افشین قطبی سرمربی پیشین تیم ملی و پرسپولیس میگوید در زمانی که سرمربی پرسپولیس بود بعد از ۵ ماه طوفان حاشیه روی صورتش آمده و اگر نتواند آن را مدیریت کند آرامش تیم را به هم میریزد.
دیدارنیوز - افشین قطبی سرمربی سابق تیم ملی و پرسپولیس که تا چندی پیش در سوپرلیگ چین سرمربیگری میکرد، شب گذشته در برنامه فوتبال برتر حضور یافت و در خصوص وضعیت تیم ملی ایران اظهار نظر کرد.
ما دو گروه مختلف [از بازیکنان]داریم. گروهی که ایران هست که خیلی باید تبریک بگویم از نتایج خیلی خوب تیم ملی ایران و کیفیت فوتبالیستهای تیم ما. فکر نمیکنم در تاریخ فوتبال انقدر لژیونر داشته باشیم. از ۲۳ بازیکن تیم ملی، ۱۹ بازیکن بیرون از کشور و در لیگهای مختلف بازی میکنند و این هم تجربههای مختلفی را میآورند و هم کیفیت فوتبالیستهای کشور ما را نشان میدهد.
در جام جهانی ۹۸ ما یکی از بهترین نسلهای فوتبال را داشتیم و این سالها صبر کردیم و این زمان و این جام جهانی یک نسل بسیار خوب و بی نظیری داریم. وقتی من نگاه میکنم و میبینم انصاریفرد، حاج صفی و... روی نیمکت هستند و این تیم انقدر قوی هست، واقعا هیچ مشکلی برای تیم ملی بزای رفتن به جام جهانی نمیبینم.
در گروه ایران، شاید کره جنوبی در ده سال اخیر این ضعیفترین تیمش است و تیم عراق و تیم امارات هم ضعیفترین تیمشان باشد و باید برای همین باید از این بازیها برای رفتن به جام جهانی استفاده کنیم و یک تیم خیلی خوب بسازیم که در جام جهانی بتواند به مرحله دوم برود.
در ترکیب تیم ملی بیرانوند بهترین گلر آسیا است و من فکر نمیکنم کسی به این شک کند و هیچ فورواردی با کیفیت سردار در آسیا نداریم و احساس میکنم طارمی بازیکنی است که همیشه برای تیم مقابل خطر به وجود میآورد و نگران شدم که یک حاشیهای درست شده بود و ایشان در ترکیب نبود. این مسایل به تیم ملی ما ضربه میزند و نباید اجازه بدهیم این اتفاقات بیرون از زمین رخ بدهد و اگر مشکلی داریم، بازیکن و مربیها باید با هم صحبت کنند و اجازه ندهند این مشکلات به رسانهها و زمین بیاید. بازیهای جهانبخش را من در فاینورد هم میبینم و بازیکن بسیار خوبی است و شاید یکی از بهترینهای آسیا در پست خودش باشد.
وقتی این چهار بازیکن را میبینم، هیچ مشکلی برای رفتن به جام جهانی نداریم و تیم ایران صد در صد به جام جهانی صعود خواهد کرد. خیلی مهم است ما لحظهای و فقط به یک بازی فکر نکنیم. ما الان باید برنامه ریزی کنیم که تیمی بسازیم که بتواند در جام جهانی مقابل تیمهای سخت اروپایی و آمریکای جنوبی نتیجه بیاورد.
این دو بازی اخیر تیم ملی ایران خیلی من را نگران کرد. مقابل کره ۴۲ دقیقه طول کشید تا ما بتوانیم یک موقعیت خوب بسازیم و ۶۰ دقیقه بازی را ما واقعا بازی نکردیم و بعد از ۶۰ دقیقه انرژی که بازیکنان آوردند، چون نمیخواستند بازی را در خانه ببازند، اجازه داد که برگردند و نتیجه را مساوی کنند. دربازی با لبنان هم زمین شرایط خیلی بدی داشت، ولی ما نمیتوانیم اینطور فوتبال بازی کنیم. اگر در آنالیز نگاه کنیم، فاصله بین بازیکنان در دفاع زیاد است و ما خیلی باز هستیم و وقتی حمله میکنیم، شکل حملهای که باید بسازیم که بتوانیم بازی را سادهتر و چرخش توپ را تندتر انجام بدهیم خوب اجرا نکردیم.
فقط شکل چهار دفاع عقب اینطور نیست و این بر میگردد به فورواردها و هافبک ها، فاصله بین هافبکها و دفاع ها. این (فاصله بین خطوط) مشکل طولانی فوتبال ما است. ما باید بیشتر تیمی و گروهی فکر بکنیم.
فکر میکنم سه نکته در تیم خیلی مهم است؛ عشق به وطن، عشق به بازی و پیراهنی که میپوشی. دومی احترامی است که در تیم وجود دارد بین بازیکن و مربی. اگر این خدشه دار شود، فضا را خراب خواهد کرد. سومی ایمان به یکدیگر است. من در ایران این تجربه را داشتم که اولین لغتی که به من یاد دادند «حاشیه» بود. در زبان انگلیسی اصلا چنین چیزی نداریم، اما ۴-۵ ماه بعد در پرسپولیس این مثل یک طوفان روی صورت من آمد و واقعا دیدم که اگر این حاشیه مدیریت نشود، میتواند تیم را به هم بزند.
ممکن است یک لغتی از طرف مربی در رسانهها بیاید که اصلا مربی این را نگفته. من نمیدانم آقای اسکوچیچ درباره تاکتیک پذیری یا ناپذیری بازیکنان تیم ملی چیزی گفته یا نگفته، اما من فکر کنم اگر مربی بخواهد درباره ضعف تیم ملی چیزی بگوید، باید این را شخصا به آنها بگوید. مربی همیشه باید در رسانه حامی بازیکنان باشد و از آنها دفاع کند؛ خوب بازی کنند و بد بازی کنند و ببرند یا ببازند باید محکم بایستد و تمام مسئولیت را روی شانه اش تحمل کند.
چیز دیگری که باید بگویم این است که آقای طارمی هم نباید در رسانهها درباره مربی صحبت کند. ما روابط مختلف صوتی و تصویری داریم و باید این چیزهای کوچک را حل کنیم. تیم ملی باید همیشه در اولویت بگذاریم و سایر موضوعات خیلی کوچک هستند و نباید در نتایج تیم اثر بگذارند. این بازی لبنان خیلی مهم بود و طارمی میتوانست خیلی موثر باشد.
چیزی که من یاد گرفتم، من مربیگری را در جوانی یاد گرفتم، اما وقتی مویم سفید و سفیدتر شد، این را یاد گرفتم که شما ممکن است ۱۰ بازی ببری، اما یک بازی را ببازی فضا ممکن است خیلی سریع عوض شود. میگوییم «هیرو تو زیرو» و این در فوتبال مدرن وجود دارد و بالا پایین مربی با یک تصمیم، حرکت و بازی به سرعت ممکن است عوض شود. زمانی نیست که به خودمان ضربه بزنیم و باید به خودمان اعتماد به نفس بزنیم، تیمسازی کنیم و من فکر کنم ترکیبی که داریم خیلی خوب هستند و این گروه اگر همدل شوند، میتوانند نتیجه بیاورند. دیدیم که در بازی لبنان و کره جنوبی وقتی عقب هستند، غرور و نیروی ایرانی برای بازگشتشان بی نظیر است.
همه میخواستند نتیجه عوض شود و بعد از نتیجه ۱-۱ سردار به نیمکت اشاره میکند که همه آرام باشند تا بازی ادامه پیدا کند. وقتی این را میبینیم، میفهمیم بازیکنان توانا و با تجربهای داریم که روحیه پیروزی دارند و این برای من خیلی مثبت است و من را به عنوان یک طرفدار ایرانی شاد میکنند.