دیدارنیوز - دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم به آخرین تصمیمات وزارت علوم در خصوص سنوات تحصیلی دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجویان کاملا مطمئن باشند که براساس قانون میتوانند هزینه مازاد سنوات تحصیلی را طبق روالی که در آئیننامه ذکر شده است پرداخت کنند و هیچ تغییری در آییننامه سنوات دانشجویی ایجاد نشده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در آییننامه سنوات تحصیلی دانشجویان آنچه که در گذشته به عنوان سنوات مجاز برای دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بوده، همچنان جاری و اجرایی است و تصمیمی برای تغییر این آییننامه نداریم.
معاون آموزشی وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه در خصوص آییننامه سنوات تحصیلی دانشجویان این است که وزارت علوم دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را مختار کرده تا براساس تشخیص خود در مواردی که لازم است در خصوص سنوات تحصیلی با دانشجویان مساعدت لازم را داشته باشند، بنابراین آییننامه جدیدی در این زمینه وجود ندارد، فقط بخشهایی از آییننامه قبلی را به منظور سپردن اختیار بیشتر به دانشگاهها اصلاح کردهایم.
دکتر شریعتی نیاسر در پایان همچنین تمرکز زدایی را از مهمترین سیاستهای وزارت علوم عنوان کرد و گفت: بر این اساس بخشی از اختیارات تصمیمگیری در حوزههای مختلف رفاهی، آموزشی و پژوهشی به دانشگاهها واگذار میشود.
به گزارش ایسنا، بر اساس آییننامه ابلاغی وزارت علوم به تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، سنوات تحصیلی و رفاهی دانشجویان ورودی ۹۳ به بعد کاهش مییابد و دانشجویان برای تحصیل در ترمهای خارج از سنوات باید شهریه پرداخت کنند.
بسیاری از دانشجویان تصمیم وزارت علوم در خصوص سنوات تحصیلی و رفاهی را نوعی بی عدالتی و مغایر قانونی اساسی کشور که در آن آموزش عالی رایگان شده است، میدانند، ضمن اینکه این دانشجویان معتقدند تفکیک سنوات تحصیلی و رفاهی از یکدیگر و کاهش این سنوات بدون توجیه عقلانی بوده و در راستای کالاییسازی آموزش عالی صورت گرفته است.
طی روزهای گذشته نیز دانشجویان برخی از دانشگاهها با اعتراض به قوانین سنوات دانشجویی خواستار پیگیری و رفع هر چه سریعتر ایرادات آییننامه مذکور شدند به طوری که در همین زمینه بیش از ۵۰ شورای صنفی دانشگاهها طی نامهای به وزیر علوم خواستار افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی و دکتری به مدت ۱۰ نیمسال و کارشناسی ارشد به مدت ۶ نیمسال تحصیلی شدند. همچنین این دانشجویان از وزیر علوم خواستند سنوات تحصیلی و رفاهی را از یکدیگر تفکیک نکند، چرا که اگر دانشجویی دارای بهرهمندی از سنوات تحصیلی باشد قطعا باید از امکانات رفاهی نیز بهرهمند شود.