حمید عمادی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر کرونا در کشور در حال افزایش است، گفت: با توجه به در پیش بودن برخی مناسبتها و تجمعات از جمله ماه محرم و بازگشایی مدارس و دانشگاهها و پس از آن آغاز فصل سرما که به طور طبیعی موارد افزایش عفونتهای تنفسی را شاهدیم، باید دقت بیشتری در رعایت پروتکلها داشته باشیم و استفاده از ماسک و تزریق واکسن جدی گرفته شود.
دیدارنیوز: عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه زیرسویههای BA ۴ و BA ۵ امیکرون، بسیار مسریتر و واکسنگریز هستند، گفت: به نظر میرسد در حال ورود به موج جدید کرونا هستیم.
حمید عمادی، درباره وضعیت ابتلا به کرونا در کشور و علت صعود دوباره آمارها، گفت: در حال حاضر کرونا در کشور در حال افزایش است؛ البته این وضعیت در برخی کشورهای دیگر هم افزایشی است که کشور ما هم یکی از این کشورهاست.
افزایش موارد ابتلا به کرونا در ایران ناشی از افزایش بیماری در کشورهای همسایه
وی افزود: بیشتر هم به نظر میآید که به دنبال افزایش موارد بیماری در کشورهای همسایه ماست که موارد ابتلا در کشور ما هم در حال افزایش است. مثال واضح آن کشور ترکیه است. این کشور مدتهاست برای جلب توریست اعلام کرده که نیازی به استفاده از ماسک نیست. افرادی که با هواپیماهای این کشور مسافرت میکنند، واقعا در هواپیما و فرودگاه کسی ماسک نمیزند و شرایط مناسبی برای انتقال کروناست.
افزایش موارد سرپایی و بستری کرونا در کشور
عمادی ادامه داد: از هفته گذشته موارد سرپایی ناشی از بیماری در کشور به صورت واضحی افزایش یافت و در حال حاضر موارد بستریمان هم در حال افزایش است. متاسفانه با روند موجود، طبیعتا به احتمال زیاد در دو هفته آینده موارد مرگومیر هم افزایش خواهد یافت.
BA ۴ و BA ۵ مسریتر و واکسنگریزتر
وی تاکید کرد: البته خبر خوب این است که این سویه و زیر سویه از بیماری کووید ۱۹ که زیرسویههای اُمیکرون هستند و با عنوان زیرسویههای BA ۴ و BA ۵ شناخته میشوند، معمولا بیماریهایی هستند که قسمتهای فوقانی مجاری تنفسی را درگیر میکنند و مانند نوع دلتا، ماهیت شدیدی ندارند. طبیعتا بیماریزاییشان هم مانند دلتا کشنده نیست، اما باتوجه به اینکه شیوع بسیار بالایی دارند و بسیار مسری و واکسنگریز هستند، احتمال ابتلای گسترده افراد حتی به صورت خفیف وجود دارد. حال زمانیکه ابتلا گسترده شود، تعدادی از افراد مسن، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، افرادی که داروهای شیمیدرمانی و ... استفاده میکنند، ممکن است بیماریشان مانند همه در حد یک عفونت تنفسی فوقانی یا سرماخوردگی نباشد و ممکن است منجر به بستری یا حتی فوت هم شود.
عمادی با بیان اینکه به نظر نمیرسد که مرگومیر این زیرسویهها مانند دلتا باشد، گفت: با این حال احتمال افزایش بیماری و بالا رفتن موارد بستری و طبعا افزایش موارد فوت وجود دارد، اما امیدواریم که شرایط مانند شرایط شیوع دلتا نشود. این اتفاق تا زمانی رخ میدهد که همین زیرسویهها وجود داشته باشند، اگر ویروس جهش جدیدی داشته باشد، کمااینکه بارها این جهش در ویروس کرونا اتفاق افتاد و سویههای مختلفی را ایجاد کرد، ممکن است شرایط متفاوت شود.
استفاده از ماسک و تزریق واکسن را جدی بگیرید
وی با تاکید بر تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: با توجه به در پیش بودن برخی مناسبتها و تجمعات از جمله ماه محرم و بازگشایی مدارس و دانشگاهها و پس از آن آغاز فصل سرما که به طور طبیعی موارد افزایش عفونتهای تنفسی را شاهدیم، باید دقت بیشتری در رعایت پروتکلها داشته باشیم.
عمادی گفت: در این مقطع لازم است که افرادی که تاکنون واکسن تزریق نکردهاند، واکسن بزنند. افرادی که یک دز واکسن تزریق کردهاند، حتما دز دوم را تزریق کنند و کسانیکه شش ماه از تزریق واکسنشان گذشته، دز یادآور واکسن را تزریق کنند. در حال حاضر در کشور واکسن داریم و تنها سلاحی هم که میتواند در برابر کرونا کمککننده باشد، واکسن است. تزریق واکسن از عدم تزریق آن بهتر است. خواهش میکنیم که مردم واکسنشان را تزریق کنند و رعایت پروتکلها مانند استفاده از ماسک را به تدریج جدی بگیرند.
ورود به موج هفتم؛ آری یا خیر؟
وی با بیان اینکه میتوان گفت که به نظر میرسد داریم وارد یک موج جدید کرونا میشویم، گفت: البته امیدواریم این موج، موج شدیدی نباشد.
علائمی بیماران کرونایی که در حال حاضر به بیماری مبتلا میشوند
عمادی درباره علائم مراجعهکنندگان فعلی کرونا، گفت: عمدتا مبتلایان علائم سرماخوردگی دارند. همچنین تعداد قابل ملاحظهای از مبتلایان علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ دارند و فکر میکنند مسموم شدند؛ در حالی که کووید است. همچنین تعدادی هم علائمی مانند آبریزش بینی و ... دارند و برخی هم گلودردهای شدیدی دارند. در عین حال برخی افراد هم هیچیک از این علائم را نداشته و فقط تب و خستگی و کوفتگی بدن را دارند. همه این موارد میتواند کووید باشد.
وی گفت: افرادی که بیماری زمینهای دارند، با دیدن این علائم حتما به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند، اما افراد جوانی که بیماری زمینهای ندارند، در خانه بمانند و استراحت کنند و داروهای تسکیندهنده مصرف کنند، سرکار نروند تا باعث شیوع بیماری نشوند و در تجمعات حاضر نشوند و ماسک بزنند تا بیماریشان منتقل نشود.