گفتوگو با حجت الاسلام محمد تقی اکبرنژاد، مدیر موسسه فقاهت و تمدن اسلامی در آخرین روزهای آذرماه انجام گرفت؛ با او درباره اظهار نظرهایش و نقدی که از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ به شرایط موجود کشور دارد، صحبت کردیم. بخوانید و ببینید.
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد نامی آشنا برای جامعه روحانیت است، البته او به واسطه اظهارنظرها و نقدهایی که به ویژه در ماههای اخیر نسبت به رفتار حاکمیت داشته و ویدیوهایی سخنرانیهایش که در شبکههای مجازی منتشر شده است به چهرهای جنجالی تبدیل شده است.
ویدیو این گفتوگو را میتوانید اینجا، کانال یوتیوب و آپارات ببینید
او در ابتدای این گفتوگو به این موضوع اشاره داشت که دلیل اتفاقهای سال گذشته و اعتراض مردم، اصلا موضوع حجاب نبوده است؛ ماجرای اصلی این است که روندی که حاکمیت در پیش گرفته به سمتی میرود که بخش مستضعف جامعه به یاس و نا امیدی برسند و حاکمیت هم اینطور نشان داده که نمی خواهد مشکل را حل کند و مردم فکر میکنند که به آخر خط رسیدهاند.
او میگوید: وقتی شرایط به این مرحله میرسد برخورد آنها متفاوت میشود و در این میان، قشر متدین و کسانی که مدافع نظام هستند هم پشت مردم می ایستند و با آنها همدردی می کنند.
اکبرنژاد این را هم اضافه می کند که بارها به حاکمیت هشدار داده شده تا رفتارش را با مردم تغییر دهد. هیچ کس به دنبال ساقط شدن حاکمیت نیست اما حاکمیت باید خود را اصلاح کند اما اتفاقی که افتاده این است که حاکمیت شهامت رو در رو شدن با مردم را ندارد؛ در این زمان انتظارها از مردم این است که با اکثریت رای در انتخابات شرکت کنند.
این استاد دانشگاه تاکید میکند: من یک اعتقادی دارم و آن چیزی که کف میدان میبینم این است که حاکمیت هنوز هم فکر می کند با حرف درمانی می تواند مسایل را پیش ببرد. یک جاهایی هم تلقین جواب میدهد اما راس حاکمیت همچنان حرف درمانی میکند و به جای اینکه عمق فاجعه بپذیرد و مشکل را حل کند و فقط میگوید بله مشکل هست و داریم کم میکنیم.
مدیر موسسه فقاهت و تمدن اسلامی تصریح میکند: شرایط جامعه پس از اتفاق های گذشته و عصبانیت مردم از روحانیت آنقدر زیاد است که من جرات نمیکنم با لباس روحانیت بیرون بروم و نگران عکس العمل مردم هستم، کما اینکه شاهد برخوردهای مردم با تعدادی از روحانیون بودهایم.
اکبرنژاد ادامه میدهد: جمهوری اسلامی و حاکمیت به جای این رفتارها باید بیاید به مردم بگوید من خادم شما هستم بگویید چیکار کنم و به این صورت به آغوش مردم برگردد، این را هم باید بداند که اولویت مردم شال و روسری نیست و فساد و فقر است.
او درباره رفتار حاکمیت در عرصه بین الملل هم می گوید: مردم ما نشان دادند که می خواهند از مستضعف دفاع کنند اما دفاع بیش از اندازه جمهوری اسلامی از فلسطین آن را دلزده کرده است. مردم را به کجا رساندیم. مسئله فلسطین انگار رکن اصلی و اول جمهوری اسلامی شده است در حالیکه ما در اول انقلاب به مردم کلی وعده دادیم و باید به تعهدات پایبند باشیم.
این استاد دانشگاه می گوید: در جمهوری اسلامی روسای جمهورش بعد از پایان مسوولیتشان ممنوع التصویر میشوند و این باعث تضعیف ساختار نظام میشود و حاکمیت باید رفتار خود را در همه زمینه ها تغییر دهد.
مدیر موسسه فقاهت و تمدن اسلامی در پاسخ به سکوت علما در برابر رفتار حاکمیت در اتفاق های سال گذشته با مردم و موضوع لایحه حجاب می گوید: من از همین دوربین و تریبون از مردم بخاطر همه این اتفاق ها عذرخواهی میکنم؛ من روحانی مردم هستم و اگر الان به آنها خدمت نکنم پس چه زمانی قرار است این کار را انجام دهم.
اکبرنژاد می افزاید: اگر به درد مردم نخوردم این عمامه را باید بردارم . من احساس خطر کردم که وارد این فضای انتقادی شدم اما تحلیل بقیه این است که من از نظام خارج شدهام اما من هم نظام و رهبری را دوست دارم و فقط هشدار دادم.