دلتاکرون، از شایعه تا واقعیت

مینو محرز: پای دلتاکرون به کشور نرسیده است

پیش بینی‌ها درباره رفتار امیکرون اشتباه بود، حالا این ویروس می‌خواهد قدرت خود را با "دلتامیکرون" بیشتر نشان دهد، اما مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله کرونا به دیدار می‌گوید: پای این ویروس به کشور باز نشده است.

کد خبر: ۱۲۲۰۲۲
۰۸:۵۲ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

 

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: وقتی محققان و دانشمندان به این نتیجه رسیدند که تنها راه مقابله با کرونا زدن واکسن است، تمام توان و قدرت و دانش خود را گذاشتند و در مدت کوتاهی به دو فرمول ثابت برای حفاظت جان انسان‌ها در برابر کووید ۱۹ رسیدند و بعد از تزریق این واکسن صحبت‌های مبنی بر پایان عمر این ویروس در مدت زمان نسبتا کوتاه مطرح شد، اما قدرتمندتر شدن کرونا با جهش امیکرون احتمال از بین رفتن کامل آن را در هاله از ابهام گذاشت؛ از سوی دیگر برخی از محققان امیکرون را آخرین قدرت نمایی کرونا می‌دانند و معتقدند بعد از این ابتلا افراد به کرونا در حد سرماخوردگی باقی می‌ماند، اما خبر ویروس ترکیبی از دلتا و امیکرون که زین پس قرار است با نام دلتاکرون بشناسیم و محققان انگلیسی احتمال بروز و ظهور آن را محتمل می‌دانند، دوباره مردم را نگران و محققان را کلافه کرده است.


بیشتر بخوانید: امیکرون؛ ویروسی که سیاست مداران را ضربه فنی کرد!


همه افراد بستری درگیر امیکرون هستند

مینو محرز؛ عضو کمیته ملی مقابله با کرونا در گفتگو با دیدار در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه بروز ویروس دلتاکرون در کشور جدی است، می‌گوید: انگلستان تنها کشوری است که از ابتدای شیوع کرونا خیلی جدی و دقیق روی رفتار کرونا تحقیق می‌کند و یافته‌های آن درصد خطای خیلی کمی دارد و تنها دو مورد در خود کشور انگلستان پیدا شده و کشور‌های دیگر گزارشی درباره ابتلا به دلتاکرون را منتشر نکرده اند.

او با اشاره به اینکه هم ایران و بسیاری از کشور‌ها هنوز درگیر امیکرون هستند، می‌افزاید: علیرغم دریافت سه دز واکسن درایران و کشور‌های مختلف امیکرون در حال جولان دادن است فقط مزیتی که دارد این است که شدت درگیری و مرگ افزایش نیافت.

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر اینکه تعداد مبتلایان و بستری در روز‌های اخیر به اوج خود رسیده است، می‌افزاید: تمام افراد مبتلا و بستری‌ها با امیکرون درگیر هستند و خبری از ویروس جهش یافته جدید نیست.

او به جلسات هفتگی کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در روز‌های یکشنبه اشاره می‌کند و می‌گوید: در جلسه آخر این کمیته موضوع شیوع دلتاکرون را با دکتر مختاری استاد برتر ویروس شناسی کشور مطرح کردیم و ایشان اعلام کرد همه آزمایش‌های انجام شده روی افراد نشان می‌دهد که آن‌ها به امیکرون مبتلا هستند و خبری از ویروس جدید نیست.


بیشتر بخوانید: روز‌های ابتدایی اسفند نقطه اوج پیک امیکرون است


لاک داون بی فایده است

محرز در پاسخ به این سوال که چرا در روز‌های اول شیوع امیکرون گفته می‌شد که این ویروس خطر زیادی ندارد، اما حالا عکس این پیش بینی‌ها ثابت شده است، می‌گوید: در روز‌های نخست شیوع امیکرون مشکل خاصی نداشتیم و بیشتر مراجعه‌ها سرپایی بود، اما در روز‌های اخیر تعداد بستری‌ها بیشتر شده و این آمار هم بیشتر مربوط به کسانی است که بیماری زمینه‌ای یا سن بالایی دارند.

به گفته عضو کمیته ملی هر چند کرونا مدام در حال به روز رسانی و جهش جدی است، اما رفتار ما در مقابل این ویروس همچنان باید زدن واکسن، شست و شوی دست ها، پرهیز از حضور در تجمعات و از همه مهمتر ماسک زدن باشد، زیرا ثابت شده که لاک داون هیچ فایده‌ای ندارد و این خود مردم هستند که باید در تجمعات شرکت نکنند به عروسی نروند، چون در نهایت ضرر این اتفاق گریبان خود آن‌ها را می‌گیرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید دوباره روی این موضوع که درباره رفتار کرونا هر پیش بینی اشتباه است، می‌افزاید: ما هنوز نمی‌دانیم که وضعیت کرونا و امیکرون به همین شکل می‌ماند یا نه. بنابراین ممکن است مانند انفولانزا که هر سال نیاز به دریافت واکسن دارد، برای پیشگیری از ابتلای شدید به کرونا هم واکسن بزنیم.

او درباره دوره قرنطینه افراد مبتلا به امیکرون می‌گوید: قرنطینه پنج روزه برای گذران ابتلا به امیکرون کافی است حتی این موضوع در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تائید شده است، اما طول درمان آن در افراد متفاوت است و خوشبختانه امیکرون در دستگاه تنفسی فوقانی می‌ماند و زود هم حذف می‌شود و ریه را درگیر نمی‌کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: