زنگ خطر افزایش دیابت در جوانان

مرجان موعودی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از افزایش دیابت در جوانان به علت اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر به علت تغییر در سبک زندگی، فراوانی این بیماری، افزایش پیدا کرده است.

کد خبر: ۱۵۸۷۶۶
۱۲:۴۶ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲

دیدارنیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از افزایش دیابت در جوانان به علت اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب خبر داد و گفت: افراد چاق، بی تحرک، دارای سابقه خانوادگی دیابت، سابقه بیماری‌های قلبی عروقی، سابقه دیابت بارداری و افراد بالای ۳۵ سال بدون علامت حتما تست‌های غربالگری دیابت را انجام دهند.

دکتر مرجان موعودی اظهار کرد: دیابت یک بیماری با اختلال سوخت و ساز بدن بوده که با افزایش قند خون مشخص می‌شود و در سال‌های اخیر به علت تغییر در سبک زندگی، فراوانی این بیماری، افزایش پیدا کرده است.

موعودی فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان کرد: در حال حاضر ۵۳۷ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این میزان به ۶۴۳ میلیون نفر در جهان افزایش یابد.

این پزشک با ذکر این نکته که بر اساس مطالعه اخیر ۱۰.۵ درصد افراد جهان مبتلا به دیابت هستند، تصریح کرد: شیوع دیابت در مازندران ۱۴ درصد بوده است.

در دیابت نوع یک که به آن دیابت وابسته به انسولین گفته می‌شود تولید انسولین در بدن کاهش می‌یابد. این نوع دیابت شیوع کمتری دارد و معمولاً در سن پایین تری شروع می‌شود.

به گفته این فوق تخصص غدد، در دیابت نوع دو که شایع‌ترین نوع دیابت است، مقاومت سلول‌های بدن به انسولین رخ می‌دهد و در سن بالاتری شروع می‌شود، ولی به علت اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب شیوع آن در جوانان هم افزایش یافته است.

موعودی اذعان کرد: افراد مبتلا به دیابت ممکن است بدون علامت باشند و از بیماری خود مطلع نباشند یا به علت پرنوشی، تکرر ادرار، کاهش وزن و مشکلات بینایی مراجعه کنند.

او با ذکر این نکته که مهم‌ترین اقدام در پیشگیری از دیابت اصلاح سبک زندگی است، اظهار کرد: هموطنان باید رژیم غذایی مناسب و متعادل داشته باشند و از صرف غذا‌های حاوی قند بالا و کالری زیاد اجتناب کنند.

این پزشک با اشاره به اینکه استفاده از غذا‌های حاوی فیبر می‌تواند به کاهش جذب قند کمک کند، خاطر نشان کرد: افرادی که دچار چاقی یا اضافه وزن هستند وزن اضافی را کاهش دهند و فعالیت فیزیکی منظم حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته با شدت متوسط داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه غربالگری و تشخیص زودرس دیابت می‌تواند در پیشگیری از عوارض دیابت موثر باشد، گفت: توصیه می‌شود تمامی افراد بالای ۳۵ سال بدون علامت تست‌های غربالگری دیابت را انجام دهند، چون بسیاری از افراد دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند و نیز در افراد چاق، بی تحرک، دارای سابقه خانوادگی دیابت، سابقه بیماری‌های قلبی عروقی، سابقه دیابت بارداری و سابقه تخمدان پلی کیستیک تست‌های غربالگری دیابت انجام شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: