تذکر مقام معظم رهبری درباره نحوه تشویق کردن قاریان در جلسات قرآنی

رهبر معظم انقلاب در جلسه‌ درس خارج فقه، توصیه‌هایی را برای استفاده از فرصت ماه مبارک رمضان و توجه ویژه به عبادت در سحرهای این ماه، بیان کردند.

کد خبر: ۲۵۳۴۲
۰۹:۴۶ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸

دیدارنیوز - آیت‌الله خامنه‌ای روز سه‌شنبه (1398/2/10) در جلسه‌ی درس خارج فقه، توصیه‌هایی را برای استفاده از فرصت ماه مبارک رمضان و توجه ویژه به عبادت در سحرهای این ماه، بیان کردند.

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان متن این بیانات رهبر انقلاب را به شرح ذیل منتشر می‌کند:

قرآن یک اثر هنری بی‌نظیر است. آن چیزی که در درجه‌ی اول، دلها را مثل مغناطیس جمع کرد به سمت اسلام، همین جنبه‌ی هنری قرآن بود. این اثر هنری را باید هنری اجرا کرد. وقتی مخاطبی دارید و قرآن را به شکل مجلسی میخوانید، مخاطب را باید تحت تأثیر قرار بدهید. اینجا هنر بایستی بیاید وسط میدان نقش ایفا کند. این مخاطب را با هنر میشود تحت تأثیر قرار داد. این تلاوتهایی که ما میشنویم و تشویق میکنیم و تأیید میکنیم، معنایش این است. البته به شرط اینکه این جنبه‌ی تلاوت هنری درست انجام بگیرد.

بنده بارها به دوستان سفارش میکنم قرآن را جوری بخوانید که میخواهید معانی را تفهیم کنید؛ مثل شیخ عبدالفتاح شعشاعی و مصطفی اسماعیل که روی جملات و کلمات تکیه‌ی مناسب میکنند. بعضی میفهمند چه دارند میکنند؛ جوری میخوانند که گویا شما مخاطب کلام خدا قرار میگیرید.

یکی از کارهایی که خیلی مهم است این است که جلسات قرآن را زیاد کنیم. در گذشته، آن زمانی که ما بودیم در عرصه و میدیدیم، توجه قرآنی یک هزارم الان هم نبود، اما بعضی از عادتهای خوب وجود داشت که یکی از آنها، همین دوره‌های خانگی قرآن بود. مساجد را پایگاه قرآن قرار بدهید. دو جور میشود [این کار را کرد]؛ یکی اینکه دور هم جمع بشوند و اساتید، تذکرات را بگویند؛ یکی هم اینکه جمع بشوند و یک نفر برود بالای منبر و بخواند. این کار البته کم‌کم معمول شده؛ من واقعاً کاری که در ماه رمضانها در مشهد و قم و ... راه افتاده که یک جزء را همه میخوانند، واقعا لذت میبرم. این حرکت که از قم هم شروع شد خیلی کار خوبی است. این بایستی در مساجد مختلف در طول سال تکرار بشود. مساجد گوناگون پایگاه‌های قرآن باشند. یک نفر قرآن بخواند و به ترجمه هم نگاه کنید.

در مورد جلسات قرآنی هم که تشویق میکنید و «الله الله» میکنید؛ بعضی‌ها هم از روی این نوارهای عربها هیاهوهایی انجام میدهند؛ بعضی سعی میکنند همانها را تقلید کنند. تشویق خوب است، منتها گاهی میبینم وقتی بعضی خواننده‌های خارجی اینجا میخوانند، حضّاری که در جلسه نشسته‌اند انگار موظفند بعد از هر آیه‌ای با صدای بلند تشویق کنند.

این باعث میشود او بفهمد که شما تلاوت را درست نمیفهمید! چون او بد میخواند و شما ملتفت نیستید. البته بچه‌های خودمان را هرچه تشویق کنید، اشکال ندارد، با اینها مخالف نیستم اما وقتی آن قاری بیرونی می‌آید، بدانیم این‌جور نباشد که موظف باشید که با هر آهنگی که او بخواند «الله الله» کنیم.

قرآن نیاز امروز ماست؛ نه‌فقط ما، ملت ایران، جامعه‌ی اسلامی و کل جامعه‌ی بشری نیاز دارند به قرآن. قرآن است که با استکبار مخالفت میکند. قرآن است که با ظلم، با کفر بالله سریعاً مخالفت و مقابله میکند. قرآن است که با طغیان و طاغوت با قدرت مقابله میکند. اینها همین گرفتاری امروز بشر است. اینهایی که می‌بینید عربده میکشند در موضع ریاست جمهوری یا پادشاهی فلان کشور علیه ثبات و آرامش کشورها، اینها همانهایی هستند که قرآن بر سر آنها داد کشیده است.

قرآن میگوید به ظالمین اعتماد نکنید؛ این هم گرفتاری امروز مردم دنیاست؛ اعتماد میکنند، پدرشان درمی‌آید. دیدیم در بعضی کشورهای اسلامی یک غوغایی، یک بیداری‌ای به وجود آمد، منتها مثل شعله‌ای که رویش خاکستر بریزند، خاموش شد؛ چون رکون کردند به آمریکا و رژیم صهیونیستی؛ نفهمیدند چه باید بکنند. اگر چنانچه خدای متعال به یک ملتی کمکی کرد و آن ملت قدر ندانستند، کتکش را میخورند، سیلی‌اش را میخورند.

ملت ما قدر دانست و از روز اول، این حرکت عظیم ملت ما، این بقای انقلاب، این ایستادگی روزافزون ملت و پیشرفت فوق‌العاده‌ی این کشور به‌خاطر این است که به آیات قرآن به برکت وجود امام بزرگوار عمل کرد. امام یادمان داد که چه‌کار کنیم و حرکت کردیم. امروز هم راه همین است و جز ایستادگی مقابل شیاطین و کفار راهی وجود ندارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: