پس از اتفاقات اخیر در چند دانشگاه ایران از جمله دانشگاه شریف تهران، که در پی درگذشت مهسا امینی جو ملتهبی داشت و با دخالت نیروهای امنیتی همراه بود، مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: مسئولان باید با هیجانات دانشجویی با صبر و متانت رفتار کنند و از خود دانشجویان نیز که انسانهای باهوشی هستند و بهره هوشی بالایی دارند انتظار میرود که اجازه ندهند دیگرانی بیایند و ادبیات خودشان را در فضای دانشگاه حاکم کنند.
دیدارنیوز: رئیس کمیته آموزش و پژوهش پزشکی مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان باید با صبر و متانت با دانشجویان رفتار کنند و از خود دانشجویان نیز که انسانهای باهوشی هستند انتظار میرود که اجازه ندهند دیگرانی بیایند و ادبیات خودشان را در فضای دانشگاه حاکم کنند.
مهرداد ویس کرمی، در رابطه با اتفاقات اخیر در برخی دانشگاه ها، بیان کرد: وقتی صحبت از دانشگاه میشود، صحبت از محیط علم و دانش است و از همه کسانی که در این عرصه حضور دارند توقعی بیش از سایر اقشار جامعه وجود دارد و اگر بناست نقدی هم صورت گیرد و مسالهای هم وجود داشته باشد، انتظار این است که از روش حل مساله و از طریق گفتگو و دانش حل شود.
وی با بیان اینکه برخی رفتارها در شأن قشر دانشگاهی ما نیست، تصریح کرد: متاسفانه بعضا هم افرادی از قدیم الایام از بیرون وارد این جمعها میشوند و مطالبات را به سمت منفی میبرند. بد مطالبه کردن به مرگ مطالبهگری میانجامد و اگر موضوعی را بد مطالبه کنیم، آن مطالبه حقیقی نیز هدر میرود؛ بنابراین مطالبه گری در فضای آرام و منطقی و با گفتگو، صبر و حوصله بهتر به نتیجه میرسد.
مسئولان در برخورد با هیجانات دانشجویی با صبر و متانت رفتار کنند
این عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: مسئولان باید با هیجانات دانشجویی با صبر و متانت رفتار کنند و از خود دانشجویان نیز که انسانهای باهوشی هستند و بهره هوشی بالایی دارند انتظار میرود که اجازه ندهند دیگرانی بیایند و ادبیات خودشان را در فضای دانشگاه حاکم کنند.
ویس کرمی با بیان اینکه دانشگاهیان در عرصههای علمی و در حل گرههای کور جامعه و در استقلال فناوری کشور تاثیر جدی داشتند و از ابتدای انقلاب پیشتاز حرکتهای انقلابی و مردمی بودند، تاکید کرد: انتظار این است که انقلابی که با کمک گذشتگان، دانشجویان و اساتید و با خون ۳۰۰ هزار شهید به بار نشسته است، به صورت درست و منطقی پیش برود و اگر هم اشکالاتی وجود دارد ما این اشکالات را با گفتگو و اصلاح در گفتار، رفتار و اندیشه هایمان پیگیری کنیم و خدای نخواسته اسیر هیجانات و بازیهای روانی دشمن نشویم.
وی افزود: الان بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی و با توجه به شرایط و اقتداری که کشور در منطقه پیدا کرده و امنیتی که در میان کشورهای دیگر دارد، دشمن دوست دارد امنیت ما را از داخل به چالش بکشد، بنابراین انتظار این است که قشر فرهیخته ما که اساتید و دانشجویان هستند بیشتر از سایر مردم درک کنند. همینطور که میبینیم بسیاری از اساتید در مسائلی که جدیدا پیش آمد موضع گیری کرده و دعوت به گفتگو، آزاداندیشی، مناظرههای علمی و پرهیز از رفتارهایی که آرامش جامعه را بر هم میزند، کردند.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: الان بازاریان با وجود این شرایط اقتصادی میخواهند کاسبی کنند که اگر امنیت وجود نداشته باشد دچار مشکل میشوند و اقتصاد کشور آسیب میبیند. مثلا در اغتشاشات اخیر چندین دستگاه خودرو از بین رفت که تعدادی از آنها آمبولانسهایی بودند که ما در مجلس شاهد بودیم برای خرید و ورود آنها چقدر انتظار کشیده شد و میلیاردها تومان هزینه آنها شد.
بهترین راه در شرایط فعلی جدا کردن صف خود از معاندان و ضد انقلاب است
ویس کرمی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی بهترین راه این است که صف خود را از معاندان، ضد انقلاب و کسانی که کشور ایران را سربلند نمیخواهند جدا کنیم، تصریح کرد: قطعا مسائل و مشکلاتی وجود دارد، اما باید بتوانیم آنها را با گفتگو حل کنیم و اگر بناست اصلاح رویهای هم در هر جایی صورت بگیرد باید بر مبنای استدلال و گفت و گوی متقابل پیش برود.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس در عین حال خاطرنشان کرد: جوانان این کشور به مملکت خود علاقه دارند، ولی گاهی ممکن است هیجاناتی پیش آید و تحریکاتی باشد که از اساتید و خانوادهها انتظار داریم کمک کنند تا این مرحله احساسی و هیجانی نیز سپری شود و انشاءالله دانشگاهها با قدرت و قوت بعد از دو سال کرونا به کارشان ادامه دهند.
رئیس کمیته آموزش و پژوهش پزشکی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با توجه به اینکه در جریان کرونا مقداری افت آموزشی داشتیم و به واسطه حضوری نبودن کلاسها حتی شاید افت علمی هم داشته باشیم، نیاز به تلاش مضاعف داریم.
ویس کرمی افزود: کسانی که بخواهند دانشگاهها را به سمت حاشیهها ببرند قطعا دوستدار مردم نیستند و قطعا یا نمیدانند یا اگر کسی هم میداند، هوشیار باشد که دارد آب در آسیاب دشمن میریزد.
دانشگاه وظیفه ذاتیاش که تولید علم است را دنبال کند
وی در ادامه تاکید کرد: دانشگاه باید وظیفه ذاتی خود که تولید علم و فتح قلههای علمی است را دنبال کند و وارد حاشیههایی که ایجاد میشود، نشوند.
این عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه اخیر این کمیسیون با وزیر علوم، یادآور شد: آقای دکتر زلفی گل در کمیسیون تاکید داشتند که کلاسهای دانشگاهها با قوت و قدرت طبق مقررات برگزار شود و پیام حضور ایشان هم در میان دانشجویان دانشگاه شریف نیز همین بود که شما را فرزندان خودمان میدانیم و صدای شما را میشنویم و با هم صحبت میکنیم که کار مثبت و ارزندهای است.
ویس کرمی در پایان گفت: به نظرم این موضوعات موقتی است و میگذرد و کشور مثل گذشته با قدرت در جهت آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت خواهد کرد. دشمنان مردم ایران و نظام اسلامی بدانند که این بار هم سرشان به سنگ ندامت خواهد خورد و کاری از پیش نخواهند برد.