نماینده سابق مجلس در مراسم بزرگداشت نیما کشوری:

حجت‌الاسلام مازنی: برای جلوگیری از یاس، نا امیدی و ایجاد انگیزه، برای جوانان و نخبگان چه کردیم؟

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم در مراسم بزرگداشت نیما کشوری با شاره به ویژگی‌ها، موانع و چالش‌های سر راه او، به وظایف جامعه و حاکمیت در قبال جوانان و نخبگان پرداخت.

کد خبر: ۱۵۷۰۳۶
۱۸:۲۵ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲

 

دیدارنیور ـ اسفندیار عبداللهی: حجت‌الاسلام احمد مازنی در مراسم بزرگداشت مرحوم نیما کشوری که عصر چهارشنبه ۱۹ مهر در مسجد مسلم ابن عقیل برگزار شد، با بیان اینکه مرحوم کشوری جوان، تحصیل کرده و بسیار فعال و موثر بود، گفت: «تازه چند ماهی از ازدواجش گذشته بود که در دریای مازندران جان به جان آفرین تسلیم شد، همه این نشانه‌ها ما را اذیت و متاثر و متاسف می‌کند».

وی در بخش دیگر از اظهارات خود شرایط نامناسب جوانان ایران و نگاه حاکمیت به جوانان تحصیل کرده و متخصص را مورد بحث قرار داد و با اشاره به موضوع دستگیر شدن چند جوان از ادمین‌های کانال‌های تلگرامی حامی دولت که مرحوم کشوری هم یکی از آن‌ها بود، اظهار کرد: «اواخر سال ۹۴ خبر دستگیری چند نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی منتشر شد، من به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیر موضوع بودم و با وجودی که خود جناب حجت‌الاسلام سید محمود علوی به عنوان وزیر اطلاعات مدعی و پیگیر ماجرای دستگیری بچه‌ها بود، جز نمایندگان پیگیر و سوال کننده از وزیر اطلاعات بودم».

مازنی افزود: «خیلی مهم است بدانیم جامعه، نهاد‌های سیاسی، اجتماعی، حاکمیت از فرصت جوانی جمعیت چه استفاده‌ای می‌توانند ببرند. نیما یک جوان دهه شصتی بود که در امتداد نسل دهه ۵۰ بود که انقلاب کرده بودند. این نسل در دوره‌ای زندگی کرد که مجبور بودند بیش از حد معمول تلاش و ایثار کنند».

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم خاطرنشان کرد: «در طول این سال‌ها از دو ناحیه به جوانان ما آسیب وارد شد. یکی تعبیر و تقسیم جامعه به خودی و غیر خودی بود که تاثیر بسیار مخربی به ظرفیت جوانان مستعد و متخصص ما گذاشت. به گونه‌ای که گوئی آن‌ها فرزندان این کشور نیستند و آن‌ها را مایوس و انگیزه را از بخشی از جوانان ما سلب کردند».

وی اضافه کرد: «طرح و پیش کشیدن مطالباتی که بیش از ظرفیت کشور و جامعه بود هم به جوانان آسیب زد و، چون تحقق آن مشکل بود، موجب ناامیدی جوانان مطالبه‌گر شد.»

مازنی عنوان کرد: «نیما کشوری از آن دسته از جوانان نخبه، فعال و تحصیل‌کرده بود که هیچکدام از این شرایط او را ناامید نمی‌کرد. از در بیرونش می‌کردند، از پنجره وارد می‌شد و بازداشت و بازخواست هم او را نا امید نکرد. فراز و نشیب و موانع زیادی زیادی در مسیر فعالیت سیاسی، اجتماعی، محیط زیستی و تحصیل دانش او وجود داشت، اما هرگز متوقف نشد».

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خطاب به جوانان به عنوان ذینفع و مسئولان به عنوان بخشی از جریان تاثیرگذار بر گذشته، حال و آینده جوانان، گفت: «باید تاکید کنم، در کنار استفاده خود جوانان از فرصت جوانی، ما برای جوانان برای اینکه دچار یاس و ناامیدی نشوند، چه کردیم؟ جناب سید محمود علوی وزیر وقت اطلاعات، امروز در خاطره خود گفت؛ در زمان بازداشت، نیما کشوری به او فشار آورند که اقرار و اعتراف دروغ بکند، و به او وعده دادند، مواردی را امضا کند که آزاد شود، ولی نیما کشوری گفت؛ به فرض که دروزغ گفتند و دنیای من قابل تحمل‌تر شد، آخرتم را چه کنم؟»

وی در پایان گفت: «امثال نیما کشوری مانند امام زاده‌های مقدسی هستند که باید از آن‌ها صیانت و مراقبت کرد. باید پشت سر جوانانی از این دست نماز خواند. نباید اجازه داد، نسل نیما کشوری‌ها ببرند و از ارزش‌ها ما فاصله بگیرند».

 

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: