ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، خیرین در کشور مسجدسازی می‌کنند

نماینده مجلس: در خیلی از مساجد نمازگزار کم است؟ قبول ندارم «جزر و مد» است

در شرایطی که وضعیت اقتصادی کشور روز به روز بدتر و قیمت اقلام اساسی، مسکن، خودرو و نرخ ارز بالاتر می‌رود، برخی آقایان در مجلس به فکر ساخت مسجد افتاده‌اند و برای نمونه، موسی احمدی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفته تعداد کم نمازگزار در مساجد را قبول ندارد و آن را «جزر و مد» نمازگزار می‌داند.

کد خبر: ۱۶۳۷۸۳
۱۰:۱۰ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۳

دیدارنیوز: موسی احمدی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس می‌گوید: برخی موضوع کمبود نمازگزار در مساجد را بهانه عدم‌ساخت مساجد جدید می‌کنند. حال اینکه ما در دوره‌ای با جز و مد نمازگزار روبرو می‌شویم به این معنی نیست که از کار اصلی فرهنگی خودمان که ساخت مسجد هم ذیل آن تعریف می‌شود، بازبمانیم.

چندی پیش، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران گفته بود تهران با کمبود ۴۰۰ مسجد روبروست. این صحبت در حالی مطرح شده که برخی بر این باورند که نه تنها در تهران، بلکه در سراسر کشور به اندازه کافی مسجد وجود دارد و بهتر است مسئولان اجرایی کشور به جای سرمایه‌گذاری در این بخش، به دیگر اولویت‌های اقتصادی مردم توجه کنند، مخصوصاً اینکه اکثر مساجد کنونی هم، با تعداد اندکی نمازگزار، وعده‌های نماز را برگزار می‌کنند.

از این‌رو، به سراغ موسی احمدی، نماینده جم و عضو فراکسیون روحانیت مجلس رفته‌ایم تا نظرات او را در این باره جویا شویم.

مطلب مرتبط:

ساختن یا نساختن؛ مساله این است

در ادامه، می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* مسائل مذهبی و فرهنگی در کشور ما نباید به موضوعات اقتصادی گره بخورد. ما در مملکت، خیرین زیادی داریم که خودجوش روی به ساخت مسجد می‌آورند و یا اموال‌شان را برای ساخت مسجد وقف می‌کنند.

* به طور مثال در منطقه ما، اساساً دولت متولی ساخت مساجد نیست و این حضور پررنگ خیرین است که مساجد را می‌سازند.

مطلب مرتبط:

شهرداری به‌جای مسجد چند «توالت عمومی» بسازد/ حق ندارند بودجه عمومی را صرف ساخت مسجد کنند

* اینکه چمران، رییس شورای شورای شهر تهران می‌گوید ما ۴۰۰ مسجد در شهر تهران کم داریم، حتماً آمار و ارقامی است که ایشان از محله‌ها به دستش رسیده است. معنی این حرف این نیست که در محله‌هایی که مسجد است، مجدد مسجد ساخته شود و قطعاً برخی محله‌ها با کمبود مسجد روبرو هستند.

* از طرفی، برخی موضوع کمبود نمازگزار در مساجد را بهانه عدم‌ساخت مساجد جدید می‌کنند. حال اینکه ما در دوره‌ای با جزر و مد نمازگزار روبرو می‌شویم به این معنی نیست که از کار اصلی فرهنگی خودمان که ساخت مسجد هم ذیل آن تعریف می‌شود، بازبمانیم.

مطلب مرتبط:

تجمع مردم در اعتراض به ساخت‌وساز در پارک قیطریه +عکس

* اینکه گفته می‌شود در خیلی از مساجد کشور نمازگزار کم است و حتی به زحمت یک یا دو ردیف از افراد برای نماز خواندن به مسجد می‌آیند را قبول ندارم؛ یعنی در خیلی از مساجد این حرف‌ها صدق نمی‌کند. در خیلی از مساجد، ما شاهد حضور جوانان انقلابی و کانون‌های مقاومت هستیم. همین افراد به خوبی برای مساجد برنامه‌ریزی می‌کنند. حالا چند مسجد در گوشه و کناری برایشان یک‌سری اتفاقات می‌افتد و نمازگزاران‌شان کم و زیاد می‌شود، نباید همه را به آن چشم دید، هرچند که برای حل این موضوع هم بایستی کار فرهنگی صورت بگیرد.

* رهبر معظم انقلاب فرمودند مسائل مذهبی مثل حوزه‌های علمیه‌ها را دولتی نکنید؛ یعنی مردم باید وارد فضای کار شوند. حال اینکه شهردار و اعضای شورای شهر در خصوص وظیفه خودشان در ساخت مسجد چه می‌گویند، بحث دیگر است که باید بین خودشان حل کنند، ولی من معتقد به ساخت مساجد توسط خیرین هستم و این‌دست کار‌ها باید مردمی باشد.

مطلب مرتبط:

اولین شهردار تهران پس از انقلاب: «زاکانی» با چه اختیاری می‌خواهد در پارک‌ها مسجد بسازد؟

* ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، خیرین در کشور، مسجدسازی می‌کنند، حالا شاید در جایی و در برخی مساجد نیاز باشد دولتی‌ها بحث سرمایشی، گرمایشی و... آن را پیگیری کنند که نمی‌شود گفت شما‌ها وارد حمایت از بخش‌های فرهنگی کشور نشوید.

منبع: رویداد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: