یادداشتی به قلم حسن هانی‌زاده

ترور سنوار و آینده حماس

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا با دردناک خواندن ترور یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس توسط رژیم اسرائیل، نوشت: اگر چه شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس ممکن است تاثیر روانی مقطعی بر رزمندگان این جنبش مبارزاتی باقی بگذارد، اما بدنه و پیکره حماس قائم به فرد نیست بلکه تصمیات به‌صورت جمعی و شورایی اتخاذ می‌شود.

کد خبر: ۱۷۴۱۵۸
۲۰:۲۸ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳

دیدارنیوز _ حسن هانی‌زاده*: ترور دردناک اسطوره مقاومت و جهاد، یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌های مبارزاتی فلسطین این سوال را مطرح می‌کند که آیا حماس تحت تاثیر این حادثه قرار خواهد گرفت؟ زندگی پر از حادثه یحیی سنوار جذابیت خاصی به این شخصیت مهم و تاریخی محور مقاومت بخشیده بود و او تا آخرین نفس با تجاوزگران رژیم صهیونیستی جنگید و سرانجام مرگ سرخ را بر زندگی ننگین ترجیح داد.

شاید کمتر کسی می‌داند که یحیی سنوار در طول ۲۲ سالی که در زندان‌های رژیم صهیونیستی بسر برد با مطالعه دقیق حادثه کربلا و شهادت سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدا... الحسین علیه السلام درس جهاد و شهادت را از مکتب عاشورایی امام حسین (ع) فرا گرفت. این شهید راه جهاد و مقاومت مانند شهید فتحی شقاقی دبیرکل سابق جهاد اسلامی به‌رغم شرایط اعتقادی حاکم بر منطقه و فلسطین و نیز جنبش‌های جهادی، نیروی محرکه مبارزاتی خود را از مکتب سید الشهدا دریافت کرد. یحیی سنوار که رژیم صهیونیستی از وی به عنوان شبح یاد می‌کرد، در طول یک سال که از عملیات طوفان الاقصی می‌گذرد، نقش تاثیرگذاری در مدیریت میدان جنگ غزه ایفا کرد. تاکتیک‌های ابتکاری شهید یحیی سنوار در طول عملیات طوفان الاقصی و بکارگیری شیوه‌های جنگ نامتقارن تلفات و خسارات سنگینی بر پیکره ارتش رژیم صهیونیستی وارد ساخت.

در طول یک سال اخیری که از جنگ غزه می‌گذرد موساد، شاباک، سازمان سیا و برخی سازمان‌های اطلاعاتی کشور‌های عربی با پشتیبانی سه گردان نخبه کماندویی تمام امکانات خود را برای ترور یحیی سنوار به کار گرفتند. شهادت وی نیز کاملا متفاوت بود، زیرا او تا آخرین نفس در برابر صد‌ها کماندوی مسلح صهیونیستی جنگید و در نهایت جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و به اسطوره‌ای از جهاد و شهادت تبدیل شد. یحیی سنوار معروف به ابوابراهیم که در ۲۹ اکتبر سال ۱۹۶۲ در اردوگاه خان یونس به دنیا آمد از سنین جوانی وارد مبارزه علیه رژیم صهیونیستی شد و ۲۲ سال از عمر خود را در زندان‌های این رژیم گذراند. توان مدیریت میدانی جنگ و هوش سیاسی بالا موجب شد تا او از جنبش حماس یک مجموعه قدرتمند مبارزاتی منطقه‌ای تشکیل دهد. اگر چه شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس ممکن است تاثیر روانی مقطعی بر رزمندگان این جنبش مبارزاتی باقی بگذارد، اما بدنه و پیکره حماس قائم به فرد نیست بلکه تصمیات به‌صورت جمعی و شورایی اتخاذ می‌شود.

حماس قطعا قادر به باز ترمیم خود هست و به‌زودی شخصیتی به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس انتخاب می‌شود، اما مدیریت میدانی جنگ غزه به عهده یک شخصیت دیگری واگذار خواهد شد. متاسفانه تلقی اشتباه رهبران رژیم صهیونیستی این است که با ترور رهبران عرصه‌های مبارزاتی خواهند توانست جنبش‌های مبارز محور مقاومت را تضعیف کنند، اما تجربه نشان داده که این ترور‌ها نتیجه معکوسی برای رژیم صهیونیستی به همراه دارد، زیرا تفکر جهادی و روحیه مقاومت در جنبش‌های محور مقاومت نهادینه شده است؛ لذا شهادت یحیی سنوار و ده‌ها شخصیت مبارز دیگر مقاومت اسلامی موجب خواهد شد تا رهبرانی جوان‌تر با تفکراتی جدید و تاکتیک‌های میدانی روزآمد وارد عرصه‌های مبارزاتی علیه رژیم صهیونیستی شوند.

*کارشناس مسائل غرب آسیا

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: