حسین نورانینژاد، فعال سیاسی در گفتگویی درباره موضوع بازگشت ترامپ و تاثیرش بر ایران و شرایط آتی، سیاست «نه جنگ، نه مذاکره» را در دوره جدید حضور جمهوریخواهان در کاخ سفید فاقد کارکرد سابق دانست.
دیدارنیوز: حسین نورانینژاد، فعال سیاسی اصلاحطلب و قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در گفتگویی با هممیهن، ضمن اشاره به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و تبعات آن بر منافع ملی ایران، اظهار داشت: انتخاب ترامپ به معنای راستگراتر شدن سیاستهای جهانی، کم توجهی به میثاقها، پروتکلها و مبانی نظم و آداب روابط بین الملل و عریانتر شدن شاخص قدرت عریان به عنوان عامل فیصلهبخش مسائل و اختلافات است. اما او در عین حال معاملهگر است. انتخاب ترامپ اگرچه خبر خوبی برای جهان و ایران نیست، اما شاید ما را از وضعیت استخوان لای زخم نه جنگ نه مذاکره در عین تخاصم گفتمانی و نیابتی مستمر خارج کند و به ترک گام به گام مخاصمه برساند
وی، همچنین با طرح تصویری از آینده مربوط به ایران در دوره جدید نیز، تصریح کرد: بازگشت ترامپ احتمالا فشار بیشتری در تحریمها بیاورد. حمایت او از اسرائیل به عنوان اصلیترین دشمن ایران هم بیشتر خواهد شد. تنها نقطه مثبت این است که او به عنوان یک تاجر، احتمالا ضد جنگتر از فردی همچون بایدن باشد.
نورانینژاد، عنوان داشت: او غیر قابل پیش بینی است و اگر در ایران ارادهای برای کاهش مسائل با آمریکا شکل بگیرد، شاید فرصت خوبی برای این هدف شود. مسأله این است که این اراده را در حاکمیت خودمان حداقل ببینیم. یادمان نرفته که در دوران کلینتون و اوباما شرایط بسیار بهتر و قابل استفادهای داشتیم، ولی علاوه بر خطاهای طرف آمریکای، آیندهنگری و انعطاف و اراده لازم از سمت خودمان نیز نبود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب، همچنین در پیشنهادی به دولت، یادآور شد: مدیریت تنشها، افزایش لابیها، تقویت موضع ایرانیان ملی و صلحطلب خارج از کشور، ارتباط نزدیکتر با اروپایی که فعلا در اوج سردی روابطیم، ولی شکاف ترامپ و اروپاییها شاید کمکی به حل این مسأله چند وجهی و پیچیده کند، تقویت مناسبات منطقهای بهخصوص با عربستان و ترکیه، بازخوانی و تدقیق دوباره برخی مواضع منطقهایمان بهخصوص در ارتباط با اسرائیل.، چون سطح تنش و تقابل ما با اسرائیل کمی بیش از ظرفیتها و خواست خودمان شده و منافع و امنیت ملی را مورد تهدید قرار داده است.
وی در پایان نیز، خاطرنشان کرد: کشورهای دیگری هم هستند که اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند، ولی وارد تقابل نظامی نشدند. خط قرمز ما نباید بیش از تمامیت ارضی خودمان و شهروندان ایرانی باشد. خارج از این خطوط را میتوان به حمایت سیاسی و دیپلماتیک و حقوق بشری و در شرایط بهتر اقتصادی کشور، به حمایت مالی از فلسطین و جبهه مقاومت محدود کرد./هممیهن