گفتگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک کارشناس با سابقه و ارشد حوزه انرژی

عدم خاموشی منازل در دوره رئیسی، تنها یک عوام‌فریبی بود!/ در دولت سیزدهم به منازل و معابر خاموشی نمی‌دادند تا نارضایتی ایجاد نشود/ وزارت نیرو، سکان اطلاع‌رسانی درباره برق کشور را به دست بگیرد

«ایرانشهر» در پنجمین برنامه از سلسله گفتگو‌های خود با حسین آقامحمدی، کارشناس با سابقه و ارشد حوزه انرژی و نیروگاه به صحبت نشسته و چرایی وضعیت بغرنج کنونی انرژی در ایران و علت قطعی مکرر برق را به مورد ارزیابی قرار داده است.

کد خبر: ۱۷۷۶۵۹
۱۹:۰۴ - ۰۵ دی ۱۴۰۳

دیدارنیوز _ محمد جعفری: قطعی مکرر برق و آلودگی هوای این روز‌های تهران و کلانشهر‌ها به یکی از دغدغه‌ها و مشکلات جدی روزمره در زندگی شهروندان ایرانی بدل شده و بسیاری از مردم، کسب و کار و البته زندگی آن‌ها را با مصائب و چالش‌های جدی روبرو کرده است.

این گفتگو را می‌توانید اینجا و آپارات دیدار ببینید.


در همین رابطه، «ایرانشهر» به سراغ حسین آقامحمدی، کارشناس با سابقه و ارشد حوزه انرژی و نیروگاه رفته و ابعاد و پیامد‌های این مسئله را مورد تحلیل و موشکافی قرار داده است.

به گفته این کارشناس ارشد حوزه انرژی ایران، بیشترین برق در میان کشور‌های منطقه را تولید می‌کند و از این میزان، برق تولیدی؛ یک سوم سهم صنعت، یک سوم سهم مصرف تجاری و خانگی و یک سوم نیز صرف کشاورزی، روشنایی معابر و مصارف متفرقه است. برای توسعه هر هزارمگاوات در نیروگاه‌های حرارتی یا فسیلی-که ۹۵ تا ۹۷ درصد برق مورد نیاز کشور از آن تامین می‌شود- ۶۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز است. سرمایه‌گذاری که در حالت معمول و منوط به فراهم بودن شرایط تا ۴ یا ۵ سال بعد بازدهی خواهد داشت و در غیر این صورت، این زمان به ۱۰ سال هم می‌رسد.

آقامحمدی معتقد است که در دوران احمدی‌نژاد، یا اعتقادی به توسعه نبود و یا اساسا آگاهی از آن وجود نداشت به رغم درآمد‌های هنگفت نفتی، انحراف از معیار توسعه انرژی در کشور آغاز شد.

وی، همچنین یادآور می‌شود که اگر شبکه برق کشور در سال‌های ۸۷ یا ۸۸، بالغ بر هزار مگاوات کسری توان داشت، این رقم در حال حاضر به حدود ۱۸ هزار مگاوات کسری رسیده است!

وی اعتقاد دارد که در دوره رئیسی، گذشته از اینکه پولی برای توسعه شبکه برق کشور وجود نداشت، دغدغه دولت سیزدهم نیز، این مسئله نبود. در دوره رئیسی، سیاست مدیریت شبکه برق کشور و کسری آن به سمت عوامفریبی حرکت کرد و سهم صنعت را کاملا متوقف کردند.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی، همچنین معتقد است که ما جزو معدود کشور‌های جهان هستیم که مازوت می‌سوزانند. آقامحمدی، همچنین تاکید دارد که سکان مدیریت اطلاع‌رسانی در مورد شبکه برق کشور به دست وزارت نیرو باشد تا این نهاد بتواند به صورت کارشناسی و صریح، واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذارد.

در این گفتگو به مروری از آنچه در حوزه انرژی کشور در دولت‌های مختلف پس از انقلاب گذشت نیز پرداخته شده که تماشای مشروح آن، خالی از لطف نیست.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: