گزیدهای از مجموعه آثار هنری پروفسور حسن امین از جمعه پانزدهم تا دوشنبه ۲۵ اردیبهشت، در یکی از نگارخانههای تهران به نمایش گذاشته میشود.
دیدارنیوز ـ سرویس اجتماعی: هنر، تجلی احساس و عشق و درک و فهم هنرمندانه انسان از جهان است؛ و فلسفه و حقوق، محصول عقل و منطق. پروفسور حسن امین، فیلسوف، حقوقدان. ادیب و شاعر معاصر بین عقلانیت فلسفه و حقوق با ظرافت و زیبایی هنر جمع کرده و گزینهای از مجموعه آثار هنری اش را از جمعه ۱۵ اردیبهشت تا دوشنبه ۲۵ این ماه در یکی از نگارخانههای تهران به نمایش میگذارد.
نمایشگاه «پروفسور امین. فیلسوفی سوژه هنر» نشان میدهد که فلسفه، حقوق و ادبیات از یک سو و هنر از سویی دیگر از چند راه مختلف به یک نتیجه میرسند که همان ارتقاء سطح آگاهی انسان، آرمان گرایی، حقیقت جویی، حق طلبی، هدایتگری و تفکر و تدبر و در نتیجه توسعه فرهنگی و اجتماعی است. در حقیقت، نگاه فلاسفه به هنرمندان در قالب فلسفه هنر خواندنی و نگاه هنرمندان به فیلسوفان در قالب خلاقیتهای هنری و آثار آفرینشی شان دیدنی است.
پروفسور حسن امین (خالق شاهنامه امین)، که در کرسی فلسفه حقوق و سیاست در مجمع فلاسفه ایران گاهی به فلسفه هنر هم اشارتی میکند و بشارتی میدهد، خود سوژه بیش از هزار اثر هنری در ایران و بیرون از ایران بوده است. امین علاوه بر مجموعه داری (کتاب و نسخ خطی و میراث مکتوب) خود نویسنده هفتاد عنوان کتاب به فارسی و انگلیسی است و به علاوه رکورددار مقدمه نویسی بر کتابهای نویسندگان، شاعران و هنرمندان است. هزار و پانصد شاعر برای او شعر ساخته اند و بیش از هزار هنرمند هر کدام به گونهای شخصیت و آثار و افکار او را بازتاب داده اند.
اکنون جای خوشوقتی است که نمونههایی از این آثار هنری در مجموعه پروفسور امین به همت هنرمند نقاش و عضو هیئت علمی دانشکده هنر منیژه صحی در گالری خط سفید، به مدت ده روز به نمایش گذاشته میشود. یکی از دیدنیهای این نمایشگاه، فرمان مظفرالدین شاه قاجار برای امین آلشریعه (پدربزرگ پروفسور امین) متعلق به بیش از ۱۳۰ سال قبل با خط طغری و مهر و امضای شاه قاجار است. آثار دیگر، شامل انواع مختلف هنر همچون مجسمه، نقاشی، نقاشیخط، خوشنویسی، معرق، عکس، کلاژ، شعر، موسیقی، تئاتر، کتاب آرایی و ... است. از جمله هنرمندانی که آثارشان در معرض ارایه است، تندیس امین اثر ناصر هوشمند وزیری (مجسمه ساز و خالق غارموره وزیری در لواسان) , تابلوی وطن و پرچم با شعری از شاهنامه امین اثر عباس رحیمی (مبدع سبک نگارینه خط)، خوشنویسی آثار امین به کتابت استادان خط امثال رسول مرادی، کامران کوهستانی، حسین خسروی، یعقوب انوش، فاضل رابط و کامل قلی پور، نقاشیهای هانی جم، سعید رضاخان، بنیامین محمدی، دکتر مصطفی میرفخرایی (قاضی دیوان عالی کشور) و عطا الله خانبلوکی (مدیرکل وزارت ارشاد) , عکسهای از امین اثر سیدعلی طاهری، رضا نیکو و حوا شایگان است.
این نمایشگاه ویژه در نگارخانه خط سفید به مدت ده روز از روز شنبه ۱۶ تا دوشنبه ۲۵ اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ آماده بازدید و نقد و نظر صاحب نظران و دوستداران فرهنگ و هنر است.
مکان: گالری خط سفید، جردن (نلسون ماندلا)، خیابان گلفام، شماره ۵۰، طبقه ۴