دیدارنیوز - علی الهیار ترکمن در گفتوگو با ایسنا، درباره جزئیات بودجه بندی سال ۹۸ و پیش بینی اعتبارات آموزش و پرورش برای سال آینده اظهار کرد: به استناد ماده ۷ قانون برنامه ششم توسعه و تبصره ۲۰ قانون برنامه بودجه سال ۱۳۹۷، رویه مبنا برای بودجه ریزی دولت، عملکردی است که برای همه دستگاههای اجرایی لازمالاجراست.
وی افزود: در واقع دستگاهها باید بر اساس چارچوبی که از سوی سازمان برنامه و بودجه مشخص میشود و عقبهای که در چند سال گذشته داشتهاند برنامه سالانه خود را تنظیم کنند که باید مبتنی بر اهداف بالادستی باشد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید برای تحقق اهداف، نقشه راه اجرایی شدن سیاستها را در قالب برنامههایی که در بودجه قابل پیش بینی است طراحی کنند گفت: اگرچه تا رسیدن به نقطه نهایی و بهینه، محاسبه قیمت تمام شده و آرمان های بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد در دستگاه بودجه ریزی کشور فاصله زیادی داریم، اما باید در این مسیر حرکت کنیم و به عنوان یکی از دستگاههای اجرایی تحقق دهنده یکی از سیاستهای دولت در این زمینه باشیم.
وی با اشاره به اینکه هنوز بخشنامه بودجه سال ۹۸ رسما ابلاغ نشده و در حال کار بر روی پیش نویس آن هستند گفت: این بحث مطرح است که بودجه را بر اساس آینده نگری کوتاه مدت از وضعیت سیاسی و اقتصادی موجود چندسناریویی ببندند. البته اخبار دقیق تر درباره بودجه ریزی را بعد از دریافت سیاست های دولت اعلام میکنیم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه چند سالی است بودجه آموزش و پرورش به صورت دو مرحلهای تامین میشود اظهار کرد: علیرغم شرایط خاص اقتصادی موجود، دولت نیازهای اعتباری آموزش و پرورش را به رسمیت شناخته است، اما تامین بودجه آن را به صورت دو مرحلهای انجام میدهد؛ نخست در سقف اعتبارات و منابع پیش بینی شده در لایحه که بیش از ۹۰ درصد بودجه و مابقی تا ۱۱۰درصد از محل اصلاح منابع قانون بودجه است که در اختیار دولت قرار دارد و دولت میتواند تا قبل از پایان سال مالی آن را تامین کند.
الهیار ادامه داد: امسال هم همینطور است. برآورد بودجهای ما حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان بدون اجرای احکام برنامه ششم توسعه بود. همان چیزی که نیازهای اجتناب ناپذیر ما را تامین می کرد که ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن در لایحه به شکل استانی پیش بینی شده و مابقی در ۱۰ درصد افزایش قابل اعمال به اعتبارات ما تعمیم میشود و ما تقریبا میتوانیم نیازهای خودمان را بر اساس اولویتهای اصلی اجرا کنیم.
وی درباره میزان کسری بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال جاری عنوان کرد: امسال کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد تومان از کسریها به سال آینده منتقل میشود که برای آن هم در حال رایزنی و محکم کردن جای پایمان هستیم که بتوانیم در اسفند یا اوایل فروردین۹۸ منابع را تامین کنیم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: این اتفاق در سال گذشته هم رخ داد و تقریبا ۹۵۰ میلیارد تومان از مطالبات سال ۹۶ به سال ۹۷ منتقل شد که ۶۰۰ میلیارد تومان آن بسیار سریع تامین شد و ۳۵۰ میلیارد تومان از بدهیهای ما باقی مانده که چندی پیش ۱۸۰ میلیارد تومان دیگر آن تسویه شد و مابقی هم بهزودی تامین و به این ترتیب مطالبات ۹۶ را در سال ۹۷ کامل میکنیم.