خبرگزاری «بلومبرگ» منتشر کرد

جزئیات جدید از حمله به کنسولگری ایران در دمشق

پس از حمله تروریستی اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق در روز ۱۳ فروردین سال جاری که منجر به شهادت تعدادی از فرماندهان سپاه در سوریه شد، خبرگزاری «بلومبرگ» اطلاعات جدیدی از هدف قرار گرفتن ساختمان کنسولگری کشورمان فاش کرد.

کد خبر: ۱۶۴۱۸۴
۱۲:۲۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳

دیدارنیوز: با گذشت حدود ۲۰ روز از حمله تروریستی اسرائیل به ساختمان وابسته به کنسولگری ایران در دمشق، پایتخت سوریه، همچنان برخی از جزئیات این حمله پنهان است.

خبرگزاری «بلومبرگ»، در ساعات گذشته اطلاعات جدیدی از هدف قرار گرفتن ساختمان کنسولگری فاش کرد.

این خبرگزاری، شامگاه شنبه یکم اردیبهشت به نقل از منابع آگاه گزارش داد، که حمله به ساختمان وابسته به کنسولگری ایران در دمشق باعث شهادت کل فرماندهان مسئول فعالیت‌های سپاه پاسداران در سوریه و لبنان شد.

به نقل از العربیه، منابع آگاه گفته‌اند که سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و معاون او محمدهادی رحیمی و سایر فرماندهان شهید شده در حمله اسرائیل اطمینان داشتند که ساختمان کنسولگری مجاور سفارت ایران «امن‌ترین مکان» در دمشق است و اسرائیل «جسارت» حمله به آن را ندارد.

علاوه بر این، اطلاعات نشان داد که قبل از حمله هوایی به ساختمان کنسولگری، قرار بود اقامتگاه سفیر و کنسول ایران به یک مجتمع مسکونی جدید که در آن نزدیکان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز حضور داشتند، منتقل شود.

اما اندکی قبل از حمله، مقامات ارشد سپاه پاسداران در طبقه دوم ساختمان کنسولگری با یکدیگر ملاقات کرده و تصمیم گرفتند در آنجا بمانند.

بلافاصله پس از ترور رضا زاهدی، ایران به دست داشتن گروه‌های سوری در علمیات ترور اعضای سپاه پاسداران در چند سال گذشته شک کرد.

یکی از مخالفان حکومت بشار است به «بلومبرگ» گفت که با یک مقام ایرانی گفتگو کرده است و افزود که شک ایران پس از ترور ۱۸ فرمانده ایرانی طی مدت کوتاهی در حملات منتسب به اسرائیل در خاک سوریه افزایش یافته است.

به گفته این چهره سوری مخالف رژیم اسد، پس از ترور رضی موسوی در سوریه در دسامبر ۲۰۲۳، تحقیقات مشترکی بین دو کشور برای بررسی و ردیابی وجود نقض احتمالی امنیتی آغاز شد.

اما ایران در مرحله‌ای خاص، به دلیل نگرانی از دخالت اطلاعاتی سوریه، تحقیقات مستقلی را با کمک حزب الله آغاز کرد.

نتایج تحقیقات مستقل در آن زمان حاکی از آن بود که نقض‌های امنیتی که منجر به ترور‌ها شد، تحت پوشش سیاسی و امنیتی سطح بالایی صورت گرفتند، اما بعید است که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه از آن‌ها مطلع باشد.

شاید آنچه باعث افزایش ظن ایرانیان در مورد دخالت سرویس‌های امنیتی سوریه در ترور‌ها بود این باشد که برخی اعضای حزب‌الله که در سوریه ترور شدند با سرویس‌های امنیتی این کشور مرتبط بودند و ترور آن‌ها از طریق جاسوسی با استفاده از فناوری پیشرفته صورت گرفته بود.

حمله به ساختمان وابسته به کنسولگری ایران در دمشق منجر به افزایش تهدیدات متقابل ایران و اسرائیل شد. ایران همچنین در پاسخ به این حمله برای اولین بار از خاک خود به سوی تل‌آویو موشک و پهپاد شلیک کرد.

این مسئله همچنین باعث افزایش سطح آماده‌باش نظامی در منطقه شد و تنش‌ها را در خاورمیانه به طور بی‌سابقه‌ای تشدید کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: