آمادگی ناتو برای مقابله با تهدید علیه صلح در کوزوو

فرمانده نیرو‌های ناتو در پریشتینا می‌گوید که نظامیان اعزامی کشور‌های عضو، آماده صیانت از صلح در برابر تهدیدات بالقوه و مواجهه با هرگونه اقدام خشونت‌آمیز مشابه با حوادث اخیر در کوزوو هستند.

کد خبر: ۱۵۱۴۱۴
۱۲:۲۳ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲

دیدارنیوز: حدود ۳۰ سرباز عضو نیروی حافظ صلح ناتو که وظیفه حفاظت از سه ساختمان شهرداری در مناطق شمالی کوزوو را برعهده داشتند درجریان درگیری‌های اواخر ماه مه با معترضان صرب‌تبار ساکن این مناطق مجروح شدند.

منابع محلی پیش‌تر اعلام کرده بودند که درگیری‌ها و خشونت‌های ناشی از مخالفت صرب‌تبار‌های شمال کوزوو به انتصاب شهرداران آلبانی‌تبار در این منطقه ۵۲ مجروح در میان معترضان به جا گذاشت.

در پی بالاگرفتن تهدید‌ها و افزایش خشونت‌ها در شمال کوزوو، ناتو تصمیم گرفت برای تسط بیشتر بر منطقه ۷۰۰ سرباز دیگر را به جمع ۴ هزار نیروی خود در این کشور اضافه کند.

صلح‌بانان ناتو که از سال ۱۹۹۹ پس از قیام و شورش استقلال‌طلبانه اکثریت آلبانیایی تبار صربستان علیه حاکمیت سرکوبگر این کشور در کوزوو مستقر هستند بدین ترتیب یک گردان دیگر از صلح‌بانان را به حالت آماده باش درآوردند.

آنجلو میشل ریستوچیا، فرمانده نیروی صلح‌بان ناتو در کوزوو موسوم به کِفور روز دوشنبه به گروهی از خبرنگاران حاضر در مقر این نیرو‌ها در حومه پریشتینا گفت: «ما آماده رویارویی با هر شرایطی هستیم؛ به همین دلیل است که نیرو‌های خود را تقویت کردیم؛ ما از این پس تنها واکنش نشان نمی‌دهیم بلکه اقدام می‌کنیم.»

فرمانده صلح‌بانان ناتو در کوزوو سپس در ادامه یادآور شد: با وجود آرامش نسبی در روز‌های اخیر، اوضاع همچنان بسیار متشنج است.

این فرمانده نظامی ارشد ناتو تصریح کرد: «مناقشه جاری در حال حاضر راه حل نظامی ندارد، زیرا برای فائق آمدن بر آن تنها به یک تصمیم سیاسی نیاز است که مبتنی بر اراده هر دو طرف برای عادی سازی روابط باشد؛ اما قبل از هر چیز باید تنش‌زدایی کرد.»

شمال کوزوو که عمدتاً صرب تبار‌ها را در خود جای داده از زمان اعلام استقلال این کشور از صربستان در سال ۲۰۰۸ تاکنون اغلب شاهد تنش‌ها و درگیری‌های متعدد بوده است.

ناآرامی‌ها در شمال کوزوو پس از آن شدت گرفت که چند شهردار آلبانیایی‌تبار با تایید دولت و در پی انتخاباتی مناقشه‌برانگیز مسئولیت اداره مناطق شهری در این بخش از کشور را برعهده گرفتند.

انتخابات محلی برای تعیین شهرداران در حالی برگزار شد که اکثریت صرب ساکن در این منطقه صندوق‌های رای را تحریم کردند و نرخ مشارکت در آن ۳.۴ درصد اعلام شد.

آمریکا و اتحادیه اروپا از آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو خواسته‌اند تا این شهرداران را کنار بگذارد و پلیس ویژه‌ای را که برای انتصاب آن‌ها تشکیل شده بود، منحل کند.

تنش در منطقه، اما هفته گذشته در پی دستگیری و صدور حکم بازداشت یک ماهه سه مامور پلیس کوزوو در منطقه مرزی این کشور تشدید شد.

کوزوو می‌گوید سه افسر پلیس یاد شده در داخل خاک این کشور توسط ماموران صرب که از مرز عبور کرده بودند دستگیر شدند؛ بلگراد، اما تاکید می‌کند که این افراد در داخل خاک صربستان دستگیر و بازداشت شده‌اند.

حدود ۵۰ هزار صرب که در بخش شمالی کوزوو زندگی می‌کنند دولت پریشتینا را غیرقانونی و بلگراد را پایتخت خود می‌دانند.

کوزوو در سال ۲۰۰۸ پس از اعلام استقلال توانست مشروعیت جامعه بین‌المللی را به دست آورد هر چند که صربستان کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نمی‌شناسد و آن را بخشی از خاک خود می‌داند.

صرب تبار‌ها ساکن شمال کوزوو به موجب توافقی در سال ۲۰۱۳ که اجرایی نشد به دنبال خودمختاری هستند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: