دیدارنیوز - پرویز افشار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساماندهی معتادان متجاهر خیابانی در اولویت کوتاه مدت تا پایان امسال در دستور کار قرار گرفته است که در این مدت ساماندهی این معتادان به یک سرانجام برسد تا ظهور و نمود آنها به حداقل برسد.
وی ادامه داد: اولویت بلند مدت هم بر اساس پیشگیری تعریف شده است زیرا اسناد کلان و سیاست های کلی کشور بر آن تاکید دارند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در راستای ساماندهی معتادان متجاهر یکسری ظرفیت هایی در کشور وجود دارد و ظرفیت ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در این زمینه کاملا مشخص و در تبصره 2 ماده 16 استفاده از کمپ ها و مراکز اقامتی نیز آمده است و پیش بینی شده است که این ظرفیت با همکاری بهزیستی افزایش یابد.
وی اضافه کرد: همچنین با شماری از دستگاه های ذیربط از جمله سازمان بسیج مستضعفین، نیروی انتظامی و سازمان زندان ها تفاهمنامه هایی منعقد شده است که یک ظرفیت چند هزار نفره برای پذیرش این معتادان ایجاد شود.
افشار تاکید کرد: پیش بینی می شود که در کشور بین 30 تا 50 هزار معتاد متجاهر داشته باشیم و در تهران این رقم بین 12 تا 15 هزار نفر است و در حال حاضر ظرفیت پذیرش 9 هزار معتاد متجاهر را در تهران داریم.
وی اعلام کرد: این ظرفیت در 2ماه آینده اضافه خواهد شد و به حدود 12 هزار نفر خواهد رسید. اعتقاد من بر این است که در تهران هیچ وقت تعداد معتادان متجاهر از 12 هزار نفر فراتر نخواهد رفت و ما آمادگی تا 15 هزار نفر را داریم و این ظرفیت نیز پیش بینی شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد زنان معتاد متجاهر نیز گفت: یک ظرفیت 500نفره برای نگهداری زنان معتاد متجاهر بر اساس تبصره 2 ماده 16 پیش بینی شده است که نیروی انتظامی 200نفر از آنها را تحویل داده است، اما اعتقاد من براین است که تعداد زنان معتاد متجاهر رقم قابل توجهی نخواهد بود.
وی تاکید کرد: درست است که ساماندهی معتادان متجاهر در اولویت و برنامه کاری کوتاه مدت قرار گرفته است، اما شاید این افراد بعد از گذشت 3 تا 6 ماه دوباره به کف خیابان بیایند، بنابراین باید یک برنامه با کمک سازمان های مردم نهاد برای توانمندسازی، اشتغال، برگشت به جامعه و خانواده این افراد دیده شود، در غیر این صورت این روند تکرار خواهد شد.