روند فرسایشی بیماران طالب انسولین در سامانه ۱۹۰

کمبود انسولین در اصفهان؛ مشکل کجاست؟

کمبود انسولین به ویژه از نوع نوومیکس در یک سال گذشته موجب سرگردانی بسیاری از بیماران دیابتی کشور و استان اصفهان شده و این قشر از جامعه را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

کد خبر: ۱۷۰۹۴۶
۱۸:۰۹ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۳

دیدارنیوز: دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حال حاضر کشور است و کمبود انسولین به ویژه از نوع نوومیکس در یکسال گذشته موجب سرگردانی بسیاری از بیماران دیابتی کشور و استان اصفهان شده است.

دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حال حاضر کشور است و طبق آماری که انجمن دیابت در آبان ماه سال ۱۴۰۲ منتشر کرد، حدود هفت و نیم میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که این میزان حدود ۱۴ و نوزده صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ را تشکیل می‌دهند.

ابتلا به دیابت دلائل متعددی دارد از جمله ژنتیک، چاقی، تغذیه، عدم تحرک، سبک زندگی و استرس؛ از طرفی استرس و تنش‌های ناشی از شرایط سخت زندگی امروزه باعث شده که میزان ابتلا به دیابت افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

در چنین شرایطی و با در نظر گرفتن جمعیت مبتلایان به دیابت، کمبود انسولین در ماه‌های گذشته مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده و تبدیل به چالش اساسی شده است.

یکی از بیماران دیابتی استان اصفهان درباره کمبود انسولین نوومیکس در سطح استان گفت: حدود یکسال است که انسولین نوومیکس در اصفهان به شدت نایاب شده و به سختی پیدا می‌شود، ما برای پیدا کردن انسولین نوومیکس مجبور هستیم با سامانه ۱۹۰ تماس بگیریم و اپراتور هم ما را به داروخانه سجاد ارجاع می‌دهد و وقتی به داروخانه مراجعه می‌کنیم، مسئول آنجا می‌گوید که دارو تمام شده و تنها هزینه اسنپ روی دست ما باقی می‌ماند.

اما مشکل کجاست؟

محمد سلطانی، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره کمبود انسولین در سطح استان اصفهان گفت: در بازار دارو انسولین‌های قلمی انواع مختلفی دارند از جمله انسولین نوومیکس که عرضه آن طی چند ماه گذشته با مشکل مواجه شده است.

وی با تاکید بر اینکه محدودیت عرضه انسولین نوومیکس، یک معضل جهانی و کشوری است، افزود: انسولین نوومیکس جزو محصولات قدیمی است و شرکت تولیدکننده آن به سمت عرضه دارو‌های جدیدتر رفته؛ از طرفی این محصول وارداتی است و واردات آن محدود شده و تعداد کمتری به کشور تحویل داده می‌شود.

توزیع انسولین در داروخانه‌های استان

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از توزیع انسولین فرانسوی در داروخانه‌های استان طی روز‌های گذشته خبر داد و گفت: سازمان غذا و دارو هم‌زمان با این مشکل و به منظور پایان دادن به کمبود انسولین در سطح کشور، از منابع دیگر و شرکت‌های موازی این دارو را سفارش داده و توزیع مرحله اول آن در داروخانه‌های منتخب و مرجع استان اصفهان شروع شده است.

وی یادآور شد: توزیع انسولین هیچ وقت دچار وقفه نشده و در این مدت با سهمیه‌بندی و محدودیت توزیع شده است به طور مثال در مرداد ماه حدود ۷ هزار بسته انسولین نوومیکس در داروخانه‌های استان توزیع شده بود.

سلطانی با تاکید بر اینکه قیمت انسولین تغییری نکرده، متذکر شد: اگر بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه باشند، قیمت انسولین بسیار ناچیز خواهد بود به طور مثال برای خرید ۵ قلم انسولین کمتر از ۱۰۰ هزار تومان هزینه خواهند کرد و بالای ۹۰ درصد هزینه دارو توسط شرکت‌های بیمه پوشش داده خواهد شد.

روند فرسایشی بیماران طالب انسولین در سامانه ۱۹۰

البته کمبود انسولین قلمی در بازار دارو تنها مشکل بیماران دیابتی نیست؛ توزیع محدود این دارو باعث شده تا بیماران برای پیدا کردن داروخانه توزیع کننده به سامانه تلفنی ۱۹۰ متوصل شوند و زمان زیادی را در انتظار بمانند.

در همین رابطه یکی از بیماران متقاضی انسولین نوومیکس گفت: ما زمانی که به داروی نایابی نیاز داریم، باید با سامانه ۱۹۰ تماس بگیریم و حداقل بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه منتظر باشیم تا بفهمیم کدام داروخانه، داروی مدنظرمان را دارد و از مسئولین انتظار داریم که حداقل فکری به حال این موضوع بکنند تا مردم پشت خط نمانند.

در همین رابطه سلطانی گفت: مرکز استقرار سامانه تلفنی ۱۹۰ در سازمان غذا و دارو است و در حال حاضر بین ۳ یا ۴ نفر به تماس مردم پاسخ می‌دهند. البته ما در بیمارستان الزهرا نیز یک دفتر داریم و در کنار آن برخی از نیرو‌ها نیز به صورت دورکاری پاسخگوی مردم هستند.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: اپراتور‌های سامانه تلفنی ۱۹۰ از ساعت ۸ الی ۲۴ پاسخگوی مردم هستند؛ بالغ بر ۹۰ درصد تماس‌هایی که با سامانه ۱۹۰ برقرار می‌شود، برای پیدا کردن انسولین نوومیکس است، چون این دارو بین داروخانه‌های مختلف به صورت چرخشی توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد سامانه اینترنتی دارو هستیم، گفت: البته زمان انتظار در سامانه تلفنی ۱۹۰ کاهش پیدا کرده و از ۴۰ دقیقه به ۲۰ دقیقه رسیده است، با این حال برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم به دنبال ایجاد سامانه اینترنتی هستیم و منتظریم مشکلات این مورد حل شود؛ علاوه بر این طی چند روز آینده نیرو‌های اپراتور سامانه تلفنی ۱۹۰ نیز تقویت خواهند شد.

سلطانی تاکید کرد: واقعیت این است که در شرایط نرمال اگر با کمبود داروی خاصی مثل انسولین مواجه نباشیم، مدت زمان انتظار سامانه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه است و بخش IT نیز در حال تلاش هستند تا با راه‌اندازی سامانه اینترتی گره گشای مردم باشیم.

وی در پایان گفت: در سطح کلان‌شهر اصفهان انسولین نوومیکس بیشتر در داروخانه‌های شبانه‌روزی، داروخانه‌های مرجع و تعدادی از داروخانه‌های روزانه توزیع می‌شود و در شهرستان‌ها نیز علاوه بر داروخانه‌های شبانه‌روزی، برخی از داروخانه‌های منتخب که در توزیع دارو عملکرد مناسبی داشته‌اند، انسولین دارند و بیماران می‌توانند با تماس با سامانه تلفنی ۱۹۰ آدرس نزدیکترین داروخانه نزدیک به محل سکونت‌شان را دریافت کنند.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: