جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در سفری غیرمنتظره به کییف پایتخت کشور جنگزده اوکراین، با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد و گفت فاجعه تخریب سد کاخوفکا نتیجه تهاجم نظامی روسیه بوده است.
دیدارنیوز: جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، روز شنبه ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) در سفری غیرمنتظره وارد کییف شد و در آنجا با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد.
نخست وزیر کانادا که در یک کنفرانس خبری مشترک با زلنسکی شرکت کرده بود تخریب سد کاخوفکا در جنوب اوکراین و سیل متعاقب آن را «پیامد مستقیم» تهاجم روسیه خواند، هرچند از متهم کردن مسکو برای انفجاری که تخریب این سد برق آبی در رودخانه دنیپر را به دنبال داشت، خودداری کرد.
ترودو به خبرنگاران گفت: «همه ما خسارت ناشی از فروریختن سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا را دیدهایم... این پیامد مستقیم جنگی است که روسیه به راه انداخته است. در ذهن ما مطلقاً شکی وجود ندارد که تخریب سد نتیجه مستقیم تصمیم روسیه برای حمله به این کشور است.»
جاری شدن سیل که در نتیجه این حادثه رخ داد مناطق وسیعی از اوکراین را زیر آب برد و موجب مرگ چندین نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر شد. هزاران نفر نیز در پی تخریب این سد و جاری شدن سیل مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. کییف و مسکو یکدیگر را مسئول تخریب سد کاخوفکا معرفی کردهاند.
ترودو با بیان اینکه کانادا ۱۰ میلیون دلار برای کمک به اوکراین جهت مقابله با عواقب این حادثه اختصاص داده است، از یک بسته کمک نظامی اضافی ۵۰۰ میلیون دلاری برای نیروهای اوکراینی خبر داد.
نخست وزیر کانادا اضافه کرد: «علاوه بر این، امروز اعلام میکنم که کانادا در تلاشهای چند ملیتی برای آموزش خلبانان هواپیماهای جنگنده و حمایت و نگهداری هواپیماهای جنگنده اوکراین شرکت خواهد کرد.»
در سوی مقابل ولودیمیر زلنسکی نیز با استقبال از اظهارات جاستین ترودو گفت: «اوکراین به دوستان بیشتری نظیر کانادا نیاز دارد.»
ترودو در جریان بازدید خود از کییف در کنار بنای یادبود سربازان کشته شده اوکراینی در جنگ حاضر شد و تاج گلی را پای دیوار آن گذاشت.
در این بازدید الکساندر پولیچچوک، معاون وزیر دفاع اوکراین، بستهای را که حاوی چند ترکش از موشک اصابت کرده به بندر اودسا در دریای سیاه بود به رسم یادبود به آقای ترودو اهدا کرد.
پولیچچوک به نخست وزیر کانادا گفت: «این یادگاری کوچکی است که نشان میدهد چگونه اوکراین از حملات موشکی روسیه رنج برده است.»
کانادا که پناهجویان اوکراینی زیادی را پذیرفته است، با ارائه کمکهای نظامی قابل توجه و آموزش بیش از ۳۶ هزار سرباز این کشور یکی از حامیان اصلی کییف به شمار میرود.
این کشور همچنین در چند مرحله تحریمهایی را علیه روسیه تصویب کرده است.