سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد

آسیا فاجعه‌خیزترین منطقه جهان است

سازمان جهانی هواشناسی در گزارش خود اعلام کرد که هیچ منطقه دیگری روی زمین بیشتر از قاره آسیا فجایع آب‌و‌هوایی را تجربه نمی‌کند.

کد خبر: ۱۶۴۴۴۵
۱۸:۱۷ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

دیدارنیوز: سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید میزان رخداد فجایع آب و هوایی در آسیا بیش از هر منطقه دیگری در جهان است.

براساس گزارش جدیدی از سازمان جهانی هواشناسی، هیچ منطقه دیگری روی زمین بیشتر از آسیا فجایع آب‌و‌هوایی را تجربه نمی‌کند.

از موج‌های گرما گرفته تا سیل و طوفان، تغییرات اقلیمی موجب تشدید انواع بلایای طبیعی در سراسر جهان می‌شود. اما این مشکل در آسیا حادتر است. آسیا به دلیل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوخت‌های فسیلی سریع‌تر از میانگین جهانی گرم می‌شود.

آندریا سلستی سالو، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «تغییرات اقلیمی، فراوانی و شدت این رویداد‌ها را افزایش داده است و به‌طور عمیقی روی جوامع، اقتصاد و مهم‌تر از همه زندگی انسان‌ها و محیطی که در آن زندگی می‌کنیم، تاثیر می‌گذارد. نتیجه‌گیری گزارش هشداردهنده است.»

بسیاری از کشور‌های منطقه در سال گذشته دما‌های بی‌سابقه‌ای را تجربه کردند. به‌گزارش ورج، در سال گذشته موج گرمای شدید در سراسر چین، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی گسترش یافت و حداقل یک‌سوم جمعیت جهان را تحت‌تاثیر قرار داد. موج گرمایی که از آوریل تا ژوئن ادامه داشت، در هند موجب مرگ حداقل ۱۱۰ نفر شد. این درحالی است که مرگ‌ومیر ناشی از گرمازدگی اغلب کمتر از حد درنظر گرفته می‌شود.

در سال ۲۰۲۳ در آسیا ۷۹ فاجعه‌ی مرتبط با آب‌وهوا رخ داد. بیشتر آن‌ها رویداد‌های سیل و طوفان بودند که درمجموع ۹ میلیون نفر از ساکنان را تحت‌تاثیر قرار دادند و حداقل دو هزار نفر را به کام مرگ فرستادند.

گرم شدن جهانی با افزایش تبخیر مقدار رطوبت هوا را افزایش می‌دهد و این امر می‌تواند به بارندگی‌های شدیدتر منجر شود. طوفان‌های گرمسیری نیز می‌توانند انرژی بیشتری را به شکل گرما از اقیانوس‌های درحال گرم شدن دریافت کنند.

براساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، دمای سطح دریا در سال گذشته در سراسر آسیا به بالاترین حد خود رسید و با ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و گسترش اقیانوس‌ها، افزایش سطح دریا‌ها جوامع ساحلی را نسبت به سیل آسیب‌پذیرتر می‌کند.

در هند، پاکستان و نپال، سیل و طوفان شدیدی که بین ژوئن تا اوت رخ داد، جان حداقل ۶۰۰ نفر را گرفت. طوفان شدید موکا که قوی‌ترین طوفان گرمسیری بود که در دهه گذشته در خلیج بنگال شکل گرفت، موجب مرگ حداقل ۱۵۶ نفر شد.

اگر سیستم‌های هشداردهنده اولیه نبود، ممکن بود افراد بیشتری براثر طوفان موکا کشته شوند. هدف سازمان ملل این است که تا پایان سال ۲۰۲۷ هر فردی در سراسر جهان بتواند پیش از رویداد‌های فاجعه‌بار آب‌وهوایی هشدار‌های اولیه را دریافت کند.

کشور‌های درحال توسعه آسیا بدون داشتن ابزار کافی برای مبارزه با بلایای قابل پیش‌بینی و تشدید اثرات تغییرات اقلیمی، خسارات ناشی از بلایای مرتبط با اقلیم را متحمل می‌شوند. مشارکت بین‌المللی و حمایت مالی از سوی کشور‌های ثروتمند برای توانمندسازی این کشور‌ها در راستای تاب‌آوری و واکنش مؤثر دربرابر اثرات ناعادلانه آب‌و‌هوا ضروری است.

منبع: زومیت

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: