عراقچی به نیویورک می‌رود

بقائی: مذاکره چیزی نیست که ما برای آن التماس کنیم/ ادعای قاچاق مواد هسته‌ای مضحک است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: در مورد گفتگو با دولت جدید آمریکا با توجه به عملکرد‌ها و رویکرد‌ها در وقت مقتضی تصمیم می‌گیریم. مذاکره چیزی نیست که ما برای آن التماس کنیم و یک جاده ۲ سویه است و با به رسمیت شناختن منافع و احترام متقابل می‌توان آن را به پیش برد.

کد خبر: ۱۷۸۶۱۰
۱۲:۰۶ - ۲۴ دی ۱۴۰۳

دیدارنیوز: سخنگوی وزارت خارجه از سفر رئیس‌جمور در اواخر هفته جاری به روسیه و همچنین سفر هفته آتی وزیر خارجه به نیویورک خبر داد و همچنین اعلام کرد که در اعتراض به میزبانی فرانسه از گروهک تروریستی منافقین سفیر این کشور به وزارت خارجه احضار شد.

«اسماعیل بقائی» در آغاز نشست خبری امروز (دوشنبه) خود با تبریک فرا رسیدن ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر و با بیان این‌که «مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در ابتدا به تاجیکستان سفر می‌کند» به روابط ایران و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: این روز‌ها مصادف با سی و سومین سالگرد برقراری روابط ایران و تاجیکستان است. ایران اولین کشوری بود که استقلال این کشور را به رسمیت شناخت و اقدام به افتتاح سفارت در این کشور کرد.

بقائی با اشاره به فراز و نشیب‌های روابط ایران و تاجیکستان در طی سال‌های گذشته گفت: در حال حاضر روابط ایران و تاجیکستان در بهترین شرایط خود قرار دارد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «در جریان سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان اسنادی بین ۲ کشور در حوزه‌های مختلف امضا خواهد شد»، گفت: رئیس‌جمهور بعد از سفر به تاجیکستان عازم مسکو خواهند شد.

معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه متن به روز شده توافقنامه قبلی است

وی با بیان اینکه «در این سفر معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه» امضا خواهد شد به تشریح روند تهیه این معاهده در طی حدود ۲ سال و نیم گذشته اشاره کرد و گفت: این موافقتنامه متن به روز شده توافق‌نامه‌ای است که در اواخر دهه ۷۰ بین ۲ کشور منعقد شده است.

بقائی گفت: این معاهده در تابستان سال جاری نهایی و آماده شد و قرار است در جریان سفر رئیس‌جمهور به روسیه بین مقامات ۲ کشور امضا شود.

عراقچی در نشست وزیران خارجه در شورای امنیت سازمان ملل حضور می‌یابد

وی همچنین خبر داد که وزیر خارجه هفته آینده در نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ارتباط با آخرین تحولات غرب آسیا با محوریت فلسطین برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.

وی گفت: این نشست به دعوت الجزایر و در سطح وزیران امور خارجه کشور‌های عضو شورای امنیت برگزار می‌شود. از ایران نیز دعوت شده که در این نشست حضور داشته باشد و ما نیز در سطح وزیر در این نشست شرکت خواهیم کرد.

اعتراض ایران به میزبانی فرانسه از گروهک تروریستی منافقین

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در اعتراض به میزبانی فرانسه از گروهک تروریستی منافقین و برگزاری نشست این گروهک در این کشور سفیر فرانسه در تهران به وزارت خارجه احضار شد.

برگزاری نشست «معنادار» ریاض درباره سوریه

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ایران به اجلاس ریاض که در ارتباط با سوریه برگزار شد، دعوت شده بود؟ گفت: این اجلاس در ادامه اجلاس عقبه اردن بود و تعدادی از کشور‌ها در این نشست شرکت کرده بودند، تعداد زیادی از کشور‌ها نیز در این نشست شرکت نکردند و یا دعوت نبودند.

بقائی ادامه داد: ما از هر روندی که به تثبیت اوضاع سوریه، روند ایمن دوره گذار و حفظ حاکمیت ملی سوریه کمک کند، حمایت می‌کنیم.

وی گفت: همانطور که می‌دانید این نشست منجر به بیانیه‌ای نشد و این معنا دارد و نشان می‌دهد که کشور‌های شرکت کننده نتوانستند به اجماعی دست پیدا کنند.

آینده روابط ایران و لبنان روشن خواهد بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان و آینده روابط تهران و بیروت گفت: ما خوشحال هستیم که رئیس‌جمهور لبنان انتخاب شده و ما این موضوع را به دولت و ملت لبنان تبریک گفته‌ایم و موضع ما در این زمینه روشن است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: حتماً آینده روابط ایران و لبنان با توجه به سابقه درخشان این روابط، آینده‌ای روشن خواهد بود.

درخواست خانواده «نوری» و وزارت خارجه به نخست وزیر عراق اعلام شد

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جریان سفر نخست‌وزیر عراق به ایران در ارتباط با پرونده آقای «نوری» شهروند ایرانی که در عراق در بازداشت به سر می‌برد صحبت شده است گفت: پیگیری وضعیت این شهروند ایرانی و تلاش برای آزادی ایشان یک موضوع ثابت در جریان گفتگو‌های ایران و عراق در سطوح مختلف است و در این سفر نیز درخواست خانواده ایشان و وزارت خارجه در ارتباط با این موضوع به نخست وزیر عراق اعلام شد.

وزارت خارجه در حد توان به روند رسیدگی به FATF کمک می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع FATF گفت: همانطور که در رسانه‌ها مطرح شده گویی قرار است که این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام مجدداً بررسی شود.

وی افزود: وزارت خارجه در حد توان به این روند کمک می‌کند.

مذاکره چیزی نیست که ما برای آن التماس کنیم

بقائی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با مذاکره بین ایران و آمریکا و کشور‌های اروپایی تصریح کرد: موضع در مورد مذاکره ثابت است. ایران همواره برای رفع شبهاتی که به نظر ما ناموجه است، ولی طرف‌های مقابل مطرح کرده‌اند، مسیر گفتگو و مذاکره را طی کرده است. ما هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم و همانطور که در جریان هستید طی امروز و فردا گفتگو‌ها بین ایران و سه کشور اروپایی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد گفتگو با دولت جدید آمریکا نیز با توجه به عملکرد‌ها و رویکرد‌ها در وقت مقتضی تصمیم می‌گیریم.

بقائی تاکید کرد: مذاکره چیزی نیست که ما برای آن التماس کنیم و یک جاده ۲ سویه است و با به رسمیت شناختن منافع و احترام متقابل می‌توان آن را به پیش برد.

هدف اصلی ایران از گفتگو با سه کشور اروپایی چیست؟

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران در جریان رایزنی‌ها و گفتگو‌ها با سه کشور اروپایی که طی امروز و فردا برگزار می‌شود چه چیزی را دنبال می‌کند و هدف اصلی‌اش چیست؟ موضوع رفع تحریم‌ها برای ما دارای اولویت است در عین حال که ما یاد گرفتیم خودمان را قوی کنیم و اقتصادمان را محکم کنیم رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه را وظیفه و حق خود می‌دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: هدف نخست ما در جریان این نوع رایزنی‌ها و گفتگو‌ها رفع تحریم‌های غیرقانونی است که ظالمانه علیه ایران اعمال شده است.

بقائی با بیان اینکه در این گفتگو‌ها طیفی از موضوعات در ارتباط با مسائل مختلف از جمله موضوع هسته‌ای مطرح می‌شود، گفت: این گفتگو‌ها ادامه گفتگو‌هایی است که در آذر ماه برگزار شد و ۲ طرف در این گفتگو‌ها نقطه نظرات خود را مطرح می‌کنند.

از دیدار وزیران خارجه ایران و سوریه در بغداد اطلاعی ندارم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از رسانه‌ها مدعی شدند که احتمالاً وزیر خارجه ایران و وزیر خارجه سوریه در بغداد با یکدیگر دیدار می‌کنند، گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم.

ادعای قاچاق مواد هسته‌ای به ایران توسط یاکوزای ژاپن مضحک است

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره بیانیه وزارت دادگستری آمریکا و ادعای قاچاق مواد هسته‌ای به ایران توسط یاکوزای ژاپن گفت: این بیانیه واقعا از جهتی مضحک است و از جهتی اوج ابتذال و دسیسه‌چینی علیه جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: در آن بیانیه البته اتهامی متوجه ایران نشده و گفته شده یکی از مقام‌های امنیتی آمریکا که خودش را به‌عنوان طرف معامله این شهروند ژاپنی معرفی کرده، به‌صورتی وانمود کرده که یک مقام امنیتی یا نظامی ایرانی است.

بقائی در ادامه گفت: او این اقدام را به این منظور انجام داده که طرف مقابل را برای کالایی که می‌خواسته، ترغیب کند و از این شهروند ژاپنی درخواست کرده برای او از میانمار اورانیوم در سطح تسلیحاتی تهیه کند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه گفت: اگر تمام این سناریو را در نظر بگیرید، به نظرم گویای این واقعیت است که همه اتهام‌هایی که در این سال‌ها علیه ایران مطرح شده، عمدتا سناریوسازی‌های هالیوودی برای اعمال فشار به ایران بوده است.

ایران و چین برای حفظ و تداوم منافع متقابل از همه ابزار‌های در دسترس خود استفاده می‌کنند

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خبرگزاری رویترز مدعی شده که ایران در تلاش است به علت هزینه‌های سنگینی انبارداری، نفت انبار شده خود در چین را هرچه زودتر آزاد کند و در جریان سفر اخیر عراقچی به پکن نیز وی در این ارتباط با مقامات چین صحبت کرده است، اظهار کرد: این موضوعات را باید به حساب خبرسازی‌های مختلفی که در ارتباط با روابط ایران و چین مطرح می‌شود، بگذاریم و هدف این نوع خبرسازی‌ها مشخص است.

بقائی افزود: ارتباط ما با شرکایمان به نحوی است که از هر ظرفیتی برای تداوم همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی و تجاری استفاده می‌کنیم.

وی با بیان این که «رابطه ما با چین، رابطه تثبیت شده‌ای است»، گفت: ۲ کشور برای حفظ و تداوم منافع متقابل از همه ابزار‌های در دسترس خود استفاده می‌کنند.

ادامه دارد ..

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: