اسکندر مومنی، وزیر کشور در گفتگوی تلویزیونی با شبکه خبر، درباره مسایل مختلف از جمله مهاجران، استانداران و مشارکت ۵۰ درصدی مردم در انتخابات صحبت کرد.
دیدارنیوز: اسکندر مومنی، وزیر کشور گفت: ما برنامهای داریم تا بدون هیجان، مساله مهاجران، ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.
اسکندر مومنی امشب در یک گفتگو تلویزیونی اظهار کرد: از نظر وزارت کشور، احزاب باید در جابجایی قدرت در تشکیل دولت سهم داشته باشند. ممکن است یکی رای بیشتر بیاورد، ولی مهم این است که احزاب هم حس کنند که در انتخابات نقش دارند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور بیطرف است. ما بستر حضور همه احزاب را فراهم میکنیم. وظیفه ما بسترسازی برای فعالیت حزبی است.
مومنی تأکید کرد: مقررات سخت گیرانه برای فعالیت سازمانهای مردمنهاد را هم باید رفع کنیم و به مردم نقش دهیم و این نهادها نباید دولتی شوند.
وی بیان کرد: تفویض اختیار باید در وزارت کشور انجام شود. تاکید رئیس جمهور، دادن اختیار بیشتر به استانداران و فرمانداران است و باید از تمرکزگرایی عبور کنیم. باید اختیارات بیشتری به استانها داده شود.
وزیر کشور درباره ساماندهی مهاجران خارجی گفت: الان آمارهای مختلفی از تعداد اتباع خارجی مطرح میشود که قرار است پیمایشی انجام شده و آمار قابل اطمینان بدست آید.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مهاجران از افغانستان هستند، اظهار داشت: آنها اشتراکات زیادی با ما دارند که رنجهای زیادی دیده اند و چند بار در کشور آنها جنگ رخ داده است. آنها افراد با فرهنگ هستند، ولی کشور ما توان پذیرش آنقدر مهاجر را ندارد. این حجم از ورود مهاجران تحملش برای کشور ما سخت است. ما برنامهای داریم تا بدون هیجان، این مساله ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه زینیوند از بدنه وزارت کشور به عنوان معاون سیاسی انتخاب شده است، بیان کرد: اولویت ما انتخاب همکاران از داخل وزارت کشور است چه معاونت ها، چه استانداران، فرمانداران و بخشداران.
وی با تصریح بر اینکه تمرکز اصلی بر داخل وزارت کشور است، ولی اگر نیاز بود از خارج از وزارت کشور هم افرادی انتخاب خواهند شد، گفت: دولت وفاق ملی صرفا در کابینه نیست بلکه در استانها هم باید وفاق ملی خود را نشان دهد. ملاک ما در انتخاب، تعهد، شایستگی، کارآمدی، عدالت محوری و مردم داری است.
به نقل از ایسنا، مومنی خاطر نشان کرد: میزان مشارکت در انتخابات اخیر حدود ۵۰ درصد بوده است و ما باید کاری کنیم تا مشارکت مردم افزایش یابد. حل مشکلات اقتصادی و ایجاد نشاط فرهنگی و اجتماعی از راهکارهای افزایش امید و مشارکت مردم است. معیشت هم به تنهایی نمیتواند مشارکت را افزیش دهد مردن باید آزادیهای اجتماعی و بستر برای نشاط اجتماعی داشته باشند. با مردم با احترام برخورد شود. احزاب باید در چارچوب قانونی فعالیت کنند. برآیند همه اینها افزایش مشارکت اجتماعی میشود.
ادامه دارد ..