مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فیلترینگ و هزینه میلیاردی/ ترامپ نیامده علیه ایران اقدام کرد/ اعتراف نتانیاهو به جنایت‌های بزرگ

این چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کد خبر: ۱۷۵۳۴۹
۲۳:۰۱ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان گرامی و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا، استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من، محمدرضا حیاتی با یک برنامه مجله خبری، تحلیلی دیگر در خدمت شما هستم.

 

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- پایان میانجیگری قطر میان اسرائیل و حماس
۲- فیلترینگ و هزینه میلیارد دلاری
۳- قطعی برق در ازای هوای پاک
۴- ایلان ماسک وزیر می‌شود؟

 

ویدیوی این مجله خبری را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید 

 

میانجی‌گری قطر بین اسرائیل و حماس متوقف شد

وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد که تلاش‌های این کشور برای میانجی‌گری بین اسرائیل و حماس در حال حاضر متوقف شده است. با اینحال این وزارتخانه تصریح کرد که گزارش‌ها درباره‌ی خروج قطر از وساطت برای آتش‌بس در غزه نادرست است و قطر همچنان آماده است تا تلاش‌های خود را در این زمینه از سر بگیرد، مشروط بر اینکه طرفین نشان دهند که جدیت کافی برای پایان دادن به جنگ در غزه دارند.

علاوه بر این، وزارت خارجه قطر گزارش‌ها مبنی بر بسته شدن دفتر حماس در دوحه را نیز نادرست خواند و تأکید کرد که این دفتر همچنان فعال است.

درباره این موضوع گفتگو می‌کنیم با مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسایل بین الملل. آقای مطهرنیا دلیل توقف میانجیگری قطر میان اسرائیل و حماس چیست و آیا امکان وساطت دوباره وجود دارد؟

 

گالانت: نتانیاهو بدون هیچ دلیلی، مانع از توافق با حماس شد ‏

«یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسراییل گفته بنیامین نتانیاهو در مسیر توافق تبادل اسرا با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس، کارشکنی کرد.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از گالانت نوشت: ما می‌توانستیم به توافق برسیم، عملیات نظامی را متوقف کنیم و از محور فیلادلفی در نوار غزه خارج شویم، ولی نتانیاهو با این مسئله مخالفت کرد. گالانت گفت: هیچ علتی برای عدم دستیابی به توافق تبادل اسرا وجود ندارد و ملاحظاتی که نتانیاهو داشته، نه سیاسی است و نه نظامی.

یونیسف: سوء تغذیه در میان کودکان غزه در حال افزایش است

مسئول ارتباطات یونیسف در غزه هشدار داد که کودکان غزه با رنج‌های گسترده‌ای مواجه اند و اوضاع بهداشتی آن‌ها در خطر قرار دارد. وی افزود: «تعداد کودکانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند در حال افزایش است و کمک‌های بشردوستانه‌ای که می‌رسد برای زنده‌ماندن خانواده‌ها ناکافی است». دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه در بیانیه‌ای در چهارصدمین روز جنگ اعلام کرد از آغاز جنگ علیه غزه تاکنون بیش از پنجاه و سه هزار و پانصد وپنجاه نفر در این باریکه شهید و مفقود شده اند.

شبکه ۱۳ اسراییل اعلام کرد: به پایان عملیات زمینی در لبنان نزدیک شده‌ایم

شبکۀ ۱۳ اسراییل اذعان کرد که ارتش اسراییل به اعلام پایان عملیات زمینی در لبنان نزدیک می‌شود. این شبکه خبر داد برآورد‌ها در اسراییل حاکی از آن است که بیش از ۹۰ درصد از عملیات زمینی ارتش در لبنان به پایان رسیده است. به‌گفتۀ این شبکه، ارتش اسراییل، اما پیش از دستیابی به توافق سیاسی، پایان عملیات زمینی در لبنان را اعلام نخواهد کرد.

اهمیت موضوع دلیل گفت و گوی ما با عفیفه عابدی، کارشناس خاورمیانه شد. خانم عابدی به نظر شما پس از انتخابات آمریکا و نفوذ ترامپ، امکان پایان جنگ در غزه و لبنان وجود دارد یا خیر؟

 

ترامپ سیاست «فشار حداکثری» بر ایران را تأیید خواهد کرد

خبرگزاری رویترز گزارش داد: تیم انتقالی ترامپ از هم‌اکنون در حال گفتگو در مورد طرح‌هایی برای راه‌اندازی موج جدیدی از تحریم‌های شدید اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای قطع صادرات نفت ایران و در عین حال تقویت حمایت از اسراییل است.

مقام‌های سابق آمریکا گفتند ترامپ استراتژی فشار حداکثری خود را مورد بازبینی قرار خواهد داد، یعنی تلاش برای منزوی کردن ایران، افزایش فشار اقتصادی و حفظ تهدید معتبر نیروی نظامی به عنوان یک عامل بازدارنده.

آیا سیاست نه شرقی نه غربی هنوز جواب می‌دهد یا باید در آن تغییر ایجاد کرد؟

روزنامه اعتماد در مقاله‌ای شعار نه شرقی نه غربی را به چالش کشیده و نوشته است: به نظر می‌رسد انتخابات امریکا فرصتی است که باید از آن به درستی در جهت منافع ملی استفاده کرد. آیا سیاست نه شرقی و نه غربی که همان موازنه منفی است، در حال حاضر هم پاسخگوی نیاز‌های اقتصادی و سیاسی کشور می‌تواند باشد.

آیا بهتر نیست با درس‌آموزی از گذشته و نگاهی به خرده حاکمیت‌های حوزه خلیج‌فارس و درس‌آموزی از نتایج سیاسی اقتصادی و عرصه گاه بین‌المللی، این سیاست را که نتایجی جز تحریم و تنگنا‌های بین‌المللی برای مردم و کشور نداشته مورد بازنگری قرار دهیم و طرحی نو دراندازیم؟

خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده روزانه در برابر قطع مازوت سوزی

با توجه به کمبود سوخت برای تولید برق نیروگاه‌ها در کشور، شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد به‌جای مازوت‌سوزی و آلودگی هوا، از بیستم آبان ماه روزانه دوساعت شاهد خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خواهیم بود. این برنامه بین ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر خواهد بود و توزیع خاموشی‌ها به صورت برنامه‌ریزی شده و منظم صورت می‌گیرد.

یا قطع برق یا سوخت مازوت عضو کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به چالش‌های تامین انرژی در فصل سرما اعلام کرد که در صورت توقف مازوت‌سوزی، تنها راه جایگزین، اعمال قطعی زمان‌بندی‌شده در برق و گاز بخش‌های خانگی و صنعتی خواهد بود. رضا سپه‌وند تائید کرد که قطعی برق در تابستان گذشته، آسیب‌های جدی به صنایع و کشاورزی وارد کرده و مشکلات زیادی برای خانوار‌ها به‌وجود آورده است. این هشدار در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها درباره پیامد‌های زیست محیطی مازوت سوزی همچنان پابرجاست، اما مسئولان حوزه انرژی کشور تاکید دارند که برای جلوگیری از بحران انرژی و تامین نیازها، راه‌حل دیگری وجود ندارد.

سالی یک میلیارد دلار هزینه فیلترینگ

علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور گفت: سالیانه یک میلیارد دلار هزینه فیلترینگ در کشور می‌شود. چطور تصمیمات غیر مسئولانه درمورد FATF و فیلترینگ جامعه را درگیر و نسل‌ها را متزلزل کرد. به چه بهایی؟ هنوز هم فایده فیلترینگ را نمی‌فهمم. فایده فرهنگی دارد؟ چه کسی دسترسی ندارد؟ آن چیزی که باید تبادل شود، تبادل می‌شود. چه فایده‌ای دارد که سالانه یک میلیاد دلار پول مردم صرف آن می‌شود؟

در این باره گفتگو می‌کنیم با کامبیز نوروزی، حقوقدان. به نظر شما با توجه به اینکه همه اذعان دارند که فیلترینگ هیچ نتیجه‌ای تا به امروز نداشته و فقط هزینه گزاف روی دست مردم گذاشته، راه حل شما برای مدیریت این موضوع چیست؟

 

ترامپ: ایلان ماسک وزیر می‌شود!

دونالد ترامپ باور دارد که ایلان ماسک در نقش «وزیر کاهش هزینه‌ها» می‌تواند نقشی کلیدی در دولت او بازی کند. دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور آمریکا در حال تشکیل کابینه دولت آینده خود است و برای ایلان ماسک نیز نقشی در نظر گرفته است.

ایلان ماسک چهره سرشناس دنیای فناوری، مالک توییتر یا ایکس و مدیر شرکت‌های مطرحی، چون تسلا و اسپیس‌ایکس از حامیان اصلی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری بود. ترامپ در گفتگویی اعلام کرد که شاید ترامپ در کابینه او نقش «وزیر کاهش هزینه‌ها» را به عهده بگیرد. ایلان ماسک احتمالا رسما در کابینه حضور نخواهد داشت چرا که به گفته ترامپ او تمایلی به حضور در دولت ندارد، اما برای کاهش هزینه‌های دولت اعلام آمادگی کرده است.

رشد ۳۵ درصدی نرخ ارز کالا‌های اساسی

بر اساس اعلام رسمی سازمان برنامه و بودجه، سال آینده کالا‌های اساسی با نرخ ارز ۳۸۵۰۰ تومانی وارد کشور خواهد شد. ضمن اینکه قرار است نرخ ارز محاسباتی در گمرک نیز از ۲۸.۵۰۰ تومان به ۵۵ هزار تومان افزایش پیدا کند که خود این موضوع نیز یک افزایش دو برابری در هزینه واردات کالا به دنبال خواهد داشت. علاوه بر رشد ۳۵ درصدی نرخ ارز واردات کالای اساسی، در سال آینده نرخ ارز واردات کالا‌های غیر اساسی و همچنین نرخ محاسباتی ارز در گمرک نیز با جهش رو به رو خواهند شد.

افشاگری نماینده مجلس از رایگان بودن اینترنت نمایندگان و مسئولان؛ فیلترینگ فقط برای مردم پولی شد

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه می‌گویند فیلتر واتساپ، اینستاگرام و تلگرام برای برقراری امنیت مردم لازم بوده و ما هم این را حرف حساب می‌دانیم و همه باید به این تصمیم احترام بگذاریم. اما موضوع این است که تقریبا همه در حال استقاده از این شبکه‌های اجتماعی و مجازی هستند با این تفاوت که تمام مسئولان کشور و نمایندگان مجلس به طور کاملا رایگان از این شبکه‌ها و فضای مجازی استفاده می‌کنند، اما مردم باید بهای آن را بپردازند و فیلترینگ فقط برای مردم پولی شده است.

کمبود پزشک باعث تعطیلی بسیاری از درمانگاه‌ها شده است

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس از کمبود ۱۲ هزار پزشک در کشور خبر داده و با انتقاد از اینکه برخی درمانگاه‌ها پس از ۴۰ سال به دلیل نبود پزشک تعطیل شده‌اند، گفته است: «۱۱ هزار دانشجوی پزشکی امسال پذیرش شدند، اما ۸ سال طول می‌کشد که این دانشجویان وارد بازار کار شوند بنابراین به دلیل بازنشسته شدن و مهاجرت تعدادی از پزشکان به صورت سالانه، سال آینده به تعداد بیشتری پزشک نیاز داریم.»

برای آگاهی بیشتر از آنچه در حوزه بهداشت اتفاق افتاده، گفتگو می‌کنیم با کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت. آقای جهانپور چه راه حلی برای مدیریت کمبود پزشک و تعطیلی درمانگاه‌ها که سخنگوی کمیسیون بهداشت به آن اشاره کرده است، دارید؟

 

نتانیاهو مسئولیت ترور سید حسن نصرالله و انفجار پیجر‌های حزب الله را بر عهده گرفت

سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که نتانیاهو مسئولیت انفجار پیجر‌های حزب الله لبنان را بر عهده گرفته است. نتانیاهو گفته به هشدار‌های واشنگتن در مخالفت با این عملیات گوش نداده است. او همچنین تاکید کرد که عملیات انفجار پیجر‌ها و ترور سید حسن نصرالله علی رغم مخالفت مسئولان ارشد وزارت جنگ انجام گرفت. نتانیاهو همچنین گفت برخی وزرای اسرائیلی با تصمیمات او از جمله ترور سید حسن نصرالله و حمله زمینی به رفح مخالف بودند.

 

عوامل برنامه:

تهیه کننده و کاگردان: سهیل محمدیان

فیلمبردار: حسین بابازاده

اجرا: محمدرضا حیاتی

تدوین: نیکو مجدی

سردبیر: نسرین نیکنام

با تشکر از: مهدی مطهرنیا، عفیفه عابدی، کامبیز نوروزی و کیانوش جهانپور کارشناسان این برنامه

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: