۳۲ درصد دانش آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارند

حسین تاریخی، دبیرکل اتحادیه انحمن‌های اسلامی دانش آموزان با بیان اینکه حوزه دانش آموزی کارنامه مطلوبی در زمینه آسیب‌های اجتماعی ندارد گفت: از این حیث۳۲ درصد دانش آموزان در معرض خطر، پنج درصد در محدوده پرخطر و یک درصد در محدوده فوریت‌های اجتماعی هستند.

کد خبر: ۱۱۳۱۸۵
۱۴:۱۰ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ حسین تاریخی، دبیرکل اتحادیه انحمن‌های اسلامی دانش آموزان در نشستی خبری با بیان اینکه انقلاب اسلامی از بدو پیروزی نشان داد که قشر نوجوان صرفا مخاطب و بهره بردار نیستند، بلکه دست اندرکار انقلاب اند و هرکجا گره کوری ایجاد شده ورود نوجوانان برای برطرف کردن این مشکل، راهگشا بوده است گفت: شاید جدی‌ترین این وقایع ۱۳ آبان ۱۳۵۷ بوده است که نوجوانان در کنار سایر اقشار وارد میدان می‌شوند.

وی افزود: این اتفاق منجر به سرعت گرفتن مبارزه و به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی می‌شود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تقدیم ۳۶ هزار دانش آموز شهید در دوران دفاع مقدس از افتخارات و برکات نظام است.


بیشتر بخوانید: قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۰


دبیرکل اتحادیه انحمن‌های اسلامی دانش آموزان با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب و مخاطب قرار دادن جوانان نیز حاکی از اهمیت و نقش نوجوانان به عنوان آینده سازان در شکل گیری تمدن نوین اسلامی است اظهار کرد: امید است بتوانیم در مسیر مردمی سازی انقلاب اسلامی، محوریت دانش آموزان را پررنگ کنیم.

تاریخی با اشاره به فرارسیدن هفته نوجوان گفت: در دولت گذشته، رده سنی جوانی ۱۸ تا ۳۵ سال تعیین شد که به نظر می‌رسد جابه جا کردن این رده سنی که قبلا ۱۵ تا ۲۹ سال بود، اجحاف در حق دانش آموزان و نوجوانان است. علی‌رغم تدوین سند تحول در ۱۰ سال گذشته، هنوز آموزش و پرورش به نقطه مطلوب مواجهه تربیتی و پرورشی دست نیافته است. با وجود آنکه سندتحول بنیادین تربیت شش ساحتی را مورد تاکید قرار داده است باز هم شاهد هستیم که محوریت تحصیل و محور آموزش پررنگ است و امیدواریم در دولت جدید حوزه تربیتی پرورشی مورد توجه جدی قرار بگیرد. تشکل‌های دانش آموزی باید تربیت شش ساحتی را به شکل جدی تری در دستورکار خود قرار دهند.

دبیرکل اتحادیه انحمن‌های اسلامی دانش آموزان افزود: تجربه نشان داده وزارت آموزش و پرورش هرچقدر سیاست گذاری را در دستورکار خود قرار دهد موفق‌تر بوده است. می‌توان امور پرورشی را نیز به طور کامل به تشکل‌ها سپرد.

وی با اشاره به عدم بازگشایی حضوری مدارس در دوسال اخیر گفت: با این حال دسترسی بیشتر به فضای مجازی توفیقاتی هم برای ما به دنبال داشت و عدالت فرهنگی تقویت شد. البته نباید تهدیدات فضای مجازی را نیز فراموش کرد. این تهدید‌ها برای دانش آموزان هم جدی و هم خطرناک است. بی بندوباری و ولنگاری در فضای مجازی به ویژه در مواجهه با دانش آموزان که آینده ساز ایران اسلامی هستند اتفاق مطلوبی نخواهد بود.

تاریخی به راه اندازی مرکز تخصصی اردویی اردیبهشت در اتحادیه در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: مجموعه انجمن اسلامی با پشتوانه مربیان کارآمد توان ورود تخصصی به این حوزه را داشته و آن را تقویت کرده است. تمرکز ما بر برپایی اردو‌های تربیتی و تشکیلاتی است و امیدواریم کمک کند همه دانش آموزان تجربه ماندگاری از اردوی دانش آموزی داشته باشند.

دبیرکل اتحادیه انحمن‌های اسلامی دانش آموزان با اشاره به اینکه امروز سالروز تاسیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان است افزود: قدیمی‌ترین تشکل دانش آموزی هستیم که به سال ۵۸ برمی گردد. تاریخ شفاهی اتحادیه آماده شده و بخش جدی آن ناظر بر تاثیرگذاری جنبش‌های دانش آموزی است. کار ویژه دیگری که امسال در دستورکار قرار دادیم فعالیت‌های ویژه اجتماعی و فرهنگی است.

وی ادامه داد: حوزه دانش آموزی کارنامه مطلوبی در زمینه آسیب‌های اجتماعی ندارد. از این حیث ۳۲ درصد دانش آموزان در معرض خطر، پنج درصد در محدوده پرخطر و یک درصد در محدوده فوریت‌های اجتماعی هستند. در انجمن تلاش کردیم از افزایش دانش آموزان در دایره آسیب‌ها جلوگیری و اقدامات پیشگیرانه را در برنامه‌ها قرار دهیم. امیدارم بتوانیم بنیه فرهنگی و اجتماعی دانش‌آموزان را تقویت کنیم.

تاریخی به یوم الله ۱۳ آبان اشاره کرد و گفت: شعار محوری امسال " با ایران قوی، در اوج افتخاریم" است. از جمله فعالیت‌های متحدی که در سراسر کشور پیش بینی کردیم اجرای سرود تشکیلاتی، برگزاری وبینار‌های تخصصی با حضور فعالان این حوزه برای بازخوانی جنبش‌های دانش آموزی، اجرای برنامه‌های مشترک با مصلا‌ها و محل‌های برگزاری نماز‌های جمعه، راهپیمایی و تجمعات ـ در شهر‌هایی که قابلیت رعایت پروتکل‌ها وجود دارد ـ است.

وی درباره برگزاری اردو‌های دانش آموزی اظهار کرد: در شهر‌هایی که به لحاظ شرایط رعایت پروتکل‌ها این امکان را داشتند برگزاری اردو‌ها را تحت عنوان اردو‌های طلایه داران آغاز کرده‌ایم. برگزاری حضوری اردو‌ها با رعایت فاصله گذاری‌ها مشکل بود، اما تمهیدات خوبی اندیشیده شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: