دیپلمات پیشین ایران در سازمان ملل مطرح کرد:

کوروش احمدی: اگر ایران قبل از انتخابات آمریکا به اسرائیل پاسخ بدهد، همه چیز به سود ترامپ خواهد شد/ در صورت حمله تهران به تل‌آویو، وارد یک مارپیچ صعودی کنش و واکنش می‌شویم

کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در سازمان ملل در گفت‌وگویی با «دیدارنیوز» به بررسی احتمال پاسخ نظامی تهران به تل‌آویو در پی حمله اخیر ارتش اسرائیل به ایران و پیامدها و تبعات آن پرداخت.

کد خبر: ۱۷۴۹۵۰
۱۳:۵۰ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳

دیدارنیوز-محمد جعفری: سرتیپ اسماعیل کوثری، نماینده مجلس دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگویی از تصمیم شعام برای پاسخ به حملات اخیر نیروی هوایی اسرائیل به سه استان کشور خبر داده و آن را سخت‌تر و گسترده‌تر از عملیات «وعده صادق ۲» دانسته است.

در همین رابطه، کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک و تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگویی با «دیدارنیوز» به بررسی احتمال وقوع چنین اقدامی از سوی تهران و تبعات و پیامد‌های آن پرداخت و گفت: همه‌چیز در این باره به مقامات عالی کشور برمی‌گردد اما، تصور من بر این است که مواضع و صحبت‌های افراد و چهره‌هایی، چون کوثری در این راستا مطرح می‌شود که فشار‌ها بر تل‌آویو حفظ شود.

وی افزود: ضمن اینکه مقامات رسمی به طور کلی از پاسخ ایران به اسرائیل سخن گفته‌اند، اما به طور مشخص، سخنی از مختصات این پاسخ به میان نیامده است. اما در مجموع اگر پاسخ ایران به حملات هوایی اسرائیل، پیش از انتخابات آمریکا صورت بگیرد، تنش‌ها در منطقه در نهایت به سود ترامپ خواهد بود.

این دیپلمات با سابقه، تصریح کرد: اگر احیانا تصمیمی در این باره اخذ شده و بنا باشد تا پیش از انتخابات ایالات متحده، پاسخی از سوی تهران به تل‌آویو داده شود، حتما این ملاحظه که چنین اقدامی به سوی نامزد جمهوری‌خواهان خواهد بود نیز در نظر گرفته می‌شود. در چنین صورتی، ترامپ طبعا به صورت گسترده، تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و عدم توان دولت بایدن در بازگشت امنیت به آن را به سود خود مورد استفاده قرار خواهد داد.

احمدی، یادآور شد: همانگونه که گفتم، احتمال دارد که طرح مواضعی، مشابه آنچه از کوثری، نماینده تهران دیدیم با هدف حفظ فشار روانی بر روی اسرائیلی‌ها صورت بگیرد تا طرف مقابل، این خیال آسوده را نداشته باشد که ایران؛ قصدی برای تلافی ندارد. چرا که روز‌های نخست پس از حمله بامداد شنبه نیروی هوایی اسرائیل به ۲۰ مرکز نظامی در کشور، اظهارات به گونه‌ای بود که عده‌ای در داخل و خارج، اینگونه تفسیر کردند که تهران، بنایی بر تلافی این اقدام تل‌آویو، دست کم تا ۵ نوامبر-مصادف با ۱۵ آبان-را ندارد.

این دیپلمات پیشین کشورمان در مقر سازمان ملل در نیویورک، اضافه کرد: از همین رو، تصور می‌شود که اظهاراتی، مشابه مواضع اخیر یکی از نمایندگان تهران در پارلمان در این راستا صورت گرفته که اجازه پایین آمدن سطح فشار بر اسرائیل داده نشود. اگر چنین باشد، طبعا مقامات رسمی نمی‌تواند چنین مواضعی را به صورت رسمی مورد طرح قرار بدهند. ضمن اینکه این ملاحظه را هم باید در نظر گرفت که اصل غافلگیری در استراتژی‌های نظامی و جنگی، همواره وجود داشته و تلاش می‌شود که این اصل در تنش‌ها با تل‌آویو نیز مراعات شود.

وی، خاطرنشان کرد: دولت نتانیاهو نیز بار‌ها اعلام کرده که در صورت پاسخ ایران به حملات هوایی اخیر، باز اقدام به تلافی خواهند کرد و این موضع، نشانگر آن است که در چنین صورتی، ما وارد یک مارپیچ صعودی کنش و واکنش می‌شویم. اگر چنین باشد، طبعا زنجیره عمل و عکس‌العمل ادامه خواهد داشت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: