفا یکسری کاغذهایی می‌دانستند که پاره کردنی است. لذا این امر باعث شد که چند سنگ جهالت در کشور ما انداخته شود و به بیانی دیگر این جهل جاهلان بود که سنگ ها را در جامعه و انقلاب ما انداخت. در این مرحله عاقلان باید جمع می‌شدند و همفکری می‌کردند و با مشورت و رایزنی‌های جهانی، سنگ‌ها و موانعی را که در راه کشور ایجاد شده بود، کنار می‌زدند و این اتفاق به دست خردمندان و عاقلان که بر مبنای عقلانیت و بر اساس تدبیر حرکت می‌کردند، رقم خورد.

وی با بیان اینکه در بحث برجام نیز جایگاه عزت مندانه کشور حفظ شد، گفت: تلاش ارزشمند و قهرمانانه‌ای که تیم دیپلماسی کشور به رهبری ظریف داشتند هم نهایتا به رفع ظلم و جهالت‌هایی منجر شد که بخشی از آن به تفکر درون کشور و بخشی به خارج بازمی‌گشت. همانطور که در پایان ۸سال دفاع مقدس آن صلح برای ما پیروزی و ظفرمندی بود، موفقیت برجام نیز رفع تحریم‌ها و نجات از ابر سیاه جنگ بود. حال می‌خواهیم نامش را «صلح»، «مذاکره» یا «برجام» بگذاریم.

جوادی آملی در ادامه با ابراز تعجب از اینکه چرا عده‌ای در کشور ناآگاهی و نابخردی به خرج می‌دهند، گفت: باید معلوم شود که چگونه است آنها از طرفی تحریم برخی شخصیت‌ها را برنمی‌تابند ولی برای برخی دیگر از تحریم‌ها کف‌ می زنند؟ این ها همان‌هایی بوده که همیشه در این فضا حضور دارند و به قول جناب حافظ «خوش بود گر محک تجربه آید به میان، تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد». بنابراین ما باید تلاش کنیم افرادی که تحت عنوان غشّ در جامعه اغتشاش و نگرانی ایجاد می کنند و باعث کدورت و تیرگی برای نظام و شخصیت های انقلابی می شوند را متوجه کنیم.

 

تحریم ظریف آبرویی برای ترامپ باقی نگذاشته است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی حزب مؤتلفه اسلامی، اسدالله بادامچیان در پایان نشست هفتگی حزب موتلفه اسلامی، گفت: اقدامات قاطعانه قوه قضائیه در صدور احکام قطعی مفسدان و اختلاس کنندگان، امید جدیدی را در مردم پدید آورده است. انتظار ملت این است که این اقدامات، شجاعانه و با دقت و سرعت، موجبات پیشگیری از فساد و سوء استفاده و تجاوز به بیت المال و تضییع حقوق حقه مردم را به خوبی فراهم بیاورد و عدالت و امنیت اجتماعی را به نحو کامل تأمین کند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه ضمن محکوم کردن تحریم های آمریکا درباره شخصیت ها و مسئولان ایران از جمله ظریف تأکید کرد: امروزه افتضاح دولت آمریکا، ترامپ را به سطح نازلی از ابتذال و حقارت رسانده تا آنجا که از یک طرف خواهان مذاکره است و از طرف دیگر وزیر خارجه ایران را تحریم می کند. آن هم وزیر خارجه‌ای که طرف اصلی مذاکرات برجام با دولت آمریکا و همراهان آمریکا و امضاء کنندگان تعهدات ایران بوده است. این روش غلط و به دور از عقلانیت و منطق، آبرویی برای دولت ترامپ باقی نگذاشته است.

بادامچیان گفت: اگر تا به حال افرادی در دولت، نگاه متمرکز به غرب داشته‌اند، این تجربه مفیدی است که نگاه خود را بصورت گسترده به همه کشورهای جهان داشته باشند و بیش از همه با کشورهایی ارتباط برقرار کنند که با ما در معرض دشمنی ها، تحریم ها و تعرفه های اقتصادی توسط آمریکا و غرب می باشند و نگاه به شرق و کشورهای دیگر را فعال کند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: تحریم ظریف درسی بزرگ برای ساده اندیشانی است که تصور می کنند با مذاکرات در برابر زورگویان می توانند امتیازاتی بدست آورند. آنها بهتر است با اتکاء به ملت ها و دولت های دوست در صحنه بین الملل به موفقیت دست یابند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: