آسترازنکا موجود نیست؛ چه واکسنی برای دز سوم مناسب است؟

تاثیرگذاری واکسن‌های کرونا بعد از در دسترس قرار گرفتن آن مهترین دغدغه مردم بود و آسترازنکا بیشترین طرفدار را در نبود فایزر داشت، اما حالا با نبود این واکسن باید دید کدام واکسن جایگزین بهتری است.

کد خبر: ۱۱۷۵۹۳
۱۴:۱۱ - ۱۱ دی ۱۴۰۰

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: از زمانی که صحبت تزریق دز سوم در کشور جدی شد، خیلی‌ها به دلیل تاثیرگذاری بهتر واکسن آسترازنکا به دنبال دریافت این واکسن بودند در حالیکه واکسن‌های دیگری مانند سینوفارم، بهارات و حتی واکسن‌های ایرانی مانند پاستوکووک هم تاثیرگذاری خود را نشان دادند، هر چند پاستو کووک بعد از فراز و نشیب‌های طولانی به دور سوم مسابقه تزریق واکسن رسید، اما محققان تاثیرگذاری این واکسن را تائید می‌کنند.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که هنوز نمی‌دانید برای دز سوم باید چه واکسنی تزریق کنید، ادامه این گزارش را بخوانید و در نهایت به شما خواهیم گفت که چه واکسنی در نبود واکسن آسترازنکا می‌تواند استفاده شود.


بیشتر بخوانید: پاستوکووک در سبد کم «برکت» واکسن‌های ایرانی


دز سوم چه واکسنی بزنیم؟

اگر دز اول و دوم را بهارات زدید بهتر است بعد از سه تا چهار ماه پاستوکووک و آسترانزنکا بزنید؛ اگر اسپوتینک وی زدید بعد از ۶ ماه پاستوکووک و آسترازنکا بزنید؛ اگر سینوفارم زدید سه تا چهار ماه بعد سینوفارم، پاستووک و آسترازنکا و اگر کووایران برکت زدید هم توصیه می‌شود سه تا چهار ماه بعد برکت، پاستوکووک و آسترازنکا بزنید.

اما اگر دز اول و دوم خود را آسترازنکا زدید، ۶ ماه بعد می‌توانید آسترازنکا یا پاستوکووک دریافت کنید؛ اما نکته مهم اینجاست که بسیاری از افرادی که دز اول و دوم خود را آسترازنکا زدند با نبود این واکسن در مراکز واکسیناسیون روبرو هستند و این پرسش را دارند که چه باید بکنند؛ محمد رضا محبوب فر اپیدمولوژیست درباره ماجرای تزریق دز سوم به دیدار می‌گوید: با توجه به اینکه در سطح دنیا سویه‌های جدید را مشاهده می‌کنیم و دولت روی تزریق دز سوم تبلیغ می‌کند، باید این را بدانید که هیچ کدام از واکسن‌های تولیدی و واکسن‌هایی که از قبل وارد کشور شدند ایمنی صد در صدی رد برابر امیکرون و سویه‌های جدیدتر ندارد؛ زیرا واکسن‌های موجود در بازار به روز رسانی نشده اند و نمی‌تواند روی سویه جدید امیکرون تاثیر گذار باشد.

او با تاکید بر اینکه مسوولان وزارت بهداشت روی تزریق دز سوم و حتی چهارم تاکید زیادی دارند؛ می‌افزاید: با اینکه هنوز استقبال عمومی از این پیشنهاد زیاد نیست، اما توصیه همه پزشکان به مردم این است که این واکسن را دریافت کنند با آگاهی از اینکه واکسن‌های موجود در بازار به تنهایی مقاومتی برای مردم در مقابل امیکرون ایجاد نمی‌کند.

این اپیدمولوژیست تاکید می‌کند: کشور‌های دیگر از مدت‌ها پیش کار تزریق واکسن دز سوم را آغاز کرده اند، اما با واکسن‌های به روز شده نه واکسن‌های قبلی و در حال حاضر ۹ شرکت در دنیا واکسن‌های خود را به روز کرده اند که آسترازنکا یکی از همان واکسن‌ها است.

او درباره ساختار واکسن آسترازنکا که در حال حاضر جزء واکسن‌های برتر است؛ اینگونه توضیح می‌دهد: واکسن آسترازنکا از یک ویروس بی‌ضرر، یک آدنوویروس عامل سرماخوردگی برای انتقال ژن‌های سازنده پروتئین گل‌میخی سطح کروناویروس به درون سلول‌ها استفاده می‌کند و سلول‌ها را وادار به ساختن این پروتئین‌ها می‌کند که سپس باعث تحریک دستگاه ایمنی و تولید آنتی‌بادی ضد کروناویروس می‌شود.

نتایج آزمایش‌های انجام شده روی ۱۰۷۷ نفر که به آن‌ها واکسن مشترک شرکت دارویی آسترازنکا با همکاری دانشگاه اکسفورد تزریق شده موفقیت‌آمیز بوده و بدن آن‌ها پادتن‌هایی تولید کرده است که می‌توانند به جنگ ویروس کرونا برود.

به نظر می‌رسد تنها راه چاره‌ای که پیش روی مردم قرار دارد این است که علاوه بر دریافت دز سوم توصیه‌های گذشته مانند زدن ماسک و شستن دست‌ها را همواره رعایت کنند و تا رسیدن واکسن‌های به روز شده منتظر بمانند، هر چند که تولیدکنندگان داخلی تاکید فراوان روی مثمر ثمر بودن واکسن‌های داخلی دارند، اما تا اعتماد کردن مردم به واکسن‌های داخلی راه زیادی باقی مانده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: