بعد از شهادت نصرالله عده‌ای همان صحبت‌های تندروهای اول انقلاب را می‌گویند

هاشمی: نباید اجازه دهیم جریان تندرو، ایران را قربانی کند

محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: هر اقدامی که به ایران آسیب برساند، جزو اهداف انقلاب نیست، یعنی نباید کاری کنیم که جریان انقلابی تندرو با برخی از کار‌ها ایران را قربانی کند که به اهدافشان برسند و همانطور که رهبر انقلاب هم گفتند در این موضوعات منافع ملی ایران و زندگی و آینده مردم ایران هم جزو اهداف اصلی باشد، یعنی به آن توجه شود.

کد خبر: ۱۷۳۳۶۴
۱۷:۳۰ - ۱۴ مهر ۱۴۰۳

دیدارنیوز: رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی باتاکید براینکه بر طبق بیانات رهبری نباید در سیاست خارجی شتابزده و تندروانه عمل کنیم، گفت: به سمتی برویم که دولتمردان و کارشناس‌هایمان در سیاست خارجی بتوانند ایران را از این پیچ سخت تاریخی که الان با آن درگیر هستیم، عبور بدهند.

خطبه فارسی و عربی رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران، درست چند روز بعد از شهادت سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان از یک سو و عملیات موشکی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی از سوی دیگر حاوی چه پیام‌هایی در داخل و خارج از کشور بود؟

محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با تاکید براینکه شاهد فصل جدید از بحران در خاورمیانه هستیم، تاکید می‌کند «به نظر می‌رسد باید دکترین جدیدی در سیاست خارجی نظام متناسب با شرایط موجود پیش‌بینی شود و بروی آن بحث و سپس اقدام شود.»

او به خطر تندرو‌ها اشاره می‌کند و با اشاره به جمله مهم رهبر انقلاب مبنی براینکه نه شتاب زده عمل می‌کنیم نه تعلل می‌کنیم، گفت: «خوب است که در روابط خارجی جمهوری اسلامی ضمن اینکه مقاومت اسلامی را برابر رژیم صهیونیستی حفظ می‌کنیم، همانطور که رهبر انقلاب گفتند نباید به سمت شتابزدگی و تندروی در سیاست خارجی برویم و انشالله به نحوی عمل کنیم که منافع ملی ایران آسیب نبیند.»

محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران پیرامون اظهارات اخیر رهبری مبنی بر اینکه ایران در مواجه با دشمن نه شتاب‌زده عمل می‌کند نه تعلل خواهد کرد، گفت: خطبه‌های رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران، در بحران خاورمیانه فصل جدیدی را باز کردند. یعنی در شرایطی که مشاهده کردیم صداوسیما بعد از ترور شهید سیدحسن نصرالله بر طبل جنگ می‌زد و تنش را افزایش می‌داد، اما رهبر انقلاب از لزوم آرامش و پرهیز از شتابزدگی گفتند و البته بر روی بحث مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی تاکید کردند، اما به نظر می‌رسد باید دکترین جدیدی در سیاست خارجی نظام متناسب با شرایط موجود پیش‌بینی شود و بروی آن بحث و سپس اقدام شود.

وی افزود: به عبارت دیگر من فکر می‌کنم شرایط امروز مقداری شبیه شرایط اول انقلاب هم هست. آن موقع تازه انقلاب پیروز شده بود، عده‌ای اولویت خودشان را بر روی صدور انقلاب گذاشته بودند و سعی می‌کردند حتی به صورت سخت افزاری یا نظامی در کشور‌های مسلمان و حتی غیرمسلمان دخالت‌هایی کنند و نمونه‌هایی هم از این روش‌هایی که شروع شده بود، وجود دارند مانند فعالیت خود جوش شهید محمد منتظری که شروع کرده و حتی فعالیت سید مهدی هاشمی که در میان دهه ۶۰ همچین تفکر انقلابی تندرویی را دنبال می‌کرد. البته یکسری اقداماتی مانند ارسال مواد منفجر به برخی از کشور‌ها برای بعضی از کار‌ها انجام دادند.

اجازه ندهیم جریان تندرو، ایران را قربانی کند

هاشمی در ادامه تصریح کرد: به خاطر دارم که آن زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدگاه خود در سیاست خارجه را به نوعی تنظیم کرده بود و صحبت می‌کرد که براساس آن سیاست خارجه می‌گفتند تعامل برون مرزی نظام جمهوری اسلامی باید حفاظت، تربیت و توانمندسازی به عنوان ام‌القرای جهان باشد و هر اقدامی که به ایران آسیب برساند، جزو اهداف انقلاب نیست، یعنی نباید کاری کنیم که جریان انقلابی تندرو با برخی از کار‌ها ایران را قربانی کند که به اهدافشان برسند و همانطور که رهبر انقلاب هم گفتند در این موضوعات منافع ملی ایران و زندگی و آینده مردم ایران هم جزو اهداف اصلی باشد، یعنی به آن توجه شود.

بعد از شهادت نصرالله عده‌ای همان صحبت‌های تندرو‌های اول انقلاب را می‌گویند

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران همچنین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که پس از گذشت نزدیک به نیم قرن از انقلاب، بعد از شهادت سید حسن نصرالله یکسری افراد تندرو مجددا از این نوع صحبت‌های تندرو‌های اول انقلابی کردند و خوشبختانه چهره‌های شاخص گفتمان عقلانیت را در مقاومت اسلامی مطرح کردند و خوب است که در روابط خارجی جمهوری اسلامی ضمن اینکه مقاومت اسلامی را برابر رژیم صهیونیستی حفظ می‌کنیم، همانطور که رهبر انقلاب گفتند نباید به سمت شتابزدگی و تندروی در سیاست خارجی برویم و انشالله به نحوی عمل کنیم که منافع ملی ایران آسیب نبیند.

هاشمی درباره اینکه شاید تندرو‌ها در ابتدای انقلاب رسانه ملی را در اختیار نداشتند، اما در حال حاضر صدا و سیما را در اختیار دارند و بعد از شهادت سید حسن نصرالله بر روی جنگ تاکید کردند و تلاش کردند از این طریق بر روی افکار عمومی تاثیر بگذارند، یادآور شد: با توجه به اینکه در حال حاضر عقلانیت در نظام وجود دارد، طبیعی است که نتوانند بر روی افکار عمومی تاثیر بگذارند. انشاالله ما به سمتی برویم که دولتمردان و کارشناس‌هایمان در سیاست خارجی بتوانند ایران را از این پیچ سخت تاریخی که الان با آن درگیر هستیم، عبور بدهند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: