هنوز ۶ هفته تا شروع انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده، اما مردم برخی ایالتها اولین آرای حضوری خود را به صندوقهای رای انداختند.
دیدارنیوز: در حالی که ۶ هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده، مردم ۳ ایالت آمریکا، اولین آرای حضوری زودهنگام خود را به صندوقهای رای انداختند.
براساس این گزارش، رای گیری حضوری ۶ هفته مانده به روز انتخابات ۵ نوامبر آغاز میشود. این بدان معناست که پایان رقابتهای انتخاباتی نزدیک است در حالی که کامالا هریس تنها دو ماه است که جایگزین بایدن و نامزد دموکراتها شده و دونالد ترامپ طی دو ماه اخیر، از دو سوء قصد نافرجام جان سالم به در برده است.
بر این اساس، اغلب ایالت ها، پیشنهاد برگزاری برخی اشکال رای گیری زودهنگام حضوری را مطرح کردند. نخستین رای گیری حضوری در ویرجینیا، مینه سوتا و داکوتای شمالی برگزار شد و برخی ایالتهای دیگر در اواسط ماه اکتبر این نوع رای گیری را برگزار خواهند کرد.
در حالی که دونالد ترامپ پیشتر درباره رای گیری زودهنگام ابراز تردید و بدبینی کرده بود، اما کمیته ملی جمهوری خواهان این نوع رای گیری را راهی مهم برای جمع کردن آرا از قبل میداند، زیرا شرایط آب و هوایی و عوامل دیگر میتواند بر روند برگزاری انتخابات در روز ۵ نوامبر تاثیر بگذارد.
در همین حال دموکراتها در انتخابات سالهای اخیر، بهره خوبی از رای گیری زودهنگام برده اند و میلیونها رای را در این فرآیند برای خود ذخیره کرده اند. در سال ۲۰۱۸، دموکراتها ۴۱ درصد آرای زودهنگام در ۲۴ ایالت آمریکا را از آن خود کردند در حالی که این رقم برای جمهوری خواهان ۳۵/۱ درصد بوده است.
در سال ۲۰۲۲، فاصله بین دو حزب بیشتر شد به طوری که دموکراتها ۴۲/۵ درصد آرای اولیه را بدست آورده جمهوری خواهان ۳۳/۸ درصد آرا را در اختیار گرفتند.
این در حالی است که نتایج تازهترین نظرسنجیها که به طور مشترک توسط یاهو و موسسه یوگاو پس از مناظره انتخاباتی بین دونالد ترامپ و کامالا هریس انجام شده، نشان میدهد که هریس با ۵ درصد اختلاف نسبت به ترامپ در بین رای دهندگان ثبت نام کرده پیشتاز است.
براساس نتایج این نظرسنجی که پس از مناظره ۱۰ سپتامبر انجام شده، هریس با ۵۰ درصد در مقابل ترامپ با ۴۵ درصد در بین رای دهندگان ثبت نام کرده پیشتاز است. همچنین هریس با ۴۸ درصد در مقابل ۴۴ درصد با یک حاشیه خطای مشابه در صورت ورود حزب سوم به انتخابات و با ۴۹ درصد در مقابل ۴۵ درصد در بین رای دهندگان احتمالی نیز پیشتاز است.
لازم به ذکر است دونالد ترامپ در ۲ ماه اخیر، دو بار مورد سوء قصد نافرجام قرار گرفته است. نخستین بار در تاریخ ۱۳ جولای در یک گردهمایی در باتلر پنسیلوانیا هدف گلوله قرار گرفت و از ناحیه گوش راست زخمی شد. بار دوم نیز در تاریخ ۱۵ سپتامبر در پی تیراندازی در اطراف باشگاه گلف خود در پالم پیچ فلوریدا، مورد سوء قصد نافرجام قرار گرفت، اما آسیبی ندید.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۵ نوامبر (۱۵ آبان) برگزار میشود.