یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد

۲۶ استان و ۲۴۵ مدرسه درگیر مسمومیت شدند؛ قضیه را پنهان کردیم

ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه نیرو‌های امنیتی گفتند رد پای عوامل خارجی در مسمومیت‌ها پیدا نشده، گفت: ۲۶ استان و ۲۴۵ مدرسه درگیر مسمومیت شدند. اگر این چالش، هیستریک و تمارض باشد، مگر می‌شود که شش هزار نفر بیمارستانی شوند؟ خیر تمارض نیست. واقعیت امر این است که این بمب‌ها، یک ماده شیمیایی با عمر کوتاه هستند.

کد خبر: ۱۴۶۷۳۵
۱۰:۱۹ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱

دیدارنیوز: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید: ۲۶ استان و ۲۴۵ مدرسه درگیر موضوع مسمومیت شده‌اند و نیرو‌های امنیتی هم اعلام کردند تا الان ردپای عوامل خارجی پیدا نشده است.

یحیی ابراهیمی درباره مسمومیت دختران دانش‌آموز به رویداد۲۴ گفت: نهم آذرماه اولین گزارش مسمومیت دانش‌آموزان از شهر قم اعلام شد. آن موقع با وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش، صحبت‌هایی داشتیم و وزیر بهداشت به قم مراجعه کرد.

ابراهیمی می‌گوید: ما هر جا در موضوعی، ساده‌انگاری کردیم، یک ضربه اساسی خوردیم. دقیقاً مثل زمان کرونا. متاسفانه موضوع را به راحتی رها کردیم، در حالی که باید سریع‌تر اقدام می‌کردیم و خودمان واقعیت را به مردم می‌گفتیم. نباید اجازه می‌دادیم که رسانه‌های بیگانه، فرمان ما را دست بگیرند و بعد از آن تازه ما بدو بدو به دنبال داستان بیفتیم.

در ماجرای مسمومیت دانش آموزان، با مردم همراهی نشد و قضیه را پنهان کردیم

او می‌گوید: دباره مسمومیت دانش آموزان باید اطلاع‌رسانی دقیق می‌کردیم که مثلاً مشکل به این شکل است و در حال انجام فلان کار‌ها هستیم. مردم آن‌قدر به فهم و شعور رسیده‌اند که اگر چالشی اتفاق بیفتد، با دولت همکاری بیشتری کنند و همراه شوند، ولی اینجا این همراهی اتفاق نیفتاد، چون با مردم صادق نبودیم و قضیه را پنهان کردیم.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس می‌گوید: این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه طی دو، سه هفته گذشته، این موضوع شدت گرفت و شهر بروجرد هم درگیر شد. به دستور آقای قالیباف، من همراه با چند نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و رییس دانشگاه و معاون درمان و رییس شبکه بروجرد و بازرسی و مجموعه‌ای که در حوزه بهداشت و درمان استان لرستان هستند، به قم مراجعه کردیم و جلسه‌ای با شورای تامین استان قم و مجموعه وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت قم گذاشتیم. بررسی‌ها انجام شد و تمام اقداماتی که در مورد سم‌شناسی لازم بود، صورت گرفت.

نماینده دلفان می‌گوید: پس از جلسه و تحقیقات، به تهران برگشتیم و در مجلس با حضور وزیر بهداشت، آموزش و پرورش، معاون وزیر اطلاعات، کمیسیون امنیت ملی، کمیسیون بهداشت، کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها و کمیسیون آموزش جلسات متعددی برگزار کردیم. بعد از آن به دستور آقای قالیباف، کارگروه تخصصی‌تری از این چهار کمیسیونی که اشاره کردم، تشکیل شد. چند روز پیش، جلسه‌ای با حضور نیرو‌های امنیتی اطلاعات سپاه، نیروی انتظامی و وزیر کشور داشتیم. من به عنوان یک پزشک گفتم اول از همه صادقانه با مردم صحبت کنیم تا روند پیگیری‌ها و همراهی مردم با ما بهتر شود.

ابراهیمی می‌گوید: در مدرسه‌ها، اول یک بوی تند مثل ماهی گندیده به مشام می‌رسد و بعد بی‌حالی و تنگی نفس و سرفه برای دانش‌آموز اتفاق می‌افتد. بعد علائم نورولوژیک عصبی پدیدار می‌شود که معمولاً به شکل گزگز و مورمور سر انگشت‌های دست و پا است و در نهایت اضطراب و استرس و بعد بیماران به بیمارستان منتقل می‌شوند. عمدتاً بیماران یک تا شش ساعت بعد، به سلامتی می‌رسند، زیرا سرم‌تراپی می‌شوند و استرس کاهش می‌یابد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس می‌گوید: موضوع مسمومیت دانش آموزان، به قصد کُشتن نیست، چون تا الان کسی فوت نکرده است و فقط به قصد رعب و وحشت و اضطراب در سطح جامعه است. کار‌هایی که وزارت بهداشت باید انجام بدهد را صورت داده است و بیماران به بیمارستان منتقل شده و تاکید کرده‌ایم که به هیچ عنوان پول ویزیت و دارو گرفته نشود و بیماران رایگان درمان و ترخیص شوند.

او می‌گوید: یک تیم تخصصی و فوق‌تخصصی از دانشمندان در رشته‌های مختلف به عنوان کمیته علمی زیر نظر معاونت درمان تشکیل شده است که تمام علائم بیمارستان‌ها و مدارس سراسر کشور را رصد می‌کنند و آزمایش‌های تخصصی انجام می‌شود و نتایج را به کمیته اعلام می‌کنند.

۲۶ استان و ۲۴۵ مدرسه درگیر مسمومیت شده‌اند

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان می‌گوید: ۲۶ استان و ۲۴۵ مدرسه درگیر موضوع شده‌اند. اگر این چالش، هیستریک و تمارض باشد، مگر می‌شود که شش هزار نفر بیمارستانی شوند؟ خیر تمارض نیست. واقعیت امر این است که این بمب‌ها، یک ماده شیمیایی با عمر کوتاه هستند، چون فرار است و در خون قابل ردیابی نیست. این بمب، اثرات سمی دارد، ولی پایدار نیست و زودگذر است.

ابراهیمی می‌گوید: به عنوان پزشک می‌گویم که یک عامل شیمیایی در کار است و علائم بالینی نشان می‌دهد که بیماری اتفاق می‌افتد، ولی هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌اند، چون یک‌سری مواد شیمیایی در بررسی‌های قم و تهران در خون کشف شده است، ولی نه اینکه قطعیت داشته باشد و بشود در موردش قضاوتی کرد.

او می‌گوید: فعلاً از این شش هزار نفر، کسی مریض بدحال نبوده است. فقط چند نفر کارشان به آی سی یو کشیده که آن‌ها هم بیماری زمینه‌ای داشته‌اند. یعنی خودشان یا تشنج یا آسم شدید داشته‌اند. به عنوان یک فرد علمی می‌گویم که این بمب، اثرات کوتاه مدتی دارد و عارضه‌دار نیست، ولی برای بلندمدت نمی‌توان قضاوتی کرد که چه اتفاقاتی در بدن خواهد افتاد.

نیرو‌های امنیتی اعلام کردند ردپای عوامل خارجی پیدا نشده است

عضو کمیسیون بهداشت مجلس می‌گوید: از نیرو‌های امنیتی و مجموعه دستگاه‌های اجرایی خواستیم که به سرعت ابعاد این موضوع را مشخص کنند و اطلاعات کاملی به مردم بدهند. فعلاً سرنخ دقیق و درستی درنیامده است و من در تمام جلسات حضور داشته‌ام. اینکه مشخص شده باشد که کار سازمان منافقین یا جای دیگری است، صحت ندارد. تا الان نیرو‌های امنیتی اعلام کرده‌اند که ردپای عوامل خارجی پیدا نشده، ولی هیچ علت خاصی هم پیدا نکرده‌اند.

ابراهیمی می‌گوید: عامل تحریک‌کننده فقط در مدرسه دخترانه این بمب‌ها را می‌اندازد، پس روی طیف خاصی با اهداف خاصی این کار را انجام می‌دهند. یکی از اهداف بیوتروریسم که در دنیا اتفاق می‌افتد، ایجاد رعب و وحشت است. تحمل بدن زن‌ها نسبت به بیماری کمتر است. زن‌ها ضعیف‌تر هستند و موادی به نام آنتی‌اکسیدان که در کبد ترشح می‌شود را کمتر دارند. حتی سیستم بدنی و گلوتاتیونی که در کبد برای زنان تولید می‌شود، نسبت به مرد‌ها کمتر است، پس آسیب‌پذیری زن‌ها بیشتر از مردان است و به همین دلیل است که تعداد بیشتری از دختران علائم داشته و به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند. یکی از دلایل هم این است که عامل تحریک‌کننده بخواهند موضوع را به شعار «زن زندگی آزادی» ارتباط دهد.

او می‌گوید: معتقدم دختران به مدرسه‌ها بروند، چون هیچ مشکلی وجود ندارد. البته در کنار واقعیت‌هایی که اتفاق افتاده، ممکن است خود دانش‌آموزان هم شیطنت‌هایی بکنند. کلیات این است که یک اتفاقی افتاده است. ممکن است در بین دانش‌آموزان، افرادی باشند که مضطرب و استرسی شوند، ولی هیستریک به عنوان عامل اصلی این مسمومیت نیست و من این نظریه را قبول نداشته و ندارم. از این‌رو، توصیه من این است که مردم آرامش خود را حفظ کنند، چون نیرو‌های امنیتی و دولت و مجلس به شدت پیگیر هستند و بی‌تفاوت ننشسته‌اند و حتماً ابعاد قضیه را مشخص می‌کنند، ولی باز هم می‌گویم مسئولان امر باید اطلاع‌رسانی دقیق‌تری به مردم می‌کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: