دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در «روز آزادی» تعرفههای گمرکی سنگین علیه شرکا و رقبای تجاری کشورش وضع کرد که از آن جمله میتوان به تعرفه ۱۰ درصدی برای ایران، ۳۴ درصدی برای چین و ۲۰ درصدی برای اتحادیه اروپا نام برد.
دیدارنیوز: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا سرانجام همانطور که وعده داده بود روز چهارشنبه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفههای گمرکی سنگینی را علیه برخی کشورها در راستای آنچه ایالات متحده از آن به عنوان «سیاست تعرفهای متقابل» نام میبرد، اعمال کرد.
اجرای این تعرفهها که کاخ سفید آن را به عنوان آغاز «عصر طلایی» برای آمریکا توصیف کرده، میتواند علاوه بر دامن زدن به جنگ تجاری با متحدان و رقبای ایالات متحده، ثبات اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار دهد.
رئیس جمهوری آمریکا در ابتدای سخنرانی خود در کاخ سفید که با هدف اعلام تعرفههای تجاری جدید در نظر گرفته شده علیه کشورها برنامهریزی شده بود از چنین روزی به عنوان «روز آزادی» در کشورش یاد کرد.
ترامپ سپس از اعمال «تعرفههای گمرکی متقابل» بر کشورهایی در سراسر جهان خبر داد و تصریح کرد: «چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان: هیچ چیز سادهتر از این نیست.»
رئیس جمهوری آمریکا در همین راستا وعده داد که سیاستهای تعرفهای جدیدش دوباره «آمریکا را ثروتمند کند». او تأکید کرد: «این تعرفههای گمرکی باعث میشود خیلی سریع صدها میلیارد دلار به دست آوریم؛ عصر طلایی آمریکا سرانجام بازمیگردد!»
تعرفههای به ترتیب ۳۴ و ۲۰ درصدی برای چین و اتحادیه اروپا
دونالد ترامپ اعلام کرد که از این پس، واردات از چین مشمول تعرفه ۳۴ درصدی خواهد بود. وی همچنین میزان تعرفه تعیین شده بر واردات کالا از اتحادیه اروپا را ۲۰ درصد اعلام کرد. وی ضمن اعلام تعرفه گمرکی یاد شده بر کالاهای وارداتی اروپایی، درباره اتحادیه اروپا گفت: «آنها سر ما کلاه میگذارند».
رئیس جمهوری ایالات متحده سپس اعلام کرد که کشورش برای واردات کالا از ژاپن و هند نیز به ترتیب ۲۴ و ۲۶ درصد تعرفه گمرکی تعیین کرده است.
وی با در دست داشتن یک نمودار جدولی بزرگ که در آن تعرفههای گمرکی اعمالشده توسط شرکای تجاری ایالات متحده مقایسه شده بود، تأکید کرد که تعرفههایی که اعمال شده معادل نیمی از تعرفههای شرکا و رقبای ایالات متحده است. با این حال، او مبنای محاسبات خود برای توجیه این اقدام را مشخص نکرد.
تعرفه ۱۰ درصدی برای بریتانیا
رئیسجمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد که کشورش پس از این بر واردات از بریتانیا تعرفه ۱۰ درصدی اعمال خواهد کرد.
به گفته کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، این کشور از چند هفته پیش در حال مذاکره با ایالات متحده برای دستیابی به توافق «شکوفایی اقتصادی» بوده است تا بتواند تعرفههای گمرکی را «کاهش» دهد.
ترامپ، اما وعده شکوفایی برای کشورش داد و تاکید کرد که اولویت وی کارگران آمریکایی است. وی در همین راستا افزود: «ما میخواهیم هوشمندانه عمل کنیم و بسیار ثروتمند شویم». او تأکید کرد که ایالات متحده از این پس کارگران آمریکایی را در اولویت قرار خواهد داد.
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین تأیید کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروها از نیمهشب چهارشنبه ۲ آوریل اجرایی میشود. تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروها که دونالد ترامپ از آن سخن به میان آورد، پیش از این وعده داده شده بود و درست پس از نیمهشب اجرایی خواهد شد. این تعرفهها شامل تمام خودروهای ساخت خارج خواهد بود.
تصمیم دولت جدید آمریکا برای اعمال تعرفههای گمرگی جدید بر واردات کالاهای خارجی میتواند با چالشهای متعددی از جمله دامن زدن به جنگ تجاری جدید همراه باشد که متحدان ایالات متحده پیشتر ضمن ابراز نگرانی، نسبت به آن هشدار داده بودند.
این رویکرد بحث برانگیز همچنین میتواند سبب افزایش قیمت کالاها در ایالات متحده شود و روابط اقتصادی آمریکا با متحدان سنتی این کشور را پر تنش کند.