عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در برنامه سیزدهم «رکن سه»

مشکل از اصلاح‌طلبان است نه شورای نگهبان/ چرا با اصولگرایان قهوه نخوریم؟

دیدارنیوز در سیزدهم برنامه رکن سه، میزبان رضا امیدوار تجریشی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بود و اقتصاد را از نگاه احزاب مورد پرسش و بررسی قرار دادیم.

کد خبر: ۱۵۱۲۳۱
۱۷:۵۰ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

 

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: در این برنامه رکن سه، رضا امیدوار تجریشی مهمان استودیو دیدارنیوز بود و با تمرکز بر تاثیرات اقصادی نهاد حزب بر حکمرانی به پرسش‌های من اسفندیار عبداللهی مجری و تهیه کنده برنامه پاسخ گفت.

ویدیوی گفت‌وگو را اینجا ببینید


امیدوار تجریشی از جوانان اصلاح‌طلب است که سودای تجربه قدرت را دارد و فکر می‌کند حزبی بودن کمک می‌کند که مراحل اجرایی یا تقنینی در قدرت را طی کند. تجریشی از بدنه حزب اعتماد ملی که موسس اصلی آن حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی بود، بالا آمد و امروز به عنوان عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی فعالیت می‌کند. او در بخش اجرایی اقصادی و صنعتی و تشکل‌هایی با همین خاستگاه نیز حضور دارد و بیشتر مسائل را با زبان بازار، اقتصاد، پول، سرمایه و صنعت و معامله بیان می‌کند و از هر دری که وارد شویم او فیگور اقتصادی و صنعتی خود را حفظ می‌کند.

رضا امیدوار تجریشی در ابتدای برنامه با بیان اینکه توسعه سیاسی از دل احزاب بیرون می‌آید، گفت: «رشد اقتصادی موجب توسعه سیاسی می‌شود و با تولید ثروت بسیاری از مسائل ما حل می‌شود. اما از طرفی سرمایه‌گذار نیز مانند گنجشک است که با هر صدای کوچکی می‌پرد و می‌رود. با یک تنش سیاسی سرمایه فرار می‌کند و فضای امن دیگری را پیدا می‌کند، لذا ثبات سیاسی ثبات اقتصادی به دنبال دارد. کلا اقتصاد و سیاست به هم تنیده‌اند».

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره کارکرد احزاب اظهار کرد: «به جای اینکه مردم به افراد ناشناخته یا فاقد شناسنامه سیاسی رای بدهند، احزاب باید وارد میدان شده و در انتخابات به مردم برنامه بدهند، در این حالت مردم به حزب رای می‌دهند نه به شخص. اگر من از طریق حزب به کرسی پارلمان برسم حزب باید پاسخگوی عملکرد من باشد و من هم باید به حزب پاسخگو باشم».

باید در چارچوب قانون عمل کنیم

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره عدم ارتباط ارگانیک بین قانون انتخابات و قانون احزاب بیان کرد: «قانون احزاب ما قانون خوبی است، اما قانون انتخابات ما باید اصلاح شود. وقتی کسی اعلام می‌کند به قانون اساسی اعتقاد دارد طبیعتا باید در همان چارچوب عمل کند، احزاب نظم دهنده عرصه سیاست هستند، با وجود احزاب رژیم سیاسی می‌داند با چه کسی طرف است و جوان دهه هشتادی و دهه نودی فریادش را مستقل به خیابان نمی‌آورد، اول وارد حزب می‌شود و در قالب حزب، کنش و مطالبه خود را تنظیم می‌کند».

امیدوار تجریشی در پاسخ به این پرسش که وقتی شورای نگهبان هر نیروی اصلاح‌طلبی را رد صلاحیت می‌کند، چه انگیزه‌ای برای فعالیت حزبی باقی می‌ماند، گفت: «مشکل نهاد استصواب نیست، مشکل از ما است که نتوانستیم خود را به خوبی به آن‌ها معرفی کنیم. باید اینقدر بروند و بیایند که آن‌ها متقاعد شوند که صلاحیت ما را تایید کنند. من به این موضوع به شکل بیزینس نگاه می‌کنم. ما به عنوان حزب اصلاح‌طلب باید فروشنده خوبی باشیم. اگر شورای نگهبان از در ما را بیرون کرد باید از پنجره وارد شویم!»

وی خاطرنشان کرد: «وقتی با آمریکا که دشمن ما است مذاکره می‌کنیم و قهوه می‌خوریم چرا با اصولگرایان قهوه نخوریم؟»

این فعال حزبی در پاسخ به این پرسش که از مقام رهبری از طریق این رسانه چه درخواستی دارید، گفت: «از رهبری درخواست دارم، فضا را برای مشارکت خوب باز کنند».

عکس‌ها: آرش راهبر

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: