مازیار غلامی، مدیر کل اداره هواشناسی استان تهران گفت: با توجه به پیشبینی کمبارشی و افزایش دما طی دو ماه آینده، انتظار میرود که هم کانونهای محلی گرد و خاک و هم کانونهای با منشا خارجی فعال و به تهران منتقل شود.
دیدارنیوز: مدیر کل اداره هواشناسی استان تهران ضمن بیان اینکه بیشینه وزش باد در توفانهای روزهای گذشته ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت بود، گفت: با توجه به پیشبینی کمبارشی و افزایش دما طی دو ماه آینده، انتظار میرود که هم کانونهای محلی گرد و خاک و هم کانونهای با منشا خارجی فعال و به تهران منتقل شود.
چند روز گذشته به سبب فعالیت یک سامانه همرفتی، وزش باد شدید و توفان گرد و خاک در تهران رخ داد که شدت آن ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت بود. در حالی که این باد سرعت زیادی داشت، ولی پایتخت تجربه توفانهای شدیدتر را داشته است، بهگونهای که ۱۲ خردادماه سال ۱۳۹۳ تندبادی با سرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر به همراه گرد و خاک غلیظ و رگبار شدید باران رخ داد.
مازیار غلامی، با اشاره به پدیده وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در تهران طی روزهای گذشته اظهار کرد: بیشترین سرعت باد طی روزهای گذشته در تهران مربوط به روز پنجشنبه (۱۹ خردادماه) با سرعت ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت و ناشی از فعالیت سامانه همرفتی با ناپایداری شدید بود.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته تهران سرعت باد بیش از ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت را نیز تجربه کرده است، گفت: این سامانه منجر به شکل گیری توفان گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا شد که پس از کاهش سرعت باد، غلظت گردوخاک نیز کاهش پیدا کرد.
مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران درباره تاثیر خشکسالیها بر افزایش گرد و خاک اظهار کرد: خشکسالی و کمبارشی موجب شده است تا خاک دیگر تثبیتشدگی لازم را نداشته باشد و اگر وزش باد شدید رخ دهد، کانونهای تهران و یا استانهای اطراف آن فعال و شرایط برای افزایش غلظت آلایندهها ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: با توجه به پیشبینی کمبارشی و افزایش دما طی دو ماه آینده، انتظار میرود که هم کانونهای محلی گرد و خاک بر اثر وزش باد فعال و هم گرد و خاکهایی که همسایه غربی ایران شکل میگیرد در اثر جریانات غربی به منطقه ما منتقل شوند.
غلامی در پایان تصریح کرد: فراوانی گردوخاک، بخصوص گردوخاکهای غلیظ و شدید نسبت به سال گذشته کمتر بوده است. این وضعیت به دلیل بارشهای اواخر زمستان و اوایل بهار است که چه در منطقه خاورمیانه و عراق و چه در ایران تا حدودی فراوانی و افزایش گرد و خاک را کاهش دادهاند، اما با تداوم خشکسالی و کم بارشی، پتانسیل افزایش فراوانی گردوخاک نیز افزایش مییابد.