انجام اولین پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در یک بیمار مبتلا به HIV

رئیس مرکز تحقیقات ایذر با اشاره به انجام اولین پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز برای یک بیمار مبتلا به HIV گفت: این اقدام اولین بار است در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اتفاق افتاده است.

کد خبر: ۲۵۸۶۶
۱۳:۴۶ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
 

دیدارنیوز ـ دکتر مینو محرز درباره اولین مورد پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز در یک بیمار مبتلا به عفونت اچ ای وی در کشور، گفت: مابیش از ۳۰ سال است که در مرکز تحقیقات ایذر از بیماران مبتلا به اچ ای وی مراقبت کرده و آنها را درمان می‌کنیم. این مرکز بازوی قوی در حوزه ایذر برای وزارت بهداشت است.

دارو و درمان رایگان ایدز

وی با بیان این که درمان و داروی ایذر در ایران به صورت رایگان به بیماران ارائه می‌شود، افزود: ماهانه نزدیک به ۲۰۰ بیمار اچ ای وی در کلینیک ما مورد ویزیت و مراقبت قرار می‌گیرند. در این مرکز تحقیقات کشوری و دانشجویی را هم انجام می‌دهیم و آموزش و فلوشیپ HIV را هم از چند سال قبل آغاز کرده‌ایم. بنابراین مرکز تحقیقات ایذر یک ترکیب از تحقیقات آموزش و درمان در حوزه HIV است.

وی با اشاره به انجام موفقیت آمیز پیوند سلول‌های بنیادی برای یک بیمار مبتلا به HIV با همکاری این مر کز گفت: خوشبختانه این پیوند موفقیت آمیز بود و اولین پیوند سلول‌های بنیادی در بیماران HIV در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب می‌شود.

انگ اجتماعی ایدز

محرز با اشاره به انگ اجتماعی فراوانی که نسبت به بیماری ایذر در جامعه وجود دارد، گفت: ۹۰ درصد بیماران ما حتی خانواده درجه یکشان نمی‌دانند که مبتلا به HIV هستند؛ زیرا انگ اجتماعی برای آنها بسیار بالا است.

شرایط عادی جراحی برای مبتلا به HIV تحت درمان

وی تاکید کرد: پرسنل بهداشتی و درمانی باید بداند که فرد مبتلا به HIV که تحت درمان قرار گرفته و عفونت در خونش منفی شده و درمان موفقیت آمیز داشته است، با یک فرد عادی برای انجام جراحی و خدمات از نظر عفونت هیچ تفاوتی ندارد. حال در شرایطی که خیلی‌ها به دلیل عدم آگاهی و ترس، حاضر نیستند بیماران مبتلا به HIV را جراحی کنند. باید از این افرادی که این پیوند را انجام دادند، تشکر کنم. متأسفانه ما برای انجام یک زایمان یا جراحی دندانپزشکی برای مبتلایان به HIV باید بسیار صحبت کنیم و در این حوزه مشکلات زیادی داریم.

۴۰هزار مبتلا به HIV در کشور

رئیس مرکز تحقیقات ایذر در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره آمار مبتلایان به HIV در کشور گفت: در همه جای دنیا دو نوع آمار برای ایدز وجود دارد؛ یکی آمار گزارش شده و دیگری آمار تخمینی است. آمار گزارش شده در ایران نشان می‌دهد که حدود ۴۰ هزار مبتلا به HIV در کشور وجود دارد، اما آمار تخمینی‌مان سه برابر آمار گزارش شده است. براین اساس ما فقط یک سوم مبتلایان HIV را کشف کرده‌ایم؛ چرا که آگاهی رسانی در این زمینه کم بوده و مردم نمی‌دانند که باید برای تست HIV مراجعه کنند. باید توجه کرد که همه خدمات مربوط به مبتلایان به HIV اعم از انجام تست، مشاوره، درمان و دارو در کشور رایگان است و ۲۰۰ مرکز در کشور وجود دارند که این خدمات را ارائه می‌کند.

دارورسانی به مبتلایان HIV سیل‌زده

محرز در ادامه با بیان این که وب سایت مرکز تحقیقات بسیار کارآمد است، گفت: به طوری که در مناطق سیل‌زده بسیاری از بیماران‌مان را گم کردیم، اما از طریق وب سایت در زمان کوتاهی از ۲۰۴۰ بیمار حدود ۲۰۰۰ نفر را پیدا و به آنها دارورسانی کردیم.

ایدز درمان دارد

محرز با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی رسانی به جامعه در رابطه با بیماری HIV گفت: مردم باید بدانند که بیماری ایدز درمان دارد و حتی به زودی درمان قاطع آن وارد بازار می‌شود. در حال حاضر در آمریکا و اروپا دارند بر روی درمان قاطع ایدز کار می‌کنند و به نتایج امیدوار کننده‌ای رسیده‌اند. داروهای فعلی عفونت را در خون از بین می‌برند. اما در بافت‌ها همچنان عفونت وجود دارد؛ این در حالی است دانشمندان در حال تلاشند تا دارویی را ایجاد کنند که عفونت را در بافت‌ها هم از بین برد.

بیشترین راه انتقال و سن ابتلا به ایدز در ایران

محرز بیشترین راه انتقال ایدز در ایران را تماس جنسی عنوان و اظهار کرد: بیشترین سن ابتلا به این بیماری نیز بین ۲۵ تا ۴۵ سال است. متأسفانه روند انتقال ایذر به دلیل عدم آگاهی رسانی به مردم با سرعت بالای در حال افزایش است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: