علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد

ایران و آمریکا راهی جز توافق ندارند

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص طرح مساله خروج ایران از NPT و مذاکرات برجام گفت: در چنین وضعیت آشفته اقتصادی، ما دیگر گنجایش رویکرد قهری اینگونه را نداریم. به نظر می‎‌رسد هر دو طرف به نقطه‌ای رسیده اند که ناچار هستند بر سر حداقل‌ها توافق کنند.

کد خبر: ۱۳۲۰۹۰
۰۹:۳۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱

دیدارنیوز: یک کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص طرح مساله خروج ایران از NPT گفت: پیشنهاد خروج از NPT که مطرح می‌شود، بسیار پیشنهاد عقب افتاده و خطرناکی است. یعنی در چنین وضعیت آشفته اقتصادی، ما دیگر گنجایش رویکرد قهری اینگونه را نداریم. به نظر می‎‌رسد هر دو طرف به نقطه‌ای رسیده اند که ناچار هستند بر سر حداقل‌ها توافق کنند.

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص مذاکرات برجامی عنوان کرد: شرایط عمومی مذاکرات دچار آشفتگی شده است. هر دو کشور (ایران و آمریکا) نیازمند برجام و رفع مشکل هستند و به صورت پنهانی دیپلماسی را در پیش گرفته‌اند تا آخرین روزنه‌های امید بسته نشود.

او با بیان اینکه از سوی دیگر تغییر و تحولاتی در منطقه در حال رخ دادن است که سطح فشار‌ها بر ایران افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: اسرائیل با میدان داری در شیخ نشین‌های خلیج‌فارس در آینده نزدیک پایگاه‌های خود را در نزدیکی ایران مستقر می‌‎کند. همچنین سفر آینده بایدن به منطقه و دیدار او از اورشلیم و ریاض شرایط منطقه را به زیان ما تغییر می‌دهد.

بیگدلی در مورد شکل‌گیری حلقه جدیدی در خاورمیانه که برای ایران خطرناک است، گفت: اخیراً اعلام شد که حلقه جدیدی در منطقه خاورمیانه در حال شکل‌گیری است که شامل ترکیه، عربستان، اسرائیل، اردن و مصر خواهد بود؛ بنابراین شاهد بوجود آمدن یک اجماع علیه ایران در منطقه هستیم.

این کارشناس درباره تبعات فشار‌های منطقه‎ای بر مذاکرات برجامی توضیح داد: این اجماع علیه ایران در منطقه باعث می‌شود که ایران از انتظار اصلی خود که خروج نام سپاه پاسداران از لیست گروه‌های تروریستی است، مقداری عقب‌نشینی کند.

وی در ادامه با بیان اینکه مشکل ما با غرب فقط برجام نیست، تاکید کرد: برجام باب ورود به حل مشکلات دیگر ما با غرب است. ممکن است سال ۲۰۲۴ رییس‌جمهوری آتی آمریکا هم مانند دونالد ترامپ از توافق برجام خارج شود.

بیگدلی ادامه داد: با این وجود مشکل اساسی غرب با ما به دلیل حضور منطقه‌ای و مسائل موشکی ایران است. تا این دو موضوع حل نشود؛ رابطه ما با غرب سازنده نمی‎‌شود و به همین دلیل است که نام سپاه از لیست گروه‌های تروریستی خارج نشد. بایدن گفته بود اگر قرار است نام سپاه از این لیست خارج شود باید تعهد دهید که در کشور‌های همسایه حضور پیدا نکنید.

وی در ادامه توضیح داد: بر همین اساس بود که آقای روحانی از برجام ۲ و ۳ صحبت کرد. البته این دو موضوع ظاهراً پنهان است، ولی اصلی‌ترین مشکل ما با غرب همین دو مساله است که اشاره کردم. در واقع غرب می‌خواهد از دروازه برجام و آژانس وارد مسائل دیگر شود.

این کارشناس با تاکید بر اینکه مذاکرات برجامی به بن بست نرسیده، بیان کرد: هنوز روزنه‌های امیدی وجود دارد. به دلیل اینکه هر دو طرف نیازمند دستیابی به برجام هستند و اگر انعطاف بیشتری از خود نشان دهند، به توافق دست می‌یابند.

بیگدلی در پایان خاطرنشان کرد: من معتقدم که برجام به نقطه ناامید کننده‌ای نرسیده است و امیدواریم در روز‌های آینده گشایشی صورت گیرد. در حال حاضر ما و آمریکا مشغول یک دیپلماسی پنهانی از کانال اروپا، قطر و پاکستان هستیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: