سخنگوی ناجا در نشست خبری امروز خود از پایان پرونده شکایت سرباز نیروی انتظامی از عناسبتانی نماینده مجلس با صلح و سازش خبر داد. سردار مهدی حاجیان گفت که عنابستانی از سرباز وظیفه دلجویی کرده است.
دیدارنیوز: سخنگوی ناجا درباره سرانجام پرونده سیلی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سرباز پلیس راهور تهران گفت: در این پرونده صلح و سازش بین شاکی و متشاکی انجام شد و اقای عنابستانی از سرباز وظیفه که شاکی بودند دلجویی کردند.
سردار مهدی حاجیان در نشست خبری صبح امروز خود در پاسخ به پرسش ایسنا درباره سرانجام ماجرای هک جایگاههای سوخت و اقدامات پلیس نیز گفت: نیروی انتظامی با توجه به ظرفیتهای پلیس فتا و ... به این حوزه ورود کرد و به کمک سازمانهای مربوطه آمد و بحمدالله این موضوع مدیریت شد.
بیشتر بخوانید: سیلی عنابستانی؛ خدایگان و بنده در خیابان انقلاب
حاجیان ادامه داد: خوشبختانه هر زمانی که دشمن به هر نحوی به ما حمله کرده است، مردم ما این اقدامات را محکوم کردهاند. تمام نهادهای مربوطه نیز در این حوزه ورود کردند.
به گفته سخنگوی ناجا پلیس هم در بحث شناسایی عاملان و هم در بحث بازگرداندن جایگاهها به چرخه وارد عمل شده است.
سخنگوی نیروی انتظامی درباره اینکه آیا پلیس افرادی را هم در مورد هک جایگاههای سوخت شناسایی کرده یا خیر، گفت: در این خصوص همان طور که گفتم ما در دو حوزه اقداماتی را انجام داده ایم که یک بخش مربوط به شناسایی بوده که اقداماتی انجام شده و در حال انجام است و یک بخش هم مربوط به بازگرداندن سامانهها به چرخه.
سخنگوی ناجا در پاسخ به پرسشی درباره ترافیک تهران اظهار کرد: تصمیم گیری درباره ترافیک بر عهده شورای عالی ترافیک است که پلیس نیز در آن حضور دارد، اما این طور نیست که هر تصمیمی که پلیس بخواهد اجرا شود. تمام پیشنهادات در شورایی مطرح شده و نظر جمعی در مورد آن اتخاذ خواهد شد. همان طور که میدانید نهادهای مختلفی در این شورا حضور دارند.
سخنگوی ناجا با بیان اینکه پلیس در حوزه ترافیک و روان سازی آن کمک خواهد کرد گفت: ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد که رفت و آمدها به نحو احسن انجام شود. البته در کلان شهرها اجرای طرحهایی نظیر همین طرح ترافیک وزوج و فرد در کاهش ترافیک بسیار کمک کرد، اما از نظر من یک موضوع که بسیار مهم است این است که مردم نیز خودشان باید در این حوزه کمک کنند. نه اینکه مردم میتوانند تمام مسئله ترافیک را حل کنند، اما مردم میتوانند در آرام کردن ترافیک تهران کمک کنند. پلیس نیز در این خصوص نقش سازندهای خواهد داشت و اقدام به مانیتورینگ ترافیک خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح زوج و فرد دوباره اجرا خواهد شد یا خیر، گفت: طرح زوج و فرد از طرحهای نسبتا موفقی بود که اجرا شد و اجرای این طرح نیز میتواند یکی از راهکارها باشد، اما اینکه آیا حتما این طرح اجرا خواهد شد یا خیر نیازمند تصمیم شورای عالی ترافیک است.
حاجیان درباره جمع آوری معتادان متجاهر نیز گفت: بارها گفته شده و همه میدانید که ناجا این آمادگی را دارد که ظرف کمتر از یک هفته تمامی معتادان متجاهر را در سراسر کشور جمع آوری کرده و به مراکز نگهداری از این معتادان تحویل دهد و این اقدام زمان و هزینه چندانی برای پلیس ندارد، اما مسئله این است که این معتادان در کجا باید نگهداری شوند. چرا در سالهای گذشته که باید بر بحث پیشگیری و درمان اعتیاد تأکید میشد اقدامی انجام ندادند و حالا باید تمامی سازمانهای دارای مسئولیت پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: ما به عنوان پلیس معتادان متجاهر را جمع کنیم آن وقت به کجا ببریم، در کجا نگهداری شوندو چطور درمان شوند؟ آیا به این موارد فکر شده است؟
وی درباره زمان درمان معتادان نیز گفت: متأسفانه در حال حاضر روند درمان معتادان ناقص است. حداقل طول درمان باید یک سال باشد و وقتی فرد به کمپ برده میشود باید بر این موارد نظارت شود. سازمانهای مسئول باید علاوه بر ترک برای بازگردان فرد معتاد به جامعه نیز برنامه جامع و کاملی داشته باشند.
سخنگوی ناجا از حضور رئیس جمهور در مرکز بازپروری سروش که در بازداشتگاه سابق کهریزک بنا شده نیز تشکر کرد و گفت: حضور رئیس جمهور باعث دلگرمی ما شد و انشاءالله ایشان دستوری دهند که این معضل برای همیشه حل شود. ما معتقدیم که باید با علل آسیبهای اجتماعی مقابله کرد.
حاجیان به پرسشی درباره اظهارات اخیر رئیس پلیس پایتخت درباره افزایش حجم سلاح در تهران نیز پاسخ داد و گفت: برخورد پلیس با قاچاقچیان سلاح و برهم زنندگان نظم عمومی جدی است و ما براساس قانون با این موارد برخورد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در مورد قاچاق سلاح نیز که بعضا به شکل هدفمند وارد کشور شده بود لازم است کشورهای همسایه توجه ویژهای به مرزهای خود داشته باشند. البته پلیس هم در مرزها و هم در مرکز شهر با قاچاقچیان سلاح برخورد کرده و ما اشراف خوبی روی این موضوع داریم.
حاجیان ادامه داد: البته لازم است که مجازات واردکنندگان سلاح نیز بازدارنده باشد ضمن اینکه ناجا نیز با این رفتار و به طور کلی با اراذل اوباش و تمام کسانی که بخواهند امنیت و آرامش مردم را مختل کنند برخورد خواهد کرد.
سخنگوی نیروی انتظامی با تأکید بر اینکه هر نوع سلاح فاقد مجوز در هر شکلی اعم از سلاح ساچمهای و... جزو موارد ممنوعه محسوب میشود، گفت: طبیعی است که دارنده چنین سلاحی مجرم است حتی اگر آن سلاح نه جنگی و نه شکاری باشد، اما همین که مجوز نداشته باشد حمل آن مجرمانه است.
وی ادامه داد: یعنی اگر وسیلهای به قصد ترساندن مردم باشد برای آن جرم انگاری شده و پلیس با دارنده چنین سلاحی برخورد خواهد کرد.
حاجیان همچنین در ابتدای این نشست از میزبانی ناجا در سی و پنجمین دوره از مسابقات بین المللی کشتی «سیزم» خبر داد و گفت: کشور ما از سال ۱۳۳۶ به جمع کشورهای عضو سیزم پیوسته ودر حال حاضر ۱۳۰ کشور جهان عضو آن هستند که میتوان گفت بعد از المپیک این مهمترین رویداد ورزشی در جهان است.
وی با بیان اینکه هدف سیزم حفظ صلح بین الملل و ایجاد اتحاد و همبستگی است، گفت: شعار سیزم نیز دوستی از طریق ورزش است و ما امیدواریم که ورزشکاران کشورمان در این مسابقات به قهرمانی برسند و برای این قهرمانی دعا میکنیم.
سخنگوی ناجا اضافه کرد: مراسم افتتاحیه این مسابقات روز شنبه در ورزشگاه ۱۲ هزار نفره آزادی برگزار خواهد شد.