بخش دوم گفتگو با محمد توسلی دبیرکل نهضت آزادی ایران بر سالهای بعد از انقلاب متمرکز است. جایی که نهضت مدعی اتخاذ استراتژی آگاهی بخشی است و منتقدان بر کماثر بودن فعالیتهای آن تاکید دارند.
دیدارنیوز ـ حامد شجاعی: زمانی که مهندس مهدی بازرگان در محکمه نظامی تهران، نهضت آزادی ایران را آخرین تشکیلاتی نامید که با زبان قانون با حکومت پهلوی صحبت میکند، باورش مشکل بود که در فردای براندازی رژیم پهلوی، همین حزب، در حالی که هنوز بسیاری از چهرههای سرشناس و بلندپایهاش علاوه بر تکیه زدن بر منصب نمایندگی مجلس، در زمره رهبران و پیشگامان انقلاب و حکومت برآمده از آن به شمار میرفتند، موفق به اخذ مجوز فعالیت از وزارت کشور نظام جدید حاکم بر کشور نشود. کشمکشهای نهضت آزادی ایران با ارکان سیاسی و امنیتی حاکمیت بر سر فعالیت علنی و رسمی از همان زمان آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. در این بازه زمانی نهضت آزادی ایران از رد صلاحیت دو دبیر کل پیشین خود در ادوار انتخابات ریاست جمهوری تا ارائه لیست کامل در انتخابات دومین دوره شورای شهر تهران را تجربه کرده است، اما برآیند این فعالیتها در زمینه تکیه زدن بر جایگاههای حاکمیتی پس از پایان مجلس اول، صفر بوده است.
در عوض، کارنامه فعالیتهای نهضت آزادی در چهل سال گذشته انباشته از بیانیهها و نامههای سرگشاده یا سربسته خطاب به ملت و حاکمان است و بسیاری از اعضای این تشکیلات در این سالها بابت همین فعالیتهای رسولانه نیز متحمل هزینههای فراوان شدهاند.
در بخش دوم از گفتگو با محمد توسلی، دبیر کل نهضت آزادی ایران، تلاش شد شیوه فعالیت تشکیلاتی و سیاسی این حزب و نسبت و مناسبات آن با افراد و جریانهای گوناگون مورد کنکاش قرار گیرد.
قسمت دوم گفتگو با محمد توسلی را در ادامه بببینید:
عوامل برنامه تنگنا:
تهیه کننده و مجری: حامد شجاعی
مشاورین طرح: زهرا توحیدی، حامد سیاسیراد، سجاد شجاعی
دکور و تصویر: اشکان اشعریون
دستیار تولید: محمد بدیعی
تدوین: سجاد پیروانی