زلزله قوی ۷/۷ ریشتری امروز شرق آسیا را لرزاند و دقایقی بعد یک زلزله ۶/۴ ریشتری دیگر آمد

زلزله‌های شدید در میانمار و تایلند؛ ۱۴۷ کشته و بیش از ۷۰۰ زخمی

زلزله شدید و ۷/۷ ریشتری امروز (جمعه) در شرق آسیا، تا کنون ۱۴۷ کشته و بیش از ۷۰۰ زخمی برجای گذاشته است. کانون این زلزله در کشور میانمار بوده و تایلند هم لرزیده است.

کد خبر: ۱۸۲۲۱۳
۱۹:۲۲ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۴

دیدارنیوز: زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷/۷ در میانمار، جنوب‌شرقی آسیا را لرزاند و بانکوک پایتخت تایلند با بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر فاصله نیز بر اثر این زلزله لرزید.

به نقل از بی بی سی، یک زلزله قدرتمند به بزرگی ۷/۷ مرکز میانمار را لرزاند. لرزش‌های این زلزله تا تایلند و جنوب غرب چین نیز احساس شد.

به گزارش مرکز زمین‌شناسی آمریکا، ۱۲ دقیقه بعد زلزله دیگری به بزرگی ۶/۴ این منطقه را لرزانده است.

یکی از اعضای یک تیم نجات مستقر در ماندالی به بی‌بی‌سی گفته «تعداد کشته‌ها بسیار زیاد است. این تنها چیزی است که می‌توانیم در حال حاضر بگوییم. خسارات وارده بسیار زیاد است».

تعداد دقیق تلفات در میانمار هنوز مشخص نیست، اما براساس گزارش‌های دریافت شده از منابع محلی و تیم‌های نجات حداقل به صد‌ها نفر می‌رسد.

بانکوک پایتخت تایلند با بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر فاصله نیز بر اثر این زلزله لرزید و یک ساختمان بلند ۳۰ طبقه در حال ساخت فروریخت.

مقام‌های تایلند تایید کرده‌اند که دست‌کم ۳ نفر از کارگرانی که در این ساختمان مشغول کار بودند جان باخته‌اند و ۶۸ مجروح تاکنون به بیمارستان منتقل شده‌اند. پیش از این گزارش شده بود که در زمان زلزله ۴۰۹ نفر در این ساختمان مشغول کار بوده‌اند که بعد از ریزش آن ۸۱ نفر ناپدید شدند.

کانون این زلزله نزدیک شهر ماندالی و ۱۶ کیلومتری شمال زاگاین اعلام شده است. در تصاویر منتشر شده دیده می‌شود که یک پل بزرگ به داخل رودخانه ایراوادی فرو می‌ریزد.

گزارش‌ها از راه‌بندان شدید در نایپیداو، پایتخت این کشور منتشر شده است.

صلیب سرخ جهانی اعلام کرده در تلاش برای دریافت میزان خسارت‌های زلزله است، اما به دلیل کمبود نیروی انسانی در مناطق آسیب‌دیده با چالش‌های جدی روبروست.

بوئی تو، خبرنگار بی‌بی‌سی در بانکوک می‌گوید هنگام وقوع زلزله در خانه مشغول آشپزی بوده و می‌گوید تکان‌های شدید ساختمان را حس کرده و دیوار‌ها و سقف آپارتمانش ترک خورده است.

دریافت اطلاعات و اخبار از میانمار باتوجه به شرایط سیاسی این کشور سخت است. میانمار از زمان کودتای سال ۲۰۲۱ تحت حاکمیت یک حکومت نظامی بوده است که دسترسی به اطلاعات را دشوار کرده است. دولت تقریباً تمام رسانه‌های محلی از جمله رادیو، تلویزیون، مطبوعات و رسانه‌های آنلاین را کنترل می‌کند. استفاده از اینترنت نیز محدود شده است.

بی‌بی‌سی نتوانسته است با سازمان‌های امدادی در محل تماس برقرار کند و به نظر می‌رسد خطوط ارتباطی قطع شده‌اند.

زلزله در میانمار پدیده‌ای نادر محسوب نمی‌شود. مرکز این کشور روی گسل زلزله قرار دارد و بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۶ شش زلزله با قدرت بیش از ۷ در نزدیکی زاگاین اتفاق افتاد.

بنا به گزارش رسانه‌های محلی، مقام‌های حکومت میانمار در مناطق ساگاینگ، ماندالی، ماگوی، باگو، ایسترشان و نای‌پیداو وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.

در بیانیه حکومت میانمار آمده است که مقامات خسارت‌ها را بررسی خواهند کرد و هماهنگی‌ها برای عملیات نجات را در مناطق آسیب دیده آغاز خواهند کرد.

کانون این زلزله نزدیک شهر ماندالی و ۱۶ کیلومتری شمال زاگاین اعلام شده است.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید این زمین لرزه در بدترین زمان ممکن رخ داده است. بر اساس تخمین سازمان ملل بیش از یک سوم جمعیت این کشور نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند. در همین حال آمریکا با قطع کردن کمک‌ها به میانمار شرایط را برای بسیاری دشوارتر کرده است.

در حال حاضر درگیری میان دولت حاکم و گروه‌های شبه‌نظامی ادامه دارد و بخشی از کشور زیر حملات هوایی قرار گرفته است.

با اینکه حکومت میانمار سابقه طولانی در نپذیرفتن کمک‌های بین‌المللی دارد در اتفاقی نادر، پس از زلزله از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: