اظهارات جاودانی، واکنش کمیته اخلاق، تقابل فردوسی‌پور و چند داستان دیگر

نگرانی از سرنوشت پرونده فساد در فوتبال

بعد از اظهارات رضا جاودانی، عضو کمیته انضباطی در مورد پرونده فساد در فوتبال ایران، اتفاقات عجیبی پیرامون این موضوع شکل گرفته و نگرانی‌هایی را به وجود آورده است.

کد خبر: ۱۶۷۱۷۲
۱۱:۲۱ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

دیدارنیوز: از روزی که پرونده فساد در فوتبال ایران باز شده بیش از یک ماه و نیم گذشته و سه نفر در این رابطه بازداشت شده‌اند و تعداد دیگری از متهمین با قرار وثیقه فعلا آزاد هستند. با این حال و گرچه مقامات قضایی و امنیتی تاکید دارند پرونده در حال رسیدگی است، اما اهالی فوتبال و هواداران انتظار داشتند و دارند در این رابطه از طریق منابع خبری رسمی به جزییاتی دست پیدا کنند که این امر هنوز اتفاق نیفتاده است.

همین موضوع بازار شایعات را داغ کرده و از آن طرف باعث شده افرادی که نام‌شان در این پرونده به گوش رسیده بعد از مدتی سکوت و پنهان شدن دوباره خودشان را عرضه کنند و موارد اتهامی را سراسر کذب بنامند. این افراد حتی پا را فراتر گذاشته و دیگران را تهدید به شکایت کردند.

از آن طرف رییس فدراسیون هم که به قول خودش بیست و چند سال است در فوتبال و در بالاترین سطح مدیریتی حضور داشته، تاکید می‌کند فساد در همان یک سالی که او حضور نداشته، اتفاق افتاده. یعنی از اواخر دهه هشتاد که مهدی تاج وارد مدیریت ارشد فوتبال شد فسادی نبوده، سال ۱۴۰۰ که او رفت فساد رخ داده و سال ۱۴۰۱ که او برگشته دیگر هیچ فسادی اتفاق نیفتاده! همین‌قدر خنده‌دار.

از آن طرف کمیته اخلاق با احضار سریع‌السیر رضا جاودانی بابت اظهاراتش فضای بسیار عجیبی را در ارکان قضایی فدراسیون به وجود آورد. کمیته اخلاق فدراسیون در نامه‌ای به رییس کمیته انضباطی خواست که با عنایت به مصاحبه اخیر عضو کمیته انضباطی (رضا جاودانی) در یکی از رسانه‌ها، مستندات لازم پیرامون ادعا‌های نامبرده مبنی بر اطلاع از فساد اهالی فوتبال را به قید فوریت کمیته اخلاق ارسال کند تا تصمیم قانونی در این باره اتخاذ شود. در ادامه این نامه آمده است که در صورت عدم ارسال مدارک لازم وفق مقررات و آیین‌نامه‌های کمیته اخلاق برخورد خواهد شد.

مطلب مرتبط:

افشاگری «فردوسی‌پور» درباره ابعاد تکان‌دهنده فساد در فوتبال +ویدیو

بسیاری از کارشناسان این نامه را نه از سر دلسوزی و تلاش برای کشف فساد که بسیار تهدیدآمیز ارزیابی کردند. والا باتوجه به زمینه همکاری تقریبا مشترک دو کمیته انضباطی و اخلاق می‌شد به شکل دیگری از اطلاعات احتمالی رضا جاودانی استفاده کرد یا به صورت دیگری او را به همکاری در رابطه با کشف جرم دعوت کرد.

هر چند در این میان بحث تقابل برنامه عادل فردوسی‌پور با برنامه فوتبال برتر و مجری آن نیز مطرح شده است، یعنی برخی ناظران معتقدند برنامه فردوسی‌پور که با همراهی رضا جاودانی تهیه شد در تقابل با برنامه‌ای که در هفته گذشته از صداوسیما پخش شد و در آن با حضور یک نماینده مجلس به صورت غیر‌مستقیم به عادل فردوسی‌پور حمله شد.

با وجود این بحث‌ها رفتار واکنشی و عصبی کمیته اخلاق با هر فردی که بحثی از فساد به میان می‌آورد در کنار منتشر نشدن جزییات پرونده فساد و همین‌طور بروز این احساس که برخورد با پرونده فساد کند شده نگرانی‌هایی بین اهالی فوتبال به وجود آورده است.

در رابطه با این موضوع پیش از این در روزنامه اعتماد هشدار داده بودیم که عده‌ای در تلاش هستند با کلیدواژه «مصلحت» و جلوگیری از «سیاه‌نمایی» مسیر حرکت پرونده را تغییر دهند. این گروه معتقدند برخورد با مفسدین تا همین‌جا که سه، چهار تا مدیر ارشد فدراسیون و چند فرد رسانه‌ای بازداشت شده‌اند کافی است و ادامه این مسیر ممکن است هزینه‌هایی برای کشور و نظام ایجاد کند، مخصوصا حالا که بحث مدیریت کلان فوتبال، صداوسیما و برخی مجریان و تهیه‌کنندگان برنامه‌های تلویزیونی مطرح شده است. از آن طرف عده‌ای نیز مخالف طرح چنین موضوعاتی هستند و قصد دارند با قدرت تا خشکاندن آخرین ریشه‌های فساد در فوتبال و در تمامی باشگاه‌ها جلو بروند.

اما خواست و آرزوی قلبی مردم این است که مصلحت‌اندیشان کنار بکشند و اجازه بدهند یک بار همه چیز روال طبیعی و قانونی خود را طی کند. هواداران می‌خواهند جزییات پرونده فساد در فوتبال را بدانند، چون نسبت به آن حساس هستند. می‌خواهند بدانند چه اتفاقاتی در فدراسیون و لیگ در حال رخ دادن است. چه پول‌هایی جابه‌جا شده؟ نتیجه کدام بازی‌ها تغییر کرده؟ چه کسانی در این فساد دست داشتند و تا چه اندازه؟ بعد شاهد برخورد قاطع با تمامی این افراد باشند تا از فصل بعد با خیال آسوده به تماشای مسابقات بنشینند.

منبع: اعتماد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: